Hyppää pääsisältöön
Aihesivun Jean Sibelius -viulukilpailu pääkuva

Sarah Christian, 25 (GER) - Sibelius-viulukilpailu 2015

Augsburgissa 1990 syntynyt Sarah Christian on opiskellut Salzburgin Mozarteum-yliopistossa. 11. Kansainvälisessä Jean Sibelius -viulukilpailussa hänen pianistinaan on ollut Naoko Ichihashi. Tutustu Sarah Christianin kilpailusuorituksiin.

Saksalaisviulisti Sarah Christian oli tyytyväinen. Välieräsuoritus tuntui pienen alkujännityksen jälkeen rennolta ja omalta esitykseltä. Haastattelun jälkeen hän lupaaa soittaa heti äidilleen, tosin poikaystävä saattaa kuitenkin saada puhelun ensin... Tämän päivän suunnitelmista hän kertoi sen verran, että aikoo mennä oluelle kulman takana olevaan pubiin, jossa on hyvä olutvalikoima. (Haastattelu Tatu Tamminen Video Sandra Saulo)

Välierä / Second Round

PROKOFJEV: Sonata No. 1
SIBELIUS: Humoresque 4&6
NAM: Taste for the Arts
WIENIAWSKI: Variatons on an Original theme

Alkuerä / First Round

Bartók: Soolosonaatti 1. osa
J. S. Bach: Sarabanda ja giga partitasta d-molli
W. A. Mozart: Rondo C-duuri
Sibelius: Novellette op. 102.

#yleklassinen #sibeliusviolin

 • Eero Hämeenniemen improvisaatioissa on luonnetta ja syvyyttä

  Hämeenniemen improvisaatioissa on luonnetta ja syvyyttä

  Säveltäjä Eero Hämeenniemen (s. 1951) itsenäisen ajattelun tulokset ovat viime vuosikymmenten aikana löytäneet muotonsa niin soivassa ja kuin kirjallisessakin muodossa. Tällä kertaa puhuu muusikko Hämeenniemi, jonka pianoimprovisaatiot heijastelevat muun muassa jazz-, gospel-, barokki- ja karnaattista musiikkia.

 • Laulu-Miehet tulkitsevat Melartinia tulisesti

  Laulu-Miehet tulkitsevat Melartinia tulisesti

  Säveltäjä Erkki Melartinin (1875–1937) musiikkia ei äänitteillä tai konsertiohjelmistoissa liian usein vastaan tule. Tämä on tietysti harmillista, koska Melartinin herkkävireistä äänistöä kuulisi mielellään enemmänkin. Melartin hehkui etenkin orkesterisäveltäjänä, mutta muutakin kiinnostavaa hänen tuotannostaan löytyy.

 • Seitakuoro juhlii ensitaltoinneilla

  Seitakuoro juhlistaa neljällä uudella ensitaltoinnilla

  Rovaniemellä toimiva Seitakuoro on yksi pohjoisen tärkeistä kulttuuritoimijoista ja lappilaisen identiteetin ylläpitäjistä. Kadri Joametsin johtaman kokoonpanon uusin julkaisu huipentaa kymmenen vuotta sitten alkaneen Lappi-trilogian. Edeltävillä levyillä soi pääosin vuosien varrella kuoron konserteissa tutuksi tullut ohjelmisto.

 • Signe kurottelee lupaavasti mahdollisuuksien maailmassa

  Signe kurottelee lupaavasti mahdollisuuksien maailmassa

  Signe (laulajat Josefiina Vannesluoma, Riikka Keränen ja Selma Savolainen, sekä kontrabasisti Kaisa Mäensivu) jatkaa oman ilmaisunsa laajentamista ja kehittämistä. Ryhmän debyytillä liikuttiin tyylillisesti etenkin jazzin maailmassa. Uusimmalla, kolmen albumin kokonaisuuden ensimmäisellä osalla yhtye kurottelee uusien teosten myötä kohti aiemmin kartoittamattomia ilmaisualueita.