Hyppää pääsisältöön

Mark Zuckerbergin reaktio lapsensa syntymään: aikoo lahjoittaa 99 prosenttia omaisuudestaan pois

Facebookin perustaja haluaa tehdä lahjoituksillaan maailmasta tasa-arvoisemman paikan lapsille.

Mark Zuckerbergillä ei ole pulaa rahasta. // Kuva: EPA / Andrew Gombert

Facebookin perustaja ja toimitusjohtaja Mark Zuckerberg sai puolisonsa Priscilla Chanin kanssa tyttölapsen, Yle Uutiset kertoo.

Voisi kuvitella, että vanhemmat joutuisivat tiukentamaan budjettiaan lapsen syntymän jälkeen. Zuckerbergin kohdalla tilanne on toinen: hän jakoi Facebook-seinällään kirjeen, jossa hän ja Chan lupaavat lahjoittaa 99 prosenttia Facebook-osakkeistaan elämänsä aikana edistääkseen maailmaa tasa-arvoisemmaksi kaikille lapsille.

Zuckerbergin ja Chanin omistamien osakkeiden arvo on tällä hetkellä hurjat 45 miljardia dollaria eli noin 42,5 miljardia euroa. 99 prosenttia tästä on hieman yli 42 miljardia euroa – eli jäisihän kaksikolle nykyisellä omistuksella ja nykykurssilla lähes 500 miljoonaa euroa lahjoitusten jälkeen.

Zuckerberg ja Chan käsittelevät kirjeessä myös terveyteen, koulutukseen ja oppimiseen liittyviä kysymyksiä, jonka jälkeen he ilmoittavat perustavansa Chanin nimeä kantavan säätiön, jonka tarkoituksena on edistää tasa-arvoa.

Lahjoitukset käynnistyvät välittömästi. Zuckerberg on sitoutunut antamaan miljardin dollarin edestä Facebookin osakkeita vuosittain seuraavan kolmen vuoden ajan.

Tuore perhe aikoo kertoa lisää lahjoitussuunnitelmistaan, kun he ovat palanneet äitiys- ja isyyslomiltaan.

Lue myös:

Mark Zuckerbergin "leijuva" koira tallentui kameralle juuri oikealla hetkellä

13 Zuckerbergia tai 145 Supercelliä – näinkin Kreikka voitaisiin pelastaa

Facebookin Mark Zuckerberg puolustaa sananvapautta: Minulle yritettiin järjestää kuolemantuomio