Hyppää pääsisältöön

Ryhdy kuoroksi: Acapella-sovellus leviää ja levittää laulua

Kaksi kuukautta vanha sovellus on saanut jo miljoonia käyttäjiä.

Kuvakaappaus Austin Jonesin Acapella-videosta.

Laulattaako? Niin laulattaa ilmeisesti monia muitakin. Yhdysvaltalainen Acapella-sovellus leviää hurjaa vauhtia, vaikka se lanseerattiin vasta pari kuukautta sitten.

Sovelluksen idea on yksinkertainen: kuka tahansa voi ryhtyä kuoroksi tai lauluryhmäksi. Acapellan avulla voi äänittää omaa ääntään (ja kuvata samalla videota) moneen kertaan ja äänittää näin itseään laulamassa moniäänisiä sovituksia.

Siis esimerkiksi näin:

Acapellan taustalla on yhdysvaltalainen Mixcord-yhtiö, joka on tehnyt aiemminkin musiikkiin liittyviä sovelluksia. Acapella on kuitenkin lähtenyt leviämään nopeasti. Guardianin mukaan sovelluksella olisi jo seitsemän miljoonaa aktiivista käyttäjää.

Myös valmiita sovelluksella tehtyjä lauluesityksiä postaavat some-tilit ovat kasvaneet nopeasti hyvin suosituiksi. Twitterissä @AcapellaBible-tilillä on yli 220 000 seuraajaa, Instagramissa @a.c.a.p.e.l.l.a-käyttäjää seuraa 360 000 ihmistä.

Osa sovelluksella tehdyistä lauluesityksistä huimaa taidokkuudellaan. Mutta kuten aina netti-ilmiöissä, mukana on myös huumorivetoja: