Hyppää pääsisältöön

Fnatic palasi voittokantaan DreamHackeillä

Fnatic-joukkue DreamHack Winter 2015 -tapahtuman CS:GO-turnauksessa
Fnatic-joukkue DreamHack Winter 2015 -tapahtuman CS:GO-turnauksessa. Fnatic-joukkue DreamHack Winter 2015 -tapahtuman CS:GO-turnauksessa Kuva: DreamHack / Sebastian Ekman kilpapelaaminen

Ruotsalainen Fnatic-joukkue on voittanut DreamHack Winter 2015 -tapahtuman 250 000 dollarin Counter-Strike: Global Offensive -turnauksen. Ensimmäisestä turnausvoitostaan sitten elokuun Fnatic tienasi 100 000 dollaria.

Kotiyleisönsä edessä pelannut Fnatic sai vastaansa tuhkimotarinan lailla finaaliin edenneen brasilialaisjoukkue Luminosity Gamingin. Kummatkin joukkueet kilpailivat mestaruudesta uusituilla kokoonpanoillaan.

Avauskartta de_train oli Fnaticin valinta, mutta joukkue jäi alussa nopeasti Luminosityn jalkoihin. Brassit johtivat ottelua parhaimmillaan 5-0, mutta toiselle osiolle lähdettiin 8-7-tilanteesta. Fnatic pääsi toisella osiolla hyökkäämään, mutta ei saanut kuin kaksi kierrosta kasaan ennen 16-9-loppulukemia Luminosityn hyväksi.

Toinen kartta de_cbble oli Luminosityn kartta, joka on tunnetusti Fnaticin yksi vahvimmista. Ruotsalaisjoukkue siirtyikin nopeasti johtoon eikä luopunut siitä ensimmäisen osion aikana. 9-6-tilanteesta lähdettiin toiselle osiolle, jossa Luminosityllä ei ollut mitään annettavaa terroristeinä. Ratkaisua jouduttiin hakemaan jälleen kolmannesta kartasta, kun Fnatic voitti de_cbblen lopulta 16-11-lukemin.

Viimeiseksi kartaksi jäänyt de_inferno alkoi Luminosityn hallinnassa, kun joukkue voitti pistoolikierroksen ja kaksi sen jälkeistä kierrosta poliisina. Fnatic sai kuitenkin pelinsä kulkemaan terroristeinä hirmumyrskyn lailla, kun joukkue johti parhaimmillaan 9-4. Luminosity sai osion viimeisillä kierroksilla peliään oikeille raiteille kaventaen tilanteeksi 9-6.

Fnaticin puolustus oli kuitenkin lyömätön, kun joukkue voitti ensimmäiset seitsemän kierrosta poliiseina. Brassit saivat 6-14-tilanteessa ensimmäisen kierroksensa, mutta ilo kesti vain yhden kierroksen, kun Fnatic varmisti ottelupisteen jo seuraavalla kierroksella. Mestaruus varmistui kierrosta myöhemmin Olof "olofmeister" Kjajberin johdolla, joka nappasi viimeisessä kartassa yli 25 frägiä.

DreamHack Winter 2015 FACEIT League S3 -loppusijoitukset:

  • 1. Fnatic (Ruotsi) - 100 000 $
  • 2. Luminosity Gaming (Brasilia) - 50 000 $
  • 3.-4. Virtus.pro (Puola) - 25 000 $
  • 3.-4. Team SoloMid (Tanska) - 25 000 $
  • 5.-6. Team Liquid (Yhdysvallat) - 15 000 $
  • 5.-6. Ninjas in Pyjamas (Ruotsi) - 15 000 $
  • 7.-8. Legacy eSports (Australia) - 10 000 $
  • 7.-8. Team EnVyUs (Ranska) - 10 000 $

Turnauksen aikana Fnatic voitti lohkovaiheessa Luminosity Gamingin ja Ninjas in Pyjamasin. Pudotuspeleissä kaatui 2-1-lukemin niin Virtus.pro kuin myös Luminosity Gaming.

Mestaruus on joukkueen ensimmäinen Dennis "dennis" Edmanin kanssa, joka korvasi kaksi viikkoa sitten kokoonpanossa vuoden 2013 lopulla liittyneen Markus "Pronax" Wallstenin.

Fnatic on nyt voittanut kahdesti DreamHack Wintereillä vain viikkoja kokoonpanomuutosten jälkeen: ensimmäisen kerran vuonna 2013 Wallstenin liittyessä ja toisen kerran nyt Edmanin liittymisen jälkeen. Kummallakin kertaa tapahtuma on ollut joukkueen ensimmäinen kilpailu muutosten jälkeen.

Seuraa Yle e-urheilua Twitterissä ja Facebookissa.

Uusimmat sisällöt - E-urheilu