Hyppää pääsisältöön

UPplus: Kristan skandinaavinen citylook

Krista Kortelainen on Virtauksen oma muotisuunnittelija, jonka pukeutumistyyli kiinnostaa sarjan faneja. Tässä toive UPplussassa esitellään Kristan varma, skandinaavinen bisnestyyli: jos haluat olla oman elämäsi Krista, nyt on aika napata hienostuneet vinkit!

Muodin ammattilaisena Kristan on oltava pukeutumisasioissa askeleen edellä muita: sen askeleen nuori nainen astuu taatusti korkokengillä, sillä matalat jalkineet Krista panee jalkaansa vain lähtiessään lenkille tai salille!

Urheillessakaan Krista ei unohda trendikkyyttä tai omaa värimaailmaansa.

Thelma Siberg, Suvi Hurme, kuulasota
Matalat kengät? No ehkä kuulasodassa! Thelma Siberg, Suvi Hurme, kuulasota Kuva: Yle/Tytti Kauhala emmi lukkari

Krista on mietitty kokonaisuus

Krista on UP:n alkuperäishahmoja, jonka tyyli on muuttunut paljon: lukion ensimmäisellä Krista oli räväkkä sporttimimmi.

Thelma Siberg
Thelma Siberg Kuva: Yle/Uusi päivä krista kortelainen

Nykyään nuori nainen on viimeisen päälle mietitty hillittyjä koruja myöten.

Värejä Krista käyttää vaihtelevasti ja kokeilunhaluisesti, mutta aina pukevasti. Vaatekaapissa on harmaata, tummansinistä, roosaa ja beessiä, mutta myös kirkkaita perusvärejä kuten punaista ja vihreää. Tehosteeksi hän saattaa ripsauttaa pieninä pintoina kauden hittiväriä, kuten neonkeltaista, vaaleansinistä, mustaa, limenvihreää ja lohenpunaista.

Krista osaa yhdistää upeasti kiiltäviä, metallinhohtoisia pintoja mattaan. Hän suosii yksivärisiä vaatteita, mutta jos asussa on kuvioita, ne ovat joko asun ylä- tai alaosassa.

Yllättävän yhdistelyn mestari

Hienostunut bisnesnainen pukeutuu silkkiin, nahkaan ja mohairvillaan, mutta hän saattaa sujauttaa päälleen myös huipputrendikästä neopreeniä.

Thelma Siberg
Thelma Siberg Kuva: Yle/Uusi päivä krista kortelainen

Sama yllättävän yhdistelyn taito näkyy myös Kristan siluetissa: laatikkomainen yläosa saa parikseen kapeat, tiukat housut tai napakan pikkuhameen.

Kristan korut ovat yleensä melko pieniä, mutta joskus tyylitaituri säväyttää rohkeilla tehostevärisillä kaula- tai rannekoruilla.

Long bob ja nutturoita

Parikymppinen Krista meikkaa kevyesti ja raikkaasti trendejä seuraten. Niinpä perusmeikkiä saattaa piristää räväkkä huulipuna tai kullanvärinen luomiväri.
Vaalea tukka on mallia long bob eli pitkähkö polkka. Sävyltään hiukset ovat viileän vaaleat, tuhkan sävyillä raidoitetut.

Thelma Siberg
Thelma Siberg Kuva: Yle/Uusi päivä krista kortelainen

Tukan saa helposti näyttävälle nutturalle tai pirteälle ponnarille.
Thelma Siberg
Thelma Siberg Kuva: Yle/Anu Köyhäjoki-Järvinen thelma siberg

Suunnittelua ja stailausta

Krista paitsi suunnittelee omaa Mageeta-mallistoaan myös stailaa virtauslaisia.

Suvi Hurme, Siiri Partanen
Suvi Hurme, Siiri Partanen Kuva: Yle/Anu Köyhäjoki-Järvinen karkki-cicca

Taitava Krista on auttanut pukeutumispulmissa niin Ciccaa ja Emmiä kuin Otsoakin.

Tulevissa UP-jaksoissa Krista Kortelaisen tyyli muuttuu yhä tarkemmaksi ja pelkistetymmäksi - miksi, se nähdään keväällä 2016!

Lisää ohjelmasta

Kommentit
 • Testaa tietosi UP:n 1. tuotantokaudesta

  Uuden Päivän ensimmäinen kausi nähtiin vuosina 2010-2011.

  Uuden Päivän ensimmäinen kausi nähtiin vuosina 2010-2011. Testaa, kuinka hyvin muistat sen tapahtumat. Koko kausi katsottavissa nyt Yle Areenassa.

 • Koe Uusi Päivä uudelleen alusta

  Fanien toive toteutuu vihdoin!

  Uuden Päivän uskolliset fanit ovat jo pitkään toivoneet näkevänsä sarjan uudelleen alusta. Nyt heidän toiveensa toteutetaan! Uuden Päivän 1. ja 2. kausi julkaistaan Yle Areenassa 15.2.2019.

 • Näin Uuden Päivän käsikirjoitukset syntyivät

  Yle avaa sarjan arkistot kaikille luettavaksi.

  Uusi Päivä julkaisi kaikkien 802:n jakson käsikirjoitukset. Alusta alkaen ovat sarjan ystävät päässeet kurkistamaan kulissien taakse, miten UP:ta tehdään. Sarja tarjoaa nyt ainutlaatuisen tilaisuuden lukea mistä se tehtiin.