Hyppää pääsisältöön
Aihesivun Jean Sibelius -viulukilpailu pääkuva

Xiao Wang, 28 (CHN) - Sibelius-viulukilpailu 2015

Ürümqissa Länsi-Kiinassa 1986 syntynyt Xiao Wang on opiskellut Manhattanin musiikkikoulussa sekä Philadelphian Curtis-musiikki-instituutissa. 11. Kansainvälisessä Jean Sibelius -viulukilpailussa hänen pianistinaan on ollut Sonja Fräki. Tutustu Xiao Wangin kilpailusuorituksiin.

Xiao Wang nauttii silminähden esiintymisestä. Hän sai myös esittää lempiohjelmistoaan välierässä. Rennon oloinen viulisti on iloinen, hänen äitinsä ja tätinsä ovat tulleet Kiinasta asti kuuntelemaan hänen välieräsoittoaan. Opettajalle Xiaon pitää vielä soittaa, mutta aikaeron takia pitää odottaa ennen puhelua New Yorkiin. (Haastattelu Laila Kangas Video Sandra Saulo)

Välierä / Second Round

JANÁCEK: Sonata
SIBELIUS: Humoresque 1&2
NAM: Taste for the Arts
WAXMAN: Carmen Fantasy

Alkuerä / First Round

J. S. Bach: Siciliana ja presto sonaatista g-molli
W. A. Mozart: Rondo C-duuri
Sibelius: Romanze op. 2a
Bartók: Soolosonaatti 1. osa

#yleklassinen #sibeliusviolin

 • Eero Hämeenniemen improvisaatioissa on luonnetta ja syvyyttä

  Hämeenniemen improvisaatioissa on luonnetta ja syvyyttä

  Säveltäjä Eero Hämeenniemen (s. 1951) itsenäisen ajattelun tulokset ovat viime vuosikymmenten aikana löytäneet muotonsa niin soivassa ja kuin kirjallisessakin muodossa. Tällä kertaa puhuu muusikko Hämeenniemi, jonka pianoimprovisaatiot heijastelevat muun muassa jazz-, gospel-, barokki- ja karnaattista musiikkia.

 • Laulu-Miehet tulkitsevat Melartinia tulisesti

  Laulu-Miehet tulkitsevat Melartinia tulisesti

  Säveltäjä Erkki Melartinin (1875–1937) musiikkia ei äänitteillä tai konsertiohjelmistoissa liian usein vastaan tule. Tämä on tietysti harmillista, koska Melartinin herkkävireistä äänistöä kuulisi mielellään enemmänkin. Melartin hehkui etenkin orkesterisäveltäjänä, mutta muutakin kiinnostavaa hänen tuotannostaan löytyy.

 • Seitakuoro juhlii ensitaltoinneilla

  Seitakuoro juhlistaa neljällä uudella ensitaltoinnilla

  Rovaniemellä toimiva Seitakuoro on yksi pohjoisen tärkeistä kulttuuritoimijoista ja lappilaisen identiteetin ylläpitäjistä. Kadri Joametsin johtaman kokoonpanon uusin julkaisu huipentaa kymmenen vuotta sitten alkaneen Lappi-trilogian. Edeltävillä levyillä soi pääosin vuosien varrella kuoron konserteissa tutuksi tullut ohjelmisto.

 • Signe kurottelee lupaavasti mahdollisuuksien maailmassa

  Signe kurottelee lupaavasti mahdollisuuksien maailmassa

  Signe (laulajat Josefiina Vannesluoma, Riikka Keränen ja Selma Savolainen, sekä kontrabasisti Kaisa Mäensivu) jatkaa oman ilmaisunsa laajentamista ja kehittämistä. Ryhmän debyytillä liikuttiin tyylillisesti etenkin jazzin maailmassa. Uusimmalla, kolmen albumin kokonaisuuden ensimmäisellä osalla yhtye kurottelee uusien teosten myötä kohti aiemmin kartoittamattomia ilmaisualueita.