Hyppää pääsisältöön

Kotikatsomo: Aleksis Kiven elämä

Aleksis Kiven elämä, yle tv1
Aleksis Kiven roolia näyttelee Marko Tiusanen. Aleksis Kiven elämä, yle tv1 aleksis kiven elämä

TV1 maanantaina 7.12.2015 klo 23.10 - 00.50
Yle Areenassa vain suorana, ei jälkikatselua.

Jari Halosen ohjaama elokuva on kertomus ensimmäisestä suomenkielisestä kirjailijasta ja kansalliskirjailijasta Aleksis Kivestä, joka parantaakseen kansan oloja kirjoitti sille itsetunnon.

Samalla se on villi, humoristinen ja karu kuvaus ajasta, jolloin Suomi otti ensimmäisiä askeleitaan kohti itsenäisyyttä.

Aleksis Kiven roolissa nähdään Marko Tiusanen. Kiven lähimmän ystävän Emil Nervanderin roolia näyttelee Jari Salmi.

Muissa rooleissa ovat Karoliina Kudjoi, Margit Lindeman, Helge Herala, Hannu Huuska, Paavo Liski, Jouko Turkka ja Juha Turkka.

Käsikirjoitus: Jari Halonen, Jorma Tommila ja Kauko Röyhkä. Tuotanto: Seppä Callahanin Filmimaailma Oy, 2002. Elokuva on esitetty TV1:llä edellisen kerran vuonna 2005.

Muualla verkossa:
Aleksis Kivi (Aleksis Kiven Seura)

Kommentit
  • Hartausohjelmissa kysellään toivoa ja lohdutusta Ukrainan tilanteeseen

    Television ja radion hartausohjelmissa rukoillaan rauhaa.

    Hartausohjelmissa rukoillaan rauhan puolesta ja etsitään rohkaisua levottomuuden keskelle. Ukrainan tilanne näkyy ja kuuluu lähipäivinä sekä televisio- ja radiojumalanpalveluksissa, aamu- ja iltahartauksissa että Pisara-ohjelmassa. Sunnuntaina 13.3. klo 10 lähetetään myös suorana Yle TV1:llä ekumeeninen ja uskontojen välinen Rauhanrukous Ukrainan puolesta.

  • Alkuvuoden hartausohjelmissa uskon pohdintaa ja postikortteja maailmalta

    Radion ja tv:n hartausohjelmissa toivoa sävelin ja sanoin.

    Vuoden 2022 alkupäivinä on tarjolla runsas kattaus hartausohjelmia. Televisiossa nähdään arkistojen kätköistä nostalginen jumalanpalveluslähetys Lakeuden Rististä. Loppiaisena pohditaan lähetystyötä Nojatuolikirkossa. Radiossa kuullaan mm. moderni Verkoston jumalanpalvelus Munkkiniemestä sekä eri-ikäisten yhteisöllinen radiomessu suorana Haapajärven kirkosta. Radiohartauksissa saadaan postikortteja maailmalta. Musiikkina jumalanpalveluslähetyksissä kuullaan niin kanteleen helkyntää kuin urkuja ja bändimusiikkia.