Hyppää pääsisältöön

Dosentti ennusti Akkulatureissa taloutta ja rahaa

Luomme katsauksen viiden vuorokauden rahatilanteeseen. Päivän Heliborissa dosentti on tällä kertaa varsin positiivisella päällä, vaikka ennuste ei ehkä aivan kaikkia miellytäkään. Sketsi nähtiin komediasarja Akkulatureissa vuonna 1995.

Suomea lähestyi jälleen uusi lama-aalto. Dosentti (Pertti Koivula) esittää tälle syyksi markkinoiden hermostumisen jossain Euroopan luoteisosassa. Painetta tuntui etenkin Pohjois-Italiassa (nivuset) ja Espanjassa (takapuoli).

Toisaalta viiden vuorokauden rahatilanne näytti varsin vakaalta, eikä tällä kertaa ollut syytä antaa devalvaatiovaroitusta. Suomalaisia hermostutti etenkin markan vahvuus. Vientiteollisuutemme olikin jo aloittanut odotusleikin – mahdollisimman suuret tienestit mielessään.

Vaikka prime- taikka heliborkorot eivät vaikuttaneet kansantalouteen, vei näistä jälkimmäinen kuitenkin ennustajamme lopuksi aivan uusiin sfääreihin.

Ylen ohjelmatietokannan mukaan sketsi on nimetty yksinkertaisesti "Dosentiksi". Pertti Koivulan elämöivä hahmo nähtiin Akkulatureissa myös toisessa sketsissä "Dosentti/Nokia".

  • Haapa klapisee ja sumu pitää ääntä Tiina Harpfin lastenkuunnelmissa

    Tiina Harpf jätti puumerkkinsä Lasten Radion seikkailuihin

    Mustan myllyn mestari ja Velhojuuri ovat esimerkkejä Yle Areenassa olevista lastentuotannoista, jotka Tiina Harpf ohjasi Yleisradiolle 1980-luvulla. Harpfin kuunnelmat klapisevat, helisevät, ja joskus niissä soi aimo annos hiljaisuutta. Juonenkäänteistä löytyy mustaa magiaa ja noitavainoja sekä seikkailunriemua. Päähenkilöitä johdattaa usein uteliaisuus.

  • Reino Paasilinna – kiisteltyjen ohjelmien toimittajasta Ylen kiistellyksi pääjohtajaksi

    Toimittaja Reino Paasilinnasta Ylen toimitusjohtajaksi.

    Reino Paasilinna (s. 1939) oli Yleisradion toimittaja ja myöhemmin myös pääjohtaja, jonka toimittamat ohjelmat synnyttivät keskustelua ja lehtiotsikoita. Ohjelmat olivat usein myös sellaisia, jotka eivät miellyttäneet Yleisradion johtoa. Artikkeliin on koottu joitakin esimerkkejä Reino Paasilinnan toimittamista ohjelmista.

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto