Hyppää pääsisältöön
Aihesivun Jean Sibelius -viulukilpailu pääkuva

Nancy Zhou, 22 (USA) - Sibelius-viulukilpailu 2015

San Antoniossa Yhdysvalloissa 1993 syntynyt Nancy Zhou on opiskellut Uuden-Englannin konservatoriossa. Tutustu Nancy Zhou'hun ja hänen kilpailusuorituksiinsa. (English version)

Viulisti Nancy Zhou on toista kertaa mukana Sibelius-viulukilpailussa. Hän piti Helsingin Konservatorion salia hyvänä konserttipaikkana. Nancy kertoo, että hänen isoäitinsä on tullut kannustamaan häntä ja tänään isoäiti on luvannut tehdä kiinalaista ruokaa Nancylle ja perheelle, joka hänet majoittaa. (Haastattelu Tatu Tamminen Video Sandra Saulo)

Välierä / Second Round

BEETHOVEN: Sonata No 5
SIBELIUS:Humoresque 1&5
PARK: Another Cadenza
WAXMAN: Carmen Fantasy
piano: Naoko Ichihashi

Alkuerä / First Round

J. S. Bach: Siciliana ja presto sonaatista g-molli
W. A. Mozart: Rondo C-duuri
Bartók: Soolosonaatti 1. osa
Sibelius: Berceuse op. 79
piano: Naoko Ichihashi

#yleklassinen #sibeliusviolin

  • Aika klassista

    Anne Teikari kertoo ohjelmistaan

    Melko klassista, suht klassista, aikamoista. Uudessa nykyklassisen musiikin ohjelmassani Aika klassista halusin tutkia niitä paikkoja ja tilanteita, joita nykyklassinen musiikki pitää sisällään ja luo ympärilleen. Halusin tietää, mitä ihmiset, jotka tekevät nykyklassista musiikkia, ajattelevat työskentelystään.

  • Kapellimestari Hannu Lintu ottaa mallia koirastaan – Taiteilija koronakeväänä 2020

    Muusikoiden ajatuksia koronakeväänä 2020.

    Radion sinfoniaorkesterin ylikapellimestari Hannu Lintu viettää koronakevättä kotonaan Helsingissä muun muassa kirjojen parissa. Suomen kirjasäätiö on valinnut kirjallisuuden harrastajana tunnetun kapellimestarin ”diktaattoriksi”, joka valitsee vuoden 2020 kaunokirjallisuuden Finlandia-voittajan. Kolmijäsenisen valintalautakunnan nimeämät 3-6 ehdokasta julkistetaan marraskuun alussa. Kenelle niistä Lintu antaa Finlandia-palkinnon, selviää 25. marraskuuta.