Hyppää pääsisältöön
Aihesivun Jean Sibelius -viulukilpailu pääkuva

Zeyu Victor Li, 19 (CHN) - Sibelius-viulukilpailu 2015

Kiinassa 1996 syntynyt Zeyu Victor Li on opiskellut Curtis-instituutissa Philadelphiassa. 11. Kansainvälisessä Jean Sibelius -viulukilpailussa hänen pianistinaan on ollut Raija Kerppo. Tutustu Zeyu Victor Lin kilpailusuorituksiin.

Välierä / Second Round

PROKOFJEV: Sonata No. 2
SIBELIUS: Humoresque 1&2
NAM: Taste for the Arts
RAVEL: Tzigane

Alkuerä / First Round

J. S. Bach: Loure ja gavotte en rondeau partitasta E-duuri
W. A. Mozart: Rondo C-duuri
Sibelius: Novellette op. 102
Bartók: Soolosonaatti 1. osa

#yleklassinen #sibeliusviolin

Victor Li Zeyu ja Richard Lin olivat kilpailuissa peräkkäin. He olivat jo hyvin ystävystyneet ja Victor jäi odottamaan kaveriaan oman soittonsa jälkeen.
Victor Li Zeyu ja Richard Lin soittivat kilpailuissa peräkkäin. He olivat jo hyvin ystävystyneet ja Victor jäi odottamaan kaveriaan oman soittonsa jälkeen Victor Li Zeyu ja Richard Lin olivat kilpailuissa peräkkäin. He olivat jo hyvin ystävystyneet ja Victor jäi odottamaan kaveriaan oman soittonsa jälkeen. Kuva: Sandra Saulo/YLE victor li zeyu
 • Riemastuttava oopperalöytö!

  Levyarvio

  Provinsiaalisen uran tehneen sveitsiläisen kapellimestarin, säveltäjän ja opettajan Richard Fluryn ensimmäinen ooppera, yksinäytöksinen ”Firenzeläinen tragedia” valmistui vuonna 1928 ja sai kantaesityksessään Solothurnissa Pohjois-Sveitsissä seuraavana keväänä varsin myönteisen vastaanoton lehdistöltä. Eipä ihme: hieman yli kolmekymmenvuotiaan paikallisen säveltämäksi se on suorastaan nerokas vetäen vertaansa selvästi esikuvallisen Richard Straussin Salome-oopperalle – Oscar Wilden tekstiin sekin. Vajaan kolmen vartin kestävä yksikohtauksinen nostatus sisältää niin wildemaisia lausahduksia kuin taiten verhoiltua sosiopoliittista debatointia.

 • Erika Foxin improvisatorinen välittömyys

  Levyarvio

  On sanottu että säveltäminen ja improvisaatio olisivat hyvin lähellä toisiaan, ja että hyvät sävellykset ovat vain hyvien improvisoijien ylöskirjoituksia. Riippuu varmaankin keneltä kysytään – mutta englantilaisen Erika Foxin musiikissa improvisatorinen välittömyys on kiehtovasti läsnä jokaisessa nuotissa osana jotain sellaista josta rakentuu kokonaisuuksia, vapaata muotoa.

 • Pianistin tarinointia rauhallisesti ja liioittelematta

  Levyarvio

  Tällä vuosikymmenellä vuoden 2010 Kuningatar Elisabeth -pianokilvan voiton jälkeen paikkansa kysytyimpien konserttipianistien joukossa vakiinnuttanut Denis Kozhuhin on tänä syksynä ihastuttanut levyjulkaisuja seuraavia miellyttävästi soivalla ja hyvin soitetulla albumilla valikoimasta Felix Mendelssohnin Sanattomia lauluja ja Edvarg Griegin Lyyrisiä kappaleita. Se sopii olohuoneisiin mitä parhaiten, erityisesti nyt iltojen pimetessä kynttilänvalolle sopivasti lämpöä antamaan. Lyyrisyyden lisäksi minua kuulijana miellyttää myös Kozhuhin tapa tarinoida rauhallisesti ja liioittelematta.