Hyppää pääsisältöön

DreamHack Winter alkaa torstaina - toistaako Fnatic kahden vuoden takaisen temppunsa?

fnacit esl one cologne -tapahtumassa
Fnatic tekee LAN-debyyttinsä pronaxin tilalle tulleen dennisin kanssa torstaina fnacit esl one cologne -tapahtumassa Kuva: ESL / eslgaming.com / H.Kristiansson fnatic

DreamHack Winter 2015 -tapahtumassa pelattava turnaus on yksi vuoden odotetuimmista. Jönköpingissä kahdeksan joukkuetta taistelee 250 000 dollarin palkintopotista. Joukkueet tulevat Australian ja Yhdysvaltojen lisäksi eri puolilta Eurooppaa.

Turnauksen avauspäivänä ratkeaa lohkovoittajat, jonka jälkeen toisena ottelupäivänä selviää kaksi viimeistä pudotuspelijoukkuetta. Kolmas ottelupäivä lauantai on pyhitetty kokonaan pudotuspeleille.

Yle lähettää toisen ja kolmannen ottelupäivän Yle Areenan kautta, jonka lisäksi finaali tulee lauantaina kello 22.00 alkaen suorana Yle TV2:lta. Tarkemmat tiedot Ylen lähetysaikatauluista.

Turnausformaatti:

Joukkueet on jaettu kahteen lohkoon, josta jatkaa pudotuspeleihin kahdella voitolla. Lohkovaiheen ylemmän osion ottelut pelataan paras yhdestä -sarjoina, kun taas alemman osion ottelut ovat paras kolmesta -sarjoja. Pudotuspeleissä kaikki ottelut pelataan paras kolmesta -sarjoina.

Lohko A:

 • Virtus.pro (Puola)
 • Team Liquid (Yhdysvallat)
 • Team SoloMid (Tanska)
 • Legacy eSports (Australia)
Pasha on Virtus.Pro -joukkueen suosituin pelaaja
Jarosław "pashaBiceps" Jarząbkowski ja Virtus.pro -joukkue lähtevät haastamaan Team SoloMidiä lohkovaiheessa. Pasha on Virtus.Pro -joukkueen suosituin pelaaja Kuva: Yle / Juha Lahti kilpapelaaminen
Lohko A:ta pidetään turnauksen selvästi heikompana, sillä tuntematon Legacy eSports ja heikosti menestynyt Team Liquid saavat vastaansa aina vaarallisen Virtus.pro-joukkueen sekä mestarisuosikkeihin kuuluvan Team SoloMidin.

Virtus.pro:n sekä TSM:n odotetaan marssivan pudotuspeleihin ilman suurempia ongelmia, kun taas Legacy eSportsilla on mahdollisuus näyttää taitojaan Yhdysvaltojen toiseksi parhainta joukkuetta Team Liquidia vastaan.

Mikäli VP tai TSM jää pudotuspelien ulkopuolelle, on meillä käsissämme yksi vuoden suurimmista yllätystuloksista.

Lohko B:

 • Team EnVyUs (Ranska)
 • Luminosity Gaming (Brasilia)
 • Fnatic (Ruotsi)
 • Ninjas in Pyjamas (Ruotsi)

Lohko B:stä löytyy hallitsevan Major-mestarin lisäksi kaksinkertainen Major-voittaja Fnatic, suurimman fanijoukon omistama Ninjas in Pyjamas sekä juuri kokoonpanoaan kahdella pelaajalla muuttanut brasilialainen Luminosity Gaming.

Team EnVyUs on selkeä ennakkosuosikki lohkovoittajaksi, vaikkakin paras yhdestä -ottelut avauspäivänä voivat tuottaa ongelmia joukkueelle. Toisesta jatkopaikasta käytävä taistelu on kuitenkin todennäköisesti mielenkiintoisempaa kuin se, että mikä joukkueista pystyisi haastamaan ranskalaisjoukkueen avauspäivään.

Luminosity Gaming on onnistunut muutaman kerran vuoden aikana etenemään pudotuspeleihin vastoin odotuksia, mutta silloin joukkue on voittanut ratkaisevia paras yhdestä -otteluita. Toisen ottelupäivän kaikki ottelut pelataan paras kolmesta -sarjoina, jonka myötä joukkueen mahdollisuudet pudotuspeleihin etenemiseen ovat kuitenkin melko pienet.

Fnatic ei ole elokuun jälkeen menestynyt turnauksissa odotetusti joka johti lopulta yhden pelaajan vaihtamiseen. Joukkue tekee DreamHackeillä LAN-debyyttinsä uudella kokoonpanolla, jonka voidaan odottaa taistelevan toisesta jatkopaikasta aina vaarallista Ninjas in Pyjamasia vastaan.

