Hyppää pääsisältöön
Aihesivun Jean Sibelius -viulukilpailu pääkuva

Richard Lin, 24 (USA/TPE) - Sibelius-viulukilpailu 2015

Phoenixissä 1991 syntynyt Richard Lin on opiskellut Curtis-instituutissa Philadelphiassa sekä New Yorkin Juilliard-musiikkikoulussa. 11. Kansainvälisessä Jean Sibelius -viulukilpailussa hänen pianistinaan on ollut Raija Kerppo. Tutustu Richard Linin kilpailusuorituksiin.

Richard Lin kertoo videohaastattelussa mm. että hän oli omaan välieräsuoritukseensa tyytyväinen. Hän iloitsee siitä, että oli pystynyt soittamaan omalla tasollaan. Richard Lin on seurannut kisoja ahkerasti verkossa ja hän on tullut siihen tulokseen, että kilpailussa on todella kova taso. Vapaa-ajallaan Suomessa Lin on tutustunut muihin kilpailijoihin ja pyrkinyt ystävystymään monien kanssa. Hän on nauttinut myös luonnosta. (Haastattelu Tatu Tamminen Video Sandra Saulo)

Välierä / Second Round

PROKOFJEV: Sonata No. 2
PARK: Another Cadenza
SIBELIUS: Humoresque 2&5
SAINT-SAËNS: Introductionet Rondo capriccioso

Alkuerä / First Round

J. S. Bach: Sarabanda ja giga partitasta d-molli
Bartók: Soolosonaatti 1. osa
W. A. Mozart: Rondo C-duuri
Sibelius: Tanz-Idylle op. 79

#yleklassinen #sibeliusviolin

Victor Li Zeyu ja Richard Lin olivat kilpailuissa peräkkäin. He olivat jo hyvin ystävystyneet ja Victor jäi odottamaan kaveriaan oman soittonsa jälkeen.
Victor Li Zeyu ja Richard Lin soittivat kilpailuissa peräkkäin. He olivat jo hyvin ystävystyneet ja Victor jäi odottamaan kaveriaan oman soittonsa jälkeen. Victor Li Zeyu ja Richard Lin olivat kilpailuissa peräkkäin. He olivat jo hyvin ystävystyneet ja Victor jäi odottamaan kaveriaan oman soittonsa jälkeen. Kuva: Sandra Saulo/YLE victor li zeyu