Hyppää pääsisältöön

Elektronisen urheilun MM-kisat käynnistyvät Soulissa

Teemu "wabbit" Hiilinen ja Erkka "Prote" Jouste 2014 elektronisen urheilun mm-kisojen pronssipokaali kädessään
Viime vuonna Suomen lippui heilui korkealla Azerbaidzanissa. Teemu "wabbit" Hiilinen ja Erkka "Prote" Jouste 2014 elektronisen urheilun mm-kisojen pronssipokaali kädessään Kuva: Suomen elektronisen urheilun liitto / Jaakko Markkanen erkka jouste

Suomen elektronisen urheilun maajoukkue on aloittanut matkansa kohti Etelä-Koreaa ja lajin MM-kisoja.

Kansainvälisen elektronisen urheilun liiton, IeSF:n, järjestämät MM-kisat käynnistyvät tällä viikolla jo seitsemännen kerran. Viime vuonna Azerbaidzanissa järjestetyissä kisoissa Suomi nousi kokonaispisteissä komeasti kolmannelle sijalle.

Valitettavasti tänä vuonna Suomi ei pystynyt lähettämään kisoihin täyttä joukkuetta, sillä kisat siirrettiin yllättäen Puolasta Souliin. Matkakustannukset sekä kisapelien äkillinen vaihtuminen pakottivat Suomen tyytymään vain kahden pelaajan lähettämiseen.

Pelaajien lisäksi matkaan lähtivät Suomen elektronisen urheilun liiton puheenjohtaja Erkka Jouste sekä liiton varapuheenjohtaja Joonas Kapiainen, joka toimii myös joukkueenjohtajana.

Suomen mitalitoivoa pitävät yllä StarCraft II -pelaaja Joona “Serral” Sotala sekä Hearthstone -pelaaja Antti “Kufdon” Lammi.

Joona "Serral" Sotalan kuva
Joona "Serral" Sotala on kokenut turnauspelaaja ja on asettanut tavoitteet korkealle Joona "Serral" Sotalan kuva Kuva: SEUL serral

Joona “Serral” Sotala on noussut yhdeksi Suomen parhaista StarCraft 2 -pelaajista viime vuoden aikana. Vasta 17-vuotias Sotala on voittanut useita kotimaisia turnauksia, joista viimeisenä Veikkauksen järjestämän #Oletvoittaja -turnauksen. Ulkomailla Sotalan parhain suoritus tähän mennessä on ollut Copenhagen Gamesin jaettu kolmossija.

Sotala on asettanut MM-kisoissa tavoitteensa korkealle:
Pelaajia turnaukseen tulee rajoitettu määrä, jolloin vastaan ei tule niin paljon korealaisia kuin muissa turnauksissa. Korealaisten vähäinen määrä tulee edesauttamaan menestymistä. Olenkin laittanut tavoitteet vähintään semifinaalipaikkaan.

Antti "Kufdon" Lammen pelikuva
Antti "Kufdon" Lammi luottaa matematiikan apuun Hearthstonessa. Antti "Kufdon" Lammen pelikuva Kuva: SEUL kufdon

22-vuotias turkulainen Antti “Kufdon” Lammi edustaa Suomea Blizzardin korttipelissä Hearthstonessa. Kotimaista RCTiC eSportsia edustava Lammi on voittanut kotimaisia turnauksia sekä saanut myös kokemusta ulkomaisista turnauksista. Lammi tavoittelee turnauksessa palkintosijaa:
Pyrin laskemaan parhaita strategioita turnaukseen erilaisten vastustajavaihtoehtojen voittoprosentteja sekä todennäköisimpiä pakkavalintoja arvioimalla, kertoo Lammi turnaustaktiikstaan.

MM-turnauksen lisäksi Soulissa järjestetään kansainvälisen lajiliiton vuosittainen jäsenkokous. Jäsenkokoukseen tulee osallistumaan liiton puheenjohtaja Erkka Jouste.