Aleksi "allu" Jalli on yksi Suomen tunnetuimmista Counter-Strike -pelaajista
Aleksi "allu" Jallin ja NiP:in tulevaisuudesta ei ole vieläkään varmuutta. Aleksi "allu" Jalli on yksi Suomen tunnetuimmista Counter-Strike -pelaajista Kuva: Yle / Niko Hartikainen counter-strike
Lopettamishuhujen kohteena jo pidemmän aikaa ollut NiP ei ole kesän jälkeen liiemmin menestynyt turnauksissa, kun mitalisijat ovat vaihtuneet puolivälieräpaikkoihin tai epäonnistumisiin verkon välityksellä pelattavissa turnauksissa. Suomalaistähti Aleksi "allu" Jalli on joukkueensa kanssa kuitenkin pystyneet paikoitellen huikeisin suorituksiin, kun esimerkiksi edellisessä Major-turnauksessa kaatui ennakkosuosikki TSM puolivälierissä suoraan kahdessa kartassa. NiP ja Fnatic pelaavat mahdollisen ratkaisuottelunsa kotiyleisönsä edessä, joka tuo varmasti extra-latauksensa otteluun.

Toistaako Fnatic kahden vuoden takaisen temppunsa?

Kevään ja kesän ykkösjoukkue Fnatic voitti vuoden toisen Major-turnauksen elokuussa, jonka jälkeen joukkue ei ole voittanut yhtäkään turnausta. Edellisessä Majorissa loka-marraskuun vaiheessa joukkue jäi puolivälieriin, jota ennen Fnatic oli taistellut pääasiassa pronssimitaleista eri turnauksissa syys- ja lokakuun aikana..

Fnatic pelaa Dreamhack Summer tapahtumassa
Robin "flusha" Rönnquist ja Fnatic eivät ole voittaneet elokuun jälkeen yhtään turnausta. Fnatic pelaa Dreamhack Summer tapahtumassa Kuva: Dreamhack / Rikard Söderberg pelikuva
Heikkojen tulosten sarja johti kokoonpanomuutokseen, kun joukkueen taktiikoista vastannut Markus "Pronax" Wallsten korvattiin Dennis "dennis" Edmanilla. Joukkue tekee LAN-debyyttinsä uudella kokoonpanolla DreamHackeillä Luminosity Gaming -joukkuetta vastaan torstai-iltana.

Kokoonpanosta löytyy useita pelaajia jotka pystyvät parhaimmillaan kantamaan joukkueensa yksin voittoon tarvittaessa. Olof "olofmeister" Kajbjer on yksi maailman parhaimmista pelaajista kuin myös Robin "flusha" Rönnquist. Kaksikon suoritukset eivät kuitenkaan riitä pelkästään mikäli Fnatic haluaa mestariksi. Rinnalle tarvittaisiin myös muutamassa edellisessä turnauksessa heikosti pelannut Jesper "JW" Wecksell, joka oli vielä vuosi sitten yksi parhaimmista AWP-pelaajista.

Kaksi vuotta sitten DreamHack Wintereillä Fnatic juhli ensimmäisen Major-turnauksen mestaruutta, kun finaalissa kaatui ykkösjoukkue Ninjas in Pyjamas. Fnatic osallistui silloin turnaukseen vain muutama viikko kokoonpanomuutoksen jälkeen ja nyt joukkue on jälleen hieman samanlaisessa tilanteessa.

Vuosi sitten Fnatic kohautti puolivälieräottelussa LDLC:tä vastaan boostaamalla Olof "olofmeister" Kajbjerin katsomaan seinien yli oltuaan pahasti tappiolla ottelussa. Fnatic voitti ottelun, mutta luovutti seuraavana päivänä. LDLC jatkoi lopulta koko turnauksen voittoon.

Torstaina ja perjantaina Fnaticin pelejä katsoessa on hyvä muistaa se, että joukkuetta ei voi koskaan sulkea pois mestaruustaistelusta. Hyvässä ja pahassa.

DreamHackin otteluohjelma:

Torstai 26. marraskuuta:

 • 14.00 - Virtus.pro vs. Legacy - BO1 (A1)
 • 15.30 - Team Liquid vs. TSM - BO1 (A2)
 • 17.00 - Voittajat otteluista A1/A2 - BO1 (A3)
 • 18.30 - EnVyUs vs. NiP - BO1 (B1)
 • 20.00 - Luminosity vs. Fnatic - BO1 (B2)
 • 21.30. - Voittajat otteluista B1/B2 - BO1 (B3)

Perjantai 27. marraskuuta:

 • 14.00 - Häviäjät otteluista A1/A2 - BO3 (A4)
 • ~17.00 - A4-voittaja vs. A3-häviäjä - BO3 (A5)
 • ~20.00 - Häviäjät otteluista B1/B2 - BO3 (B4)
 • ~22.00 - B4-voittaja vs. B3-häviäjä - BO3 (B5)

Lauantai 28. marraskuuta:

 • 15.00 - Välierä #1 - BO3
 • 18.00 - Välierä #2 - BO3
 • 22.00 - Finaali - BO3

Palkintojakauma:

 • 1. - 100 000 $
 • 2. - 50 000 $
 • 3.-4. - 25 000 $
 • 5.-6. - 15 000 $
 • 7.-8. - 10 000 $

Ylen CS:GO-opas katsojille.

Seuraa Yle e-urheilua myös Twitterissä sekä Facebookissa.

Kommentit

Uusimmat sisällöt - E-urheilu