Hyppää pääsisältöön

Suuressa lapsiperheessä romantiikka on tekoja

Disan yllätyshäät
Disa ja Johannes Pietiläinen vihittiin Hyvinkään maistraatissa. Disan yllätyshäät Kuva: Yle/MHL fg

Lapsiperheessä parisuhde joutuu lähes väistämättä mankeliin. Jos unettomat yöt ja kasaantuvat kotityöt eivät tapa intohimoa, niin viimeistään se uhkaa kulua pois turhissa sanaharkoissa. Viisilapsisen uusperheen vanhemmat Disa ja Johannes Pietiläinen tietävät, mitä on päästä parisuhteessa vaikeuksien kautta voittoon. Marja Hintikka Live toimi taustapiruna, kun pariskunta vietti pitkään haaveilemiaan hääjuhlia Keravalla. Juhlat olivat Disan yllätys Johannekselle.

– Disa, mitä helvettiä? puuskutti Johannes törmättyään Heikki Soiniin ja tv-kameraan kotiovellaan ihan tavallisena lauantaiaamuna.

Marja Hintikka Liven yllättämä Johannes Pietiläinen perheineen
Johannes on viisilapsisen uusperheen isä. Marja Hintikka Liven yllättämä Johannes Pietiläinen perheineen Kuva: Disa ja Johannes Pietiläinen marja hintikka live

Heikki oli tullut hakemaan Johanneksen valmistautumaan omaan hääjuhlaansa: hetkeen, jota oli suunniteltu Johanneksen selän takana jo viikkoja. Disa ja Johannes olivat menneet naimisiin maistraatissa pari vuotta aikaisemmin, mutta varsinainen hääjuhla oli arjen puristuksessa jäänyt pitämättä.

– Musta tuntuu, että me ei oltais ikinä saatu tätä juhlaa järjestettyä, tunnustaa Disa, kun Heikki on saanut houkuteltua Johanneksen kuvausauton kyytiin ja kohti Helsingin keskustassa sijaitsevaa frakkivuokraamoa.

Aina tuntui tulevan jotain, mikä siirsi parisuhteen juhlistamisen hetkeä ja nyt Disa halusi teollaan kertoa miehelleen, kuinka kiitollinen hän hänestä on.

Sanat hukkuvat arkeen

– En ole aina kovin hyvä ilmaisemaan itseäni, sanomaan kiitos ja anteeksi juuri silloin kun pitäisi. Välillä tuntuu, että nuo sanat oikeasti hukkuvat arkeen. Johannes pitää minusta ja meistä perheenä niin hyvää huolta, että on aika näyttää hänelle, kuinka paljon me hänestä välitämme, Disa kertoo.

Musta tuntuu, että me ei oltais ikinä saatu tätä juhlaa järjestettyä― Disa Pietiläinen

Kyyneleet eivät ole kaukana, sillä jo samana iltapäivänä on tarkoitus siunata pariskunnan avioliitto sekä lausua sanat "tahdon" papin ja 30 läheisen ja ystävän edessä, Mankeli -nimisessä juhlapaikassa. Siellä Disa yllättää Johanneksen kävelemällä alttarille tutussa hääpuvussa ja lausumalla Johannekselle itse kirjoittamansa valan:

Olet elämäni suurin rakkaus. Olet arkeni sankari. Teet minusta kokonaisen ja ehjän. Teet minusta raivopään ja hullun. Teet minusta paremman ihmisen. Olen onnellinen. Rakastan sinua.

Kristiina Nyman siunasi Johannes ja Disa Pietiläisen avioliiton
Kristiina Nyman siunasi Johannes ja Disa Pietiläisen avioliiton Kuva: Yle marja hintikka live

H-hetkellä tunnekuohu meinaa mykistää Johanneksen. Johannes ei yleensä ole se, joka viihtyy huomion keskipisteenä, vaan hän auttaa mieluummin aina toisia.

