Hyppää pääsisältöön
Aihesivun Jean Sibelius -viulukilpailu pääkuva

Bomsori Kim, 26 (KOR) - Sibelius-viulukilpailu 2015

Etelä-Koreassa Daegussa 1989 syntynyt Bomsori Kim on opiskellut New Yorkin Juilliard-musiikkikoulussa sekä Soulin kansallisyliopistossa. 11. Kansainvälisessä Jean Sibelius -viulukilpailussa hänen pianistinaan on ollut Timo Koskinen. Tutustu Bomsori Kimin kilpailusuorituksiin.

Korealaisviulisti Bomsori Kim osallistuu Sibelius-viulukilpailuun nyt toista kertaa. Videolla hän kertoo tunnelmistaan heti välieräsuorituksen jälkeen, mm. siitä että jännitys oli kovempi kuin viisi vuotta sitten, jolloin hän oli ensimmäistä kertaa kansainvälisessä kilpailussa. Nyt vasta Bomsori Kim tiedostaa, kuinka paljon kilpailusuorituksen eteen pitää tehdä töitä. Tavoitteet ovat paremmassa menestyksessä kuin viime kerralla. Silloin hän oli finaaleissa, mutta ei päässyt palkinnoille. (Haastattelu Laila Kangas Video Tiina-Maija Lehtonen)

Välierä / Second Round

PARK: Another Cadenza
SCHUBERT: Sonata A major
SIBELIUS. Humoresque 5&2
WAXMAN: Carmen Fantasy

Alkuerä / First Round

Bartók: Soolosonaatti 1. osa
J. S. Bach: Siciliana ja presto sonaatista g-molli
W. A. Mozart: Rondo C-duuri
Sibelius: Souvenir op. 79

#yleklassinen #sibeliusviolin

 • Eero Hämeenniemen improvisaatioissa on luonnetta ja syvyyttä

  Hämeenniemen improvisaatioissa on luonnetta ja syvyyttä

  Säveltäjä Eero Hämeenniemen (s. 1951) itsenäisen ajattelun tulokset ovat viime vuosikymmenten aikana löytäneet muotonsa niin soivassa ja kuin kirjallisessakin muodossa. Tällä kertaa puhuu muusikko Hämeenniemi, jonka pianoimprovisaatiot heijastelevat muun muassa jazz-, gospel-, barokki- ja karnaattista musiikkia.

 • Laulu-Miehet tulkitsevat Melartinia tulisesti

  Laulu-Miehet tulkitsevat Melartinia tulisesti

  Säveltäjä Erkki Melartinin (1875–1937) musiikkia ei äänitteillä tai konsertiohjelmistoissa liian usein vastaan tule. Tämä on tietysti harmillista, koska Melartinin herkkävireistä äänistöä kuulisi mielellään enemmänkin. Melartin hehkui etenkin orkesterisäveltäjänä, mutta muutakin kiinnostavaa hänen tuotannostaan löytyy.

 • Seitakuoro juhlii ensitaltoinneilla

  Seitakuoro juhlistaa neljällä uudella ensitaltoinnilla

  Rovaniemellä toimiva Seitakuoro on yksi pohjoisen tärkeistä kulttuuritoimijoista ja lappilaisen identiteetin ylläpitäjistä. Kadri Joametsin johtaman kokoonpanon uusin julkaisu huipentaa kymmenen vuotta sitten alkaneen Lappi-trilogian. Edeltävillä levyillä soi pääosin vuosien varrella kuoron konserteissa tutuksi tullut ohjelmisto.

 • Signe kurottelee lupaavasti mahdollisuuksien maailmassa

  Signe kurottelee lupaavasti mahdollisuuksien maailmassa

  Signe (laulajat Josefiina Vannesluoma, Riikka Keränen ja Selma Savolainen, sekä kontrabasisti Kaisa Mäensivu) jatkaa oman ilmaisunsa laajentamista ja kehittämistä. Ryhmän debyytillä liikuttiin tyylillisesti etenkin jazzin maailmassa. Uusimmalla, kolmen albumin kokonaisuuden ensimmäisellä osalla yhtye kurottelee uusien teosten myötä kohti aiemmin kartoittamattomia ilmaisualueita.