Hyppää pääsisältöön
Aihesivun Jean Sibelius -viulukilpailu pääkuva

Suomalaisia ei Sibelius-viulukilpailun 2015 finaalissa - katso aikataulut

Finalistit.
Finalistit vasemmalta: Christel Lee, Minami Yoshida, Nancy Zhou, Emmanuel Tjeknavorian, Mayumi Kanagawa sekä Friederike Starkloff. Finalistit. Kuva: Sandra Saulo/YLE jean sibelius -viulukilpailu 2015

Kansainvälisen Jean Sibelius -viulukilpailun finaalissa soittavat saksalainen Friederike Starkloff (25), itävaltalainen Emmanuel Tjeknavorian (20), japanilainen Minami Yoshida (17) sekä yhdysvaltalaiset Nancy Zhou (22), Mayumi Kanagawa (21) ja Christel Lee (25).

Finaaleissa kukin kilpailija soittaa pakollisena teoksena Jean Sibeliuksen viulukonserton sekä jonkin konserton valinnaiselta listalta. Orkestereina soittavat Hannu Linnun johtama Radion sinfoniaorkesteri sekä John Storgårdsin johtama Helsingin kaupunginorkesteri.

Kilpailuaikataulut

Tiistai 1.12. klo 18

Friederike Starkloff / Sibelius (RSO)
Emmanuel Tjeknavorian / Brahms (RSO)
väliaika / intermission
Minami Yoshida / Sibelius (HKO)
Nancy Zhou / Tshaikovski (HKO)

Keskiviikko 2.12. klo 18

Mayumi Kanagawa / Sibelius (HKO)
Christel Lee / Bartók (HKO)
väliaika / intermission
Minami Yoshida / Tshaikovski (RSO)
Nancy Zhou / Sibelius (RSO)

Torstai 3.12. klo 18

Friederike Starkloff / Brahms (HKO)
Emmanuel Tjeknavorian / Sibelius (HKO)
väliaika / intermission
Mayumi Kanagawa / Berg (RSO)
Christel Lee / Sibelius (RSO)

Voittaja selviää torstai-iltana klo 21.30 alkavassa suorassa lähetyksessä.

Katso finaalit suorina lähetyksinä televisiossa Yle Teemalla ja verkossa osoitteessa yle.fi/klassinen ja kuuntele Yle Radio 1:ssä tiistaista torstaihin klo 18.

Kommentit
 • Eero Hämeenniemen improvisaatioissa on luonnetta ja syvyyttä

  Hämeenniemen improvisaatioissa on luonnetta ja syvyyttä

  Säveltäjä Eero Hämeenniemen (s. 1951) itsenäisen ajattelun tulokset ovat viime vuosikymmenten aikana löytäneet muotonsa niin soivassa ja kuin kirjallisessakin muodossa. Tällä kertaa puhuu muusikko Hämeenniemi, jonka pianoimprovisaatiot heijastelevat muun muassa jazz-, gospel-, barokki- ja karnaattista musiikkia.

 • Laulu-Miehet tulkitsevat Melartinia tulisesti

  Laulu-Miehet tulkitsevat Melartinia tulisesti

  Säveltäjä Erkki Melartinin (1875–1937) musiikkia ei äänitteillä tai konsertiohjelmistoissa liian usein vastaan tule. Tämä on tietysti harmillista, koska Melartinin herkkävireistä äänistöä kuulisi mielellään enemmänkin. Melartin hehkui etenkin orkesterisäveltäjänä, mutta muutakin kiinnostavaa hänen tuotannostaan löytyy.

 • Seitakuoro juhlii ensitaltoinneilla

  Seitakuoro juhlistaa neljällä uudella ensitaltoinnilla

  Rovaniemellä toimiva Seitakuoro on yksi pohjoisen tärkeistä kulttuuritoimijoista ja lappilaisen identiteetin ylläpitäjistä. Kadri Joametsin johtaman kokoonpanon uusin julkaisu huipentaa kymmenen vuotta sitten alkaneen Lappi-trilogian. Edeltävillä levyillä soi pääosin vuosien varrella kuoron konserteissa tutuksi tullut ohjelmisto.

 • Signe kurottelee lupaavasti mahdollisuuksien maailmassa

  Signe kurottelee lupaavasti mahdollisuuksien maailmassa

  Signe (laulajat Josefiina Vannesluoma, Riikka Keränen ja Selma Savolainen, sekä kontrabasisti Kaisa Mäensivu) jatkaa oman ilmaisunsa laajentamista ja kehittämistä. Ryhmän debyytillä liikuttiin tyylillisesti etenkin jazzin maailmassa. Uusimmalla, kolmen albumin kokonaisuuden ensimmäisellä osalla yhtye kurottelee uusien teosten myötä kohti aiemmin kartoittamattomia ilmaisualueita.