Hyppää pääsisältöön
Aihesivun Jean Sibelius -viulukilpailu pääkuva

Richard Lin, 24 (USA/TPE) - Sibelius-viulukilpailu 2015

Phoenixissä 1991 syntynyt Richard Lin on opiskellut Curtis-instituutissa Philadelphiassa sekä New Yorkin Juilliard-musiikkikoulussa. 11. Kansainvälisessä Jean Sibelius -viulukilpailussa hänen pianistinaan on ollut Raija Kerppo. Tutustu Richard Linin kilpailusuorituksiin.

Richard Lin kertoo videohaastattelussa mm. että hän oli omaan välieräsuoritukseensa tyytyväinen. Hän iloitsee siitä, että oli pystynyt soittamaan omalla tasollaan. Richard Lin on seurannut kisoja ahkerasti verkossa ja hän on tullut siihen tulokseen, että kilpailussa on todella kova taso. Vapaa-ajallaan Suomessa Lin on tutustunut muihin kilpailijoihin ja pyrkinyt ystävystymään monien kanssa. Hän on nauttinut myös luonnosta. (Haastattelu Tatu Tamminen Video Sandra Saulo)

Välierä / Second Round

PROKOFJEV: Sonata No. 2
PARK: Another Cadenza
SIBELIUS: Humoresque 2&5
SAINT-SAËNS: Introductionet Rondo capriccioso

Alkuerä / First Round

J. S. Bach: Sarabanda ja giga partitasta d-molli
Bartók: Soolosonaatti 1. osa
W. A. Mozart: Rondo C-duuri
Sibelius: Tanz-Idylle op. 79

#yleklassinen #sibeliusviolin

Victor Li Zeyu ja Richard Lin olivat kilpailuissa peräkkäin. He olivat jo hyvin ystävystyneet ja Victor jäi odottamaan kaveriaan oman soittonsa jälkeen.
Victor Li Zeyu ja Richard Lin soittivat kilpailuissa peräkkäin. He olivat jo hyvin ystävystyneet ja Victor jäi odottamaan kaveriaan oman soittonsa jälkeen. Victor Li Zeyu ja Richard Lin olivat kilpailuissa peräkkäin. He olivat jo hyvin ystävystyneet ja Victor jäi odottamaan kaveriaan oman soittonsa jälkeen. Kuva: Sandra Saulo/YLE victor li zeyu
 • John Luther Adamsin äänimaisema pitää otteessaan

  John Luther Adamsin äänimaisema pitää otteessaan

  Yhdysvaltalainen John Luther Adams (s. 1953) tunnetaan vahvoja mielikuvia ja tilavaikutelmia tuovista äänimaisemistaan. Nyt päätöksensä saa 2010-luvulla valmistunut orkesteriteosten trilogia. Ensin oli Become River, sitten menestysteos Become Ocean, ja viimeisimpänä nyt ensilevytyksensä saanut Become Desert.

 • Mälkin ja HKO:n pirteää Bartókia

  Mälkin ja HKO:n pirteää Bartókia

  Maltillista levytystahtia ylläpitävä Helsingin kaupunginorkesteri on ylikapellimestarinsa Susanna Mälkin johdolla taltioinut Béla Bartókin varhaista näyttämömusiikkia.

 • Heinisen tuttuja uutuuksia

  Heinisen tuttuja uutuuksia

  Viime vuonna 80 vuotta täyttänyt Paavo Heininen tunnetaan sävellystuotantonsa lisäksi ennen kaikkea opetustyöstään. Heininen on arvostettu pedagogi, joka Sibelius-Akatemian sävellysprofessorin virassa toimiessaan oli taidemusiikin alueella merkittävä esteettisten suuntaviivojen määrittäjä Suomessa.