Hyppää pääsisältöön

Jenni Vartiainen: Ystävyys mitataan vaikeina aikoina

Rakkauden eri muodoista paljon laulanut Jenni Vartiainen kertoo, mitä ystävyys ja rakkaus hänelle merkitsevät.

”Jos mä koitan yhdellä sanalla vastata, mitä ystävyys on, niin tietenkin vedän sen kliseisimmän kortin: ystävyys on yksinkertaisesti rakkautta. Mun mielestä on merkittävää, että ystävyydessä pitää pystyä paljastamaan itsensä, se on luottamuksen osoitus.

Ja siinä ystävyys mitataankin. Ystävyydessä ei ole perheen kautta tulevaa verisidettä, ja ystävyys mitataan vaikeina aikoina. Kuka jää silloin viereen?

Elämässä tulee hetkiä, jolloin joutuu riisumaan kaiken kauneuden itsestään ja olemaan täysin holtittoman räävitön ja huonossa jamassa. Kun joku jää siihen pitämään kädestä kiinni ja jaksaa mennä esteen yli, syntyy syvä side – ja siellä taustalla on rakkaus ja välittäminen toista kohtaan.

Mutta mitä rakkaus on?

Mun kokemus rakkaudesta on, että siinä on tilaa olla juuri sellainen kuin on. Se on salliva, luottamuksen, paljastumisen ja välittämisen ilmapiiri. On rakkautta ihmisiin, taiteisiin ja luontoon, ja hyvä maksimoituu, jos kylpee kaikissa näissä rakkauden muodoissa.

Rakkaus on elämän kantava voima. Ilman sitä ei ole mitään.”

Kommentit