Hyppää pääsisältöön

Sopranosin käsikirjoittaja, ohjaaja Martin Scorsese ja rokkikukko Mick Jagger tekevät tv-sarjan 70-luvun rock-skenestä

HBO:n uutuussarja Vinyl kuvaa 1970-luvun musiikkibisnestä ja populaarikulttuuria.

Vinyl on HBO Nordicin uutuussarja. // Kuva: HBO Nordic

HBO Nordicin uutuus Vinyl vie katsojan 70-luvulle, jolloin musiikkimaailma oli täynnä seksiä, huumeita ja rock'n'rollia. Sarjan päähenkilönä nähdään Bobby Cannavalen esittämä levy-yhtiön pomo Richie Finestra, joka yrittää pelastaa levy-yhtiönsä.

Vinyl vakuuttaa tekijätiiminsä puolesta jo ennakkoon: sarjan on käsikirjoittanut Sopranosin ja Boardwalk Empiren käsikirjoittaja-tuottaja Terence Winter. Avausjakson ohjaa legendaarinen Martin Scorsese, ja tuotantotiimissä on mukana myös 70-luvun kovimpiin rock-tähtiin kuulunut Mick Jagger.

Vinyliltä voi odottaa niin uskottavaa ajankuvaa kuin tyylikästä juontakin.

Sarjan luoneen Winterin palkintokaapissa komeilee muun muassa neljä Emmyä. Ohjaaja Scorseselle musiikkiaiheet ovat tuttuja, sillä hän on työstänyt useiden menestysleffojen myös musiikkidokumentteja. Scorsese on ohjannut esimerkiksi The Rolling Stonesista kertovan dokkarin Shine a Light.

The Rolling Stonesin keulakuva Mick Jagger tuntee sarjassa kuvattavan maailman henkilökohtaisesti. Jagger on tuttu myös elokuva-alalta, sillä hän on tuottanut aikaisemminkin esimerkiksi dokumentteja bändistään.

Sarja alkaa vuoden 2016 helmikuussa. Suomessa sitä esittää HBO Nordic.

Lue myös:

Psykopaattista Siltaa on ihana katsoa, koska se kertoo myös suvaitsevaisuudesta ja hyväksynnästä

Game of Thrones -juonipaljastuksia: Suosikkihahmon kohtalo selviää

Twin Peaksin ja Salaisten kansioiden jatkoksi – myös Star Trek palaa televisioon