Hyppää pääsisältöön
Aihesivun Jean Sibelius -viulukilpailu pääkuva

Minami Yoshida, 17 (JPN) - The Sibelius Violin Competition 2015

Minami Yoshida was born in 1998 in Nara, Japan. She studies in Tokyo at the Toho Gakuen School of Music. View Minami Yoshida's interview and competition performances. (Suomeksi)

Minami Yoshida: "At first my teacher at school was upset about my participating, but finally I got a permission and even some encouragement. My violin teacher was the one who suggested taking part in this competition."

In the interview right after the second round the 17-year-old violinist Minami Yoshida says she liked the Helsinki Conservatory concert hall very much. She has a hard time choosing any favorites from her program, she claims she likes all the pieces she's played. She is an ardent fan of the Moomin characters, and she would like to get a Moomin toy to carry in her violin case. (Interview Henna Paakki & video Sandra Saulo)

Second Round

PARK: Another Cadenza
SIBELIUS: Humoresque 1 & 2
PROKOFJEV: Sonata No 1
SAINT-SAËNS-E.YSAYE: Caprice sur l'Etude en forme de Valse
piano: Naoko Ichihashi

First Round

J. S. Bach: Andante and Allegro from Sonata in A minor
W. A. Mozart: Rondo in C Major
Bartók: Solo Sonata 1st movement
Sibelius: Romanze Op. 2a
piano: Naoko Ichihashi

#yleklassinen #sibeliusviolin

Kommentit
 • John Luther Adamsin äänimaisema pitää otteessaan

  John Luther Adamsin äänimaisema pitää otteessaan

  Yhdysvaltalainen John Luther Adams (s. 1953) tunnetaan vahvoja mielikuvia ja tilavaikutelmia tuovista äänimaisemistaan. Nyt päätöksensä saa 2010-luvulla valmistunut orkesteriteosten trilogia. Ensin oli Become River, sitten menestysteos Become Ocean, ja viimeisimpänä nyt ensilevytyksensä saanut Become Desert.

 • Mälkin ja HKO:n pirteää Bartókia

  Mälkin ja HKO:n pirteää Bartókia

  Maltillista levytystahtia ylläpitävä Helsingin kaupunginorkesteri on ylikapellimestarinsa Susanna Mälkin johdolla taltioinut Béla Bartókin varhaista näyttämömusiikkia.

 • Heinisen tuttuja uutuuksia

  Heinisen tuttuja uutuuksia

  Viime vuonna 80 vuotta täyttänyt Paavo Heininen tunnetaan sävellystuotantonsa lisäksi ennen kaikkea opetustyöstään. Heininen on arvostettu pedagogi, joka Sibelius-Akatemian sävellysprofessorin virassa toimiessaan oli taidemusiikin alueella merkittävä esteettisten suuntaviivojen määrittäjä Suomessa.

 • Dalbavien taidokkaita orkesterisoivuuksia

  Dalbavien taidokkaita orkesterisoivuuksia

  Hienostuneita sointivärejä, vivahteikasta orkestrointia sekä perinteistä virtuoosisuutta. Ainakin näitä voi kuulla tuoreelta Seattlen sinfoniaorkesterin omalta julkaisulta, joka sisältää orkesterin entisen nimikkosäveltäjän Marc-André Dalbavien (s. 1961) pääosin solisteille ja orkesterille laatimaa musiikkia.