Hyppää pääsisältöön

Kalle Kinos teki teema-albumin päihteistä - kuuntele koko levy

YleX:n vuoden viimeisenä Viikon albumina soi tamperelaisräppärin selviämistarina Syvä ätmös.

Kalle Kinos: Syvä ätmös

Mitä!?! Kuin yllättäen viime viikon perjantaina (27.11.) ilmestynyt Kalle Kinoksen omalla nimellä julkaistu debyyttialbumi, Syvä ätmös.

Miksi!?! Harvoin tulee vastaan suomiräp-albumia joka pistää mietityttämään niin paljon kuin Kalle Kinoksen Syvä ätmös. Albumilla lauletaan siitä kuinka viina on yhteiskunnan vihollinen numero 1. Ja Kalle Kinos tietää mistä hän puhuu. Mies ui vielä puolitoista vuotta sitten syvissä vesissä vakavan alkoholiongelman vuoksi. Nyt korkki on pysynyt kiinni ja herra on noussut viinapirun vankeudesta vapauteen. Mutta täysin päihteetön hän ei kuitenkaan ole.

Avoimesti kannabikseen suhtautuvan miehen albumilta kun löytyy myös biisi Antakaa mun smoukkaa, jossa tulitukea antaa jo nimellään kantojaan selväksi tekevä Pajafella. Oli albumin sanomasta mitä mieltä tahansa, kokonaisuutena Kalle Kinoksen albumi on riipivä, ja paikoin ahdistavakin, matka alkoholin maailmasta selvyyteen.

Häh?!? Aikaisemmin Kalle Kinos tunnettiin nimellä Idän Ihme. Nimenvaihtamisen syynä oli se, ettei iso poika voinut olla nimeltään Idän Ihme.