Hyppää pääsisältöön

OHJEET: Osallistu Linnan juhlien jatkoille 360°-nettilähetyksen kautta

JATKOT 360°
JATKOT 360° Kuva: Yle linnan jatkot

Tervetuloa Linnan jatkojen suoraan 360° -nettilähetykseen Hotel Kämpin Peilisalista. Pääset tirkistämään juhlien tunnelmia eturivin paikalta joko tietokoneen (Windows sekä Mac) selaimilla, älypuhelimella tai tabletilla.

Ohjeet:

Android -käyttäjät:
Lataa ilmainen FinCloud 360 Live -sovellus klikkaamalla TÄSTÄ. 360° kamera tallentaa videokuvaa yhtäaikaa kaikkiin suuntiin. Voit katsella ympärillesi yksinkertaisesti kääntymällä puhelin tai tabletti kädessäsi, tai vaihtoehtoisesti vetämällä kuvaa sormella haluamaasi suuntaan. Kuvaa voi myös zoomata kahdella sormella.

iPhone, iPad ja New Apple TV-käyttäjät:
Lataa ilmainen FinCloud.tv -sovellus joko klikkaamalla TÄSTÄ tai syöttämällä App Storen hakukenttään FinCloud.tv. Tämän jälkeen valitse videovalikosta Linnan juhlien jatkot ja pääset mukaan illan tunnelmiin. Tuettuna iPhone 4s ja uudemmat, iPad 4 ja uudemmat sekä New Apple TV.

Katsoessasi 360° videota tietokoneen selaimessa (Chrome, Internet Explorer, Safari, Mozilla Firefox), voit liikuttaa katselusuuntaa hiirellä tai nuolinäppäimillä. Tabletilla tai älypuhelimella voit vaihtaa katselusuuntaa joko kosketusnäyttöä pyyhkäisemällä tai laitetta liikuttamalla. New Apple TV:ssä voit siirtää katselusuuntaa kaukosäätimen kosketuspintaa pyyhkäisemällä. Lähetys katsottavissa klo 22:15 alkaen osoitteessa yle.fi/linnanjuhlat

Mikä on 360° video?
360° videon ideana on tarjota katsojalle täydellinen taltiointi tilanteesta ilman että mitään jää näkemättä. Teknisesti 360° videokuva muodostetaan yhden tai useamman kameran yhtäaikaisesta videokuvasta, jossa yksittäisten kameroiden tuottamat videot ovat liitetty yhteen saumattomaksi kokonaisuudeksi. 360° videokamera taltioi siis videokuvaa joka suuntaan yhtä aikaa.

360° videota voi katsoa älypuhelimiin ladattavalla 360° videon katseluun tarkoitetulla sovelluksella. Liikuta laitetta, niin voit katsoa eri suuntiin – aivan kuin käyttäisit periskooppia!

Mihin tekniikka sitten soveltuu? Luonnollisena käyttäkohteena on viihde, esimerkiksi erilaiset konsertit ja tapahtumat. Sama tekniikka sovaltuu loistavasti myös työelämän tarpeisiin – koulutus, simulaatiot ja huolto-ohjeet saavat uudenlaisen katselukulman ja mahdollistavat monipuolisen oppimisen. Videon päälle on mahdollista liittää monenlaista lisätietoa kuten esimerkiksi karttoja, toiminta ohjeita, tietoja urheilijan aiemmista suorituksista, jne.

Kamera on mahdollista sijoittaa sellaisiin paikkoihin missä sitä ei normaalisti ole totuttu näkemään, jolloin katsojalle avautuu täysin uusia mahdollisuuksia kokea uudenlaisia kuvakulmia.

Katso Linnan jatkot Robinin 360 silmin:

Kun katsot 360-videota älypuhelimella tai tabletilla, muista lataa YouTube -sovellus, jonka kautta katsot videota. Video ei välttämättä toimi älypuhelimen tai tabletin selaimen kautta oikein.

Kommentit

Lue myös - yle.fi:stä poimittua