Hyppää pääsisältöön
Aihesivun Jean Sibelius -viulukilpailu pääkuva

Richard Lin, 24 (USA/TPE) - Sibelius-viulukilpailu 2015

Phoenixissä 1991 syntynyt Richard Lin on opiskellut Curtis-instituutissa Philadelphiassa sekä New Yorkin Juilliard-musiikkikoulussa. 11. Kansainvälisessä Jean Sibelius -viulukilpailussa hänen pianistinaan on ollut Raija Kerppo. Tutustu Richard Linin kilpailusuorituksiin.

Richard Lin kertoo videohaastattelussa mm. että hän oli omaan välieräsuoritukseensa tyytyväinen. Hän iloitsee siitä, että oli pystynyt soittamaan omalla tasollaan. Richard Lin on seurannut kisoja ahkerasti verkossa ja hän on tullut siihen tulokseen, että kilpailussa on todella kova taso. Vapaa-ajallaan Suomessa Lin on tutustunut muihin kilpailijoihin ja pyrkinyt ystävystymään monien kanssa. Hän on nauttinut myös luonnosta. (Haastattelu Tatu Tamminen Video Sandra Saulo)

Välierä / Second Round

PROKOFJEV: Sonata No. 2
PARK: Another Cadenza
SIBELIUS: Humoresque 2&5
SAINT-SAËNS: Introductionet Rondo capriccioso

Alkuerä / First Round

J. S. Bach: Sarabanda ja giga partitasta d-molli
Bartók: Soolosonaatti 1. osa
W. A. Mozart: Rondo C-duuri
Sibelius: Tanz-Idylle op. 79

#yleklassinen #sibeliusviolin

Victor Li Zeyu ja Richard Lin olivat kilpailuissa peräkkäin. He olivat jo hyvin ystävystyneet ja Victor jäi odottamaan kaveriaan oman soittonsa jälkeen.
Victor Li Zeyu ja Richard Lin soittivat kilpailuissa peräkkäin. He olivat jo hyvin ystävystyneet ja Victor jäi odottamaan kaveriaan oman soittonsa jälkeen. Victor Li Zeyu ja Richard Lin olivat kilpailuissa peräkkäin. He olivat jo hyvin ystävystyneet ja Victor jäi odottamaan kaveriaan oman soittonsa jälkeen. Kuva: Sandra Saulo/YLE victor li zeyu
 • Eero Hämeenniemen improvisaatioissa on luonnetta ja syvyyttä

  Hämeenniemen improvisaatioissa on luonnetta ja syvyyttä

  Säveltäjä Eero Hämeenniemen (s. 1951) itsenäisen ajattelun tulokset ovat viime vuosikymmenten aikana löytäneet muotonsa niin soivassa ja kuin kirjallisessakin muodossa. Tällä kertaa puhuu muusikko Hämeenniemi, jonka pianoimprovisaatiot heijastelevat muun muassa jazz-, gospel-, barokki- ja karnaattista musiikkia.

 • Laulu-Miehet tulkitsevat Melartinia tulisesti

  Laulu-Miehet tulkitsevat Melartinia tulisesti

  Säveltäjä Erkki Melartinin (1875–1937) musiikkia ei äänitteillä tai konsertiohjelmistoissa liian usein vastaan tule. Tämä on tietysti harmillista, koska Melartinin herkkävireistä äänistöä kuulisi mielellään enemmänkin. Melartin hehkui etenkin orkesterisäveltäjänä, mutta muutakin kiinnostavaa hänen tuotannostaan löytyy.

 • Seitakuoro juhlii ensitaltoinneilla

  Seitakuoro juhlistaa neljällä uudella ensitaltoinnilla

  Rovaniemellä toimiva Seitakuoro on yksi pohjoisen tärkeistä kulttuuritoimijoista ja lappilaisen identiteetin ylläpitäjistä. Kadri Joametsin johtaman kokoonpanon uusin julkaisu huipentaa kymmenen vuotta sitten alkaneen Lappi-trilogian. Edeltävillä levyillä soi pääosin vuosien varrella kuoron konserteissa tutuksi tullut ohjelmisto.

 • Signe kurottelee lupaavasti mahdollisuuksien maailmassa

  Signe kurottelee lupaavasti mahdollisuuksien maailmassa

  Signe (laulajat Josefiina Vannesluoma, Riikka Keränen ja Selma Savolainen, sekä kontrabasisti Kaisa Mäensivu) jatkaa oman ilmaisunsa laajentamista ja kehittämistä. Ryhmän debyytillä liikuttiin tyylillisesti etenkin jazzin maailmassa. Uusimmalla, kolmen albumin kokonaisuuden ensimmäisellä osalla yhtye kurottelee uusien teosten myötä kohti aiemmin kartoittamattomia ilmaisualueita.