Hyppää pääsisältöön

Pikku Kakkosen joulu 2015 netissä ja sovelluksessa

Pikku Kakkosen joulu 2015 netissä ja sovelluksessa
Pikku Kakkosen joulu 2015 netissä ja sovelluksessa Kuva: Yle / Pikku Kakkonen pikku kakkosen joulu 2015

Pikku Kakkosen netin ja sovelluksen sisällöt on suunniteltu lukutaidotonta lasta ajatellen. Toteutuksissa vältetään suorittamista, eikä niissä kerätä pisteitä. Lasta kannustetaan kokeilemaan ja keksimään ratkaisut uusiin tilanteisiin aivan itse.

Joulukuun alusta, aina loppiaiseen asti, Pikku Kakkosen netissä ja sovelluksessa on metsäneläinten joulu. Joulun vuorovaikutteiset sisällöt on suunniteltu erityisesti pieniä lapsia varten. Ne ovat kestoltaan lyhyitä ja käyttääkseen niitä lapsen ei tarvitse osata lukea. Eläinten pesäkoloissa pääsee tutustumaan karhun, harakan ja oravan maailmoihin omassa tahdissa ja hoksaamisen riemua tarjoavat pakettien takaa löytyvät pelilliset toteutukset.

Pikku Kakkosen ilmainen sovellus on ladattavissa iOS- ja Android -laitteiden sovelluskaupoista.
yle.fi/pikkukakkonen.

 • Minä ite! Hyvät liikkumisen taidot vahvistavat lapsen pätevyyden kokemusta

  Lapsi voimaantuu, kun hän saa tehdä asioita itse.

  Lapsi voimaantuu – sekä fyysisesti että psyykkisesti – kun hän saa tehdä asioita itse. Motoriset taidot mahdollistavat pienelle lapselle selviytymisen itsenäisesti monista arkipäivän tehtävistä. Niistä suoriutuminen synnyttää kokemuksen pätevyydestä ja siksi motoristen taitojen harjaannuttamiseen kannattaa varata tilaa ja aikaa.

 • Super-Senja kannustaa liikkumaan!

  Senja opettaa liikkumisen perustaitoja lapsille.

  Super-Senja on liikuntaan kannustava sarja, jossa Senja opettaa liikkumisen perustaitoja kädestä pitäen sekä kannustaa lapsen ja vanhemman yhteiseen liikkumiseen. Sarjan jaksoissa käsitellään juoksemista, hyppimistä, kierimistä, pyörimistä, heittämista ja kiinniottamista sekä kiipeilemistä.

 • Rentoudu Nallen kanssa Pikku Kakkosessa

  Sarjassa opetellaan rauhoittumistaitoja Nallen kanssa.

  Mitä hyötyä mindfulness-harjoituksista on lapsille? Ja miten niitä voi harjoitella? Rentoudu Nallen kanssa -sarja auttaa lasta ja aikuista harjoittelemaan rauhoittumistaitoja yhdessä Nallen kanssa.