Hyppää pääsisältöön

Monipuoliset huopapallot

Pikku Kakkosen inspiroimia joulukortti-ideoita

Pikku Kakkosen joulu Pinterestissä tarjoaa ideoita koko perheen yhteiseen askarteluun. Kaikissa toteutuksissa on käytetty kierrätysmateriaaleja, jokaisesta kodista löytyviä esineitä sekä helposti ja edullisesti hankittavia askartelutarvikkeita. Kokonaisuudesta voi etsiä oivalluksia esimerkiksi erilaisten koristeiden ja pienten lahjojen toteuttamiseen.

Huopapallopanta

Tarvikkeet:

 • seitsemän pientä huopapalloa
 • yksi iso huopapallo
 • hiuspanta
 • liimaa
 • neula ja lankaaSommittele pallot kukkamaiseen asetelmaa, niin että kukan keskellä on isoin pallo ja pienemmät huopapallot reunustavat sitä. Ompele pallot kiinni toisiinsa neulan ja langan avulla tai käytä vahvaa tekstiililiimaa tai kuumaliimaa. Kiinnitä valmis kuvio pantaan liimalla. Jos haluat välillä vaihtaa pannan koristetta, ompele kuvion taakse kuminauhasta kaksi kiinnityslenkkiä kiinnittämistä varten.

Samalla ohjeella varioit erilaisia huopakoristeita.

Pikku Kakkonen: Huopakoru
Pikku Kakkonen: Huopakoru Kuva: Yle/ Pikku Kakkonen pinterest
Pikku Kakkonen: Huopapallopanta
Pikku Kakkonen: Huopapallopanta Kuva: Yle/ Pikku Kakkonen pinterest
Pikku Kakkonen: Rintakoru
Pikku Kakkonen: Rintakoru Kuva: Yle/ Pikku Kakkonen pinterest

Huopapupu

Tarvikkeet:

 • kuusi valkoista huopapalloa
 • liimaa tai neula ja lankaa
 • vedenkestävä tussiKiinnitä kaksi huopapalloa yhteen mahaksi ja pääksi. Litistä kaksi palloa kapeammiksi korviksi ja kiinnitä ne päähän. Tee pupun kasvonpiirteet vedenkestävällä tussilla. Liimaa pupulle vielä kaksi huopapalloa jaloiksi. Huopapupua voi käyttää koristeena, leluna tai tehdä siitä vaikkapa avaimenperän.

Pannunalunen

Tarvikkeet:

 • vanua
 • villaa
 • sukkahousut
 • kuminauhoja
 • pyykinpesukone
 • neula
 • vahvaa nauhaa tai lankaaIsoista huopapalloista saat kauniin ja kätevän pannunalustan. Huopapallot voit huovuttaa pesukoneessa. Ohje pesukonehuovutukseen. Pujota vahva nauha tai lanka pallojen läpi ja päättele lanka hyvin solmimalla.

Punainen helminauha

Tarvikkeet:

 • punaisia, erikokoisia huopapalloja
 • vahvaa lankaa tai naruaPitkästä huopapallohelminauhasta saat helposti jouluisen asusteen. Pujota huopapallot haluamassasi järjestyksessä vahvaan lankaan tai naruun ja päättele huolella.

Huopapalloista pujottelet helposti erilaisia koruja.

Pikku Kakkonen: Punainen helminauha
Pikku Kakkonen: Punainen helminauha Kuva: Yle/ Pikku Kakkonen pinterest
Pikku Kakkonen: Rannekoru
Pikku Kakkonen: Rannekoru Kuva: Yle/ Pikku Kakkonen pinterest
Pikku Kakkonen: Kaulakoru
Pikku Kakkonen: Kaulakoru Kuva: Yle/ Pikku Kakkonen pinterest

Lumiukkoavaimenperä

Tarvikkeet:

 • kolme eri kokoista huopapallloa
 • vedenkestävä tussi
 • neula ja valkoista lankaa
 • oranssia paksua lankaa tai nauhaa
 • avaimenperäKolmesta huopapallosta teet nopeasti hauskan lumiukon avaimenperäksi itsellesi tai ystävällesi. Kiinnitä kolme eri kokoista huopapalloa päällekäin toisiinsa langalla tai liimalla. Tee lumiukolle kasvonpiirteet vedenkestävällä tussilla ja porkkananenä muutamalla pitkäksi jätetyllä lankapistolla. Kiinnitä lopuksi avaimenperän metallinen osa ommellen valmiiseen lumiukkoon.

Neulatyyny ja rannekoru huopapalloista

Tarvikkeet:

 • ranteen levyinen pala leveää kuminauhaa, esimerkiksi lasten toppahaalarien olkainta
 • kuusi punaista huopapalloa
 • neulaa ja lankaSuunnittele haluamasi kuvio huopapalloista pöydälle ja ompele pallot paikoilleen. Ompele käsin tai ompelukoneella paksu kuminauha ranteen levyiseksi lenkiksi ja kiinnitä ompelemasi kuvio kiinni lenkin keskiosaan. Valmista huopapallokorua voit käyttää rannekoruna tai näppäränä neulatyynynä.

Huopapallonauhat

Tarvikkeet:

 • erikokoisia ja värisiä huopapalloja
 • paksua narua tai lankaa
 • pitkä, terävä neulaPujota huopapalloja nauhaan peräkkäin haluamassasi järjestyksessä. Kiinnitä valmiit huopapallonauhat ikkunaan, oviaukkoon tai vaikkapa joulukuuseen koristeeksi. Valmiista huopapalloista taiteilet hauskat helmipallonauhat ikkunaan tai joulukuuseen.

Tutustu myös Pikku Kakkosen viime joulun askarteluideoihin!

Pikku Kakkosen joulun Pinterest-ideat
Pikku Kakkosen tulostettavat paperit
Pikku Kakkosen joulukalenteri-ideat
Pikku Kakkosen joulukortti-ideat
Joulun pikkulahjat

Pikku Kakkosen joulu myös:
Pikku Kakkosen netissä ja sovelluksessa
yle.fi/lapset-sivuilla
Pikku Kakkosessa Lasten Areenassa
Pikku Kakkosen radiossa Yle Areenassa
Pikku Kakkosen Facebook-sivulla
Pikku Kakkosen Pinterest-sivulla
Pikku Kakkosen Instagram-kuvissa