Hyppää pääsisältöön
Aihesivun Jean Sibelius -viulukilpailu pääkuva

The Second Round

Fedor Rudin lounaalla Helsingin konservatorion kahvilassa.
Fedor Rudin from France is among the 20 violinists who will continue the competition on Friday. His grandfather was the famous Russian avant-garde composer Edison Denisov and father is cellist Alexander Rudin. Fedor Rudin lounaalla Helsingin konservatorion kahvilassa. Kuva: YLE/Anu Jaantila fedor rudin

These 20 violinists will continue the Sibelius Violin Competition:

4. Sarah Christian, Germany
5. Sara Etelävuori, Finland
7. Anna Göckel, France
9. Mayumi Kanagawa, USA
10. Bomsori Kim, South Korea
13. Christel Lee, USA
14. Kerson Leong, Canada
15. Victor Li Zeyu, China
16. Richard Lin, USA
18. Kyung Ji Min, South Korea
24. Pekko Pulakka, Finland
25. Fedor Rudin, France
28. Friederike Starkloff, Germany
29. Elly Suh, USA
33. Stephen Tavani, USA
34. Diana Tishchenko, Ukraine
35. Emmanuel Tjeknavorian, Austria
38. Xiao Wang, China
40. Minami Yoshida
41. Nancy Zhou, USA

The repertoire for the second round:
One of the following sonatas for violin and piano: Bartók (numbers 1,2), Beethoven (numbers 1-­6), Brahms (numbers 1-­3), Debussy, Fauré (A Major), Janáček, Mendelssohn (F Major), Schubert (A Major), Prokofjev (numbers 1,2), Ravel (y. 1927),
Schnittke (numbers 1,2)

Sibelius: two humoresques from the opus 87 and 89

One of the award-winning violin pieces from the International Jean Sibelius Composition Contest finalists:

Jyun-­jun Park: Another Cadenza
Francisco del Pino: Jardín de lágrimas
Junghoon Nam: Taste for the Arts

One virtuoso piece by one of the following composers: Ernst, Hubay, Paganini, Ravel, Saint-­Saëns, Sarasate, Tshaikovski, Waxman, Wieniawski, Ysaÿe.

The judges of the competition are Pierre Amoyal, Serguei Azizian, Sigrún Edvaldsdóttir, Pekka Kauppinen, Sung-­Ju Lee, Cho-­Liang Lin, Gerhard Schulz and Krzystof Wegrzyn. The chairman of the jury is professor and composer Veli-Matti Puumala.

 • KPKO:n iskevä juhlajulkaisu osoittaa orkesterin vahvuudet

  KPKO:n iskevä juhlajulkaisu osoittaa orkesterin vahvuudet

  Äänitysprojektien toteuttaminen pandemiaolosuhteissa ei useimmiten ole ihan suoraviivainen prosessi. Tämän sai omakohtaisesti todeta myös 50-vuotisjuhlavuottaan viettävä Keski-Pohjanmaan kamariorkesteri. Lykkäyksistä huolimatta saatiin ensimmäinen julkaisu uuden taiteellisen johtajan viulisti Malin Bromanin kanssa tehtyä.

 • Eero Hämeenniemen improvisaatioissa on luonnetta ja syvyyttä

  Hämeenniemen improvisaatioissa on luonnetta ja syvyyttä

  Säveltäjä Eero Hämeenniemen (s. 1951) itsenäisen ajattelun tulokset ovat viime vuosikymmenten aikana löytäneet muotonsa niin soivassa ja kuin kirjallisessakin muodossa. Tällä kertaa puhuu muusikko Hämeenniemi, jonka pianoimprovisaatiot heijastelevat muun muassa jazz-, gospel-, barokki- ja karnaattista musiikkia.

 • Laulu-Miehet tulkitsevat Melartinia tulisesti

  Laulu-Miehet tulkitsevat Melartinia tulisesti

  Säveltäjä Erkki Melartinin (1875–1937) musiikkia ei äänitteillä tai konsertiohjelmistoissa liian usein vastaan tule. Tämä on tietysti harmillista, koska Melartinin herkkävireistä äänistöä kuulisi mielellään enemmänkin. Melartin hehkui etenkin orkesterisäveltäjänä, mutta muutakin kiinnostavaa hänen tuotannostaan löytyy.

 • Seitakuoro juhlii ensitaltoinneilla

  Seitakuoro juhlistaa neljällä uudella ensitaltoinnilla

  Rovaniemellä toimiva Seitakuoro on yksi pohjoisen tärkeistä kulttuuritoimijoista ja lappilaisen identiteetin ylläpitäjistä. Kadri Joametsin johtaman kokoonpanon uusin julkaisu huipentaa kymmenen vuotta sitten alkaneen Lappi-trilogian. Edeltävillä levyillä soi pääosin vuosien varrella kuoron konserteissa tutuksi tullut ohjelmisto.