Perheen lisäksi Johannes pitää huolta ms-tautia sairastavasta äidistään ja haluaa, että kaikilla muilla olisi aina asiat hyvin, joskus läheistensä mielestä jopa rasituspisteeseen asti.

Keravalaisen papin ja omien sanojensa mukaan juhlan "henkisen konjakin", Kristiina Nymanin, sanat osuvat suoraan koko seurueen sydämiin:

Rakkauden rutut ja rypyt ovat väistämättömiä― Kristiina Nyman

– Olette pariskuntana käyneet läpi aikamoisen mankelin. Eikä se käsittely ole loppu vieläkään, sillä jokainen aviopari mankeloidaan kyllä useaan kertaan. Rakkauden rutut ja rypyt ovat väistämättömiä, mutta vaikeiden puserrusten jälkeen voi katsoa kaunista ja tiivistä mankelin jättämää jälkeä. Kuten itse sanoitte ”joka kerta lepymme ja rakkaus voittaa aina”.

Johannes ja Disa Pietiläinen
Johannes ja Disa ovat onnistuneet säilyttämään kipinän parisuhteessaan. Johannes ja Disa Pietiläinen Kuva: Johannes ja Disa Pietiläinen marja hintikka live

Toimiva arki säästää parisuhdetta

Uusperheen muodostaminen on vahvistanut Disan ja Johanneksen liittoa. Toimiva arki, johon molemmat vanhemmat osallistuvat tasapuolisesti, mahdollistaa myös kahden rakastavaisen välisen kipinän säilymisen.

- Kyllä Johanneksen pylly nousee kiitettävästi sohvalta ilman että tarvitsee erikseen sanoa, kiittelee Disa. Hän ei keksi mitään, mistä he eivät pariskuntana pääsisi yli. Johannes on samaa mieltä.

– Jos pitäisi valita kaikista maailman naisista, valitsisin edelleen Disan. Hän on yllätyksellinen nainen.

Katso video Johanneksen yllätyspäivästä.

MHL yllättää

Lisää ohjelmasta

kylpyankalla pirunsarvet
kylpyankalla pirunsarvet Kuva: freeimages.com / Jean Froidevaux osa8
Marja Hintikka Live, vanhempien seksikoulu, vaihda asentoa
Marja Hintikka Live, vanhempien seksikoulu, vaihda asentoa vaihda asentoa
Marja Hintikka riemuitsee Kultainen Venla -palkinnosta
Marja Hintikka riemuitsee Kultainen Venla -palkinnosta Kuva: Maria Ainamo kultainen venla
Vapaus johtaa kansaa, kuvamanipulaatio
Vapaus johtaa kansaa, kuvamanipulaatio Kuva: (c) Photograph by Erich Lessing Marja Hintikka Live
Joulukuusi ja koristeineen.
Joulukuusi ja koristeineen. Kuva: Pixabay joulu

Uusimmat sisällöt - Marja Hintikka Live

 • Eineksiä, uhkailua, liikaa töitä – unohda turha syyllisyys vanhempana! MHL:n vieraat näyttävät esimerkkiä

  Syksyn vieraat avautuvat mistä eivät enää ota paineita.

  Vapaus, vanhemmuus, tasa-arvo. Marja Hintikka Live on puolentoista vuoden ajan ravistellut suomalaista perhekeskustelua, romuttanut turhia kulisseja ja nostanut pöydälle vaikeitakin keskustelunaiheita. Kaiken takana on tavoite vapauttaa vanhemmat turhista paineista ja jatkuvasta syyllisyydestä. Kiukuttelevia lapsia? Liikaa töitä? Unettomia öitä? Parisuhde rakoilee? Et ole yksin. Meillä on ihan samanlaista.

 • Lapset repivät parrasta ja nestehukka on lähellä - tällaista on joulupukkien karu todellisuus

  Joulupukit kertovat ammattinsa pahimmat puolet.

  Kuvittele itsesi joulupukiksi tai -muoriksi. Mielessäsi pyörii kuva piparintuoksuisista kodeista, joissa pukki istutetaan pehmeälle nojatuolille glögi kädessä ja suloiset punaposkiset pikku lapsoset laulavat heleällä äänellä sopivan lyhyen kappaleen. Kukaan ei itke, kukaan ei pelkää ja koko hommaan menee noin 10 minuuttia. Ulko-ovella sinulle annetaan sovittu summa rahaa ja poistut tyytyväisenä seuraavaan kohteeseen. No, se ei todellakaan mene ihan niin.

 • Pyjama on paras jouluasu, vinkkaavat MHL-vanhemmat

  Ei kiireelle, kyllä rennolle romantiikalle!

  Idyllisten puitteiden viilaaminen tekee erityisesti perheenäideistä helposti huumorintajuttomia piiskureita. Tonttulakki alkaa kiristää liikaa ja joulunalusviikoista tulee yhtä pitkää to-do -listaa.

 • Kestävyysliikunta lihottaa?!

  Timo Haikarainen ja kestävyysliikuntamyytti.

  Kuinka on - suosiako kovatehoista vai matalatehoista treeniä - ja miten kortisoli liittyy tähän? Personal trainerimme Timo Haikarainen vääntää myytin rautalangasta!

 • Heikki Soini: Kärsitään joulu ja jatketaan elämää!

  Ei joululla ole väliä, yhteinen aika on tärkeintä.

  Joulusuklaat ilmestyivät lähikauppaani lokakuussa. Se käynnisti kahden kuukauden kuumotuksen ja stressin, joka purkautuu monessa perheessä itkuun jo jouluaaton aamuna. Lapset juoksevat hysteerisinä pitkin seiniä ja vanhempien selkäranka katkeaa viimeistään silloin, kun kinkku kuivuu valvomisesta huolimatta. Kuulostaako tutulta, kysyy MHL:n Heikki Soini.

 • Vanessa Kurri: Olen tappavan tylsä joulunviettäjä

  Neljän lapsen äiti tekee joulun perinteiden mukaan.

  Kotiäiti ja juontaja Vanessa Kurri on jouluihminen, mutta valmistelut jäävät häneltäkin usein viime tippaan. Neljän lapsen koulu- ja harrastuskuljetusten välillä Kurri sompailee sitten ympäriinsä hakemassa jouluherkut juuri niistä oikeista ja perinteisestä paikoista. Kurrille on tärkeää tehdä joulu täsmälleen samojen askelmerkkien mukaan kuin hänen äitinsä aikanaan teki. Vanessa Kurri on MHL:n vieraana TV2:ssa maanantaina 19.12. klo 21, kun aiheena on Unelmien joulu.

 • Bloggari Anna-Kaisa Huurinainen: Tänä vuonna otamme joulun rennosti

  Liika suorittaminen on aiemmin pilannut Huurinaisen joulun.

  Viime jouluna 47 palasta -blogin Anna-Kaisa Huurinainen suunnitteli joulun tarkasti: laati menun ennakkoon ja kestitsi koko lähisuvun. Odotukset ja stressi olivat kuitenkin liian kovat, ja joulu meni mönkään. Kokemuksesta viisastuneena Huurinainen aikoo ottaa tämän joulun mahdollisimman rennosti.

 • Muusikko Stig: Henkinen valmistautuminen jouluun kannattaa aloittaa hyvissä ajoin

  Kahden lapsen isä nauttii valmiista joulupöydistä.

  Muusikko Stig tunnetaan hiteistään, mutta arkielämässä Pasi Siitonen ei puumia metsästä. Sen sijaan hän on kahden pienen pojan isä, joka odottaa joulua yhtä paljon kuin lapset. Erityisen tärkeää on nimenomaan jouluun virittäytyminen: jos sitä ei aloita ajoissa, joulu saattaa livahtaa huomaamatta ohi. Stigin jouluvalmisteluihin ei kuitenkaan kuulu stressi tai touhottaminen, vaan tärkeintä on rauhoittuminen.