Hyppää pääsisältöön

Édith Piafin syntymästä tasan 100 vuotta – Teemalauantai 19.12.

Édith Piaf. Arkistokuva.
Édith Piaf. Arkistokuva. edith piafin parhaat,Teemalauantai

"Non! Rien de rien. Non! Je ne regrette rien." Ilta on omistettu sata vuotta sitten syntyneelle pikku varpuselle jolla oli suuri ääni. Teemalauantai alkaa jo kello 20.

Édith Piafin syntymästä on kulunut tasan sata vuotta lauantaina 19.12.2015. On siis syytä omistaa maailman kuuluisimmalle chanson-laulajalle oma Teemalauantai. Pienikokoiselle (142 cm) mutta suuriääniselle Piafille omistettu ilta on erikoispitkä: se alkaa jo kello 20.

Illan aluksi nähdään ja kuullaan Édith Piafia itseään arkistojen arteista kootussa toivekonsertissa Édith Piafin parhaat. Sen jälkeen on vuorossa palkittu ranskalainen draamaelokuva Pariisin varpunen – Édith Piaf, jossa Piafia esittää Oscarin arvoisesti Marion Cotillard. Illan päättää kotielokuvista ja muista harvinaisuuksista koottu dokumentti Piaf, intiiimisti vuodelta 2013.

Édith Giovanna Gassion (1915–1963) sai taiteilijanimen la môme Piaf, Pikku varpunen, Louis Lepléeltä, joka löysi nuoren naisen Pigallen kadulta laulamasta, puki hänet mustiin ja pestasi yökerhoonsa. Lepléetä näyttelee illan elokuvassa Gérard Depardieu.

Teemalauantai 19.12.

 • Klo 20.00 Édith Piafin parhaat
 • (Édith Piaf: Le concert ideal) Ranska 20014. Arkistojen aarteista koottu toivekonsertti. Laulajalegendan esiintymisiä vuosilta 1952–1962 ja haastatteluja niiden lomassa. Mukana mm. klassikot L'accordéoniste, L'hymne à l'amour, La vie en rose ja Milord. Tuotanto: INA.
 • Klo 20.50 Pariisin varpunen – Édith Piaf
 • (La Môme) Ranska 2007. Tragedioiden ja intohimoisten rakkaussuhteiden sävyttämä elämä vei laulajattaren Pariisin slummeista parrasvaloihin. Marion Cotillard voitti Oscarin roolistaan Édith Piafina. Muissa rooleissa nähdään muun muassa Gérard Depardieu ja Sylvie Testud. Ohjaus Olivier Dahan.
 • Klo 23.05 Piaf, intiimisti
 • (Piaf intimate) Ranska 2013. Piaf elää! Valérie Expositon tuore dokumentti kertoo Édith Piafin tarinan harvinaisten ja suurelta osin aikaisemmin esittämättömien arkistofilmien, äänitaltioiden ja valokuvien kautta. Tuotanto: Imagine.
Edith Piaf
Édith Piaf. Edith Piaf edith piaf,Teemalauantai
Pariisin varpunen - Edith Piaf. Elokuva, pääosassa ja kuvassa Marion Cotillard.
Marion Cotillard. Pariisin varpunen - Edith Piaf. Elokuva, pääosassa ja kuvassa Marion Cotillard. pariisin varpunen - edith piaf,Teemalauantai
Kommentit
 • U2, The Clash ja Sting – Ruisrockista on tullut monelle osa oman elämän soundtrackiä

  Ruisrock – 50 kesää meren rannalla -dokumentti Areenassa.

  Kesästä 1970 asti järjestetyllä Ruisrockilla on pitkä ja värikäs historia. Viiden vuosikymmenenkin jälkeen siitä on muodostunut tapahtuma, johon sekä yleisö että artistit palaavat mielellään aina uudelleen. Ruisrock - 50 kesää meren rannalla on uusi Ylen dokumentti, joka kertaa festivaalin historiaa ja antaa äänen myös viidelle artisti-kertojalle, jotka tuovat dokumenttiin omat Ruisrock-kokemuksensa.

 • Gustav Mahlerin sinfoniasarja soi Yle Teemalla läpi kesän

  RSO ja yhdeksän sinfoniaa + yksi keskeneräinen.

  Radion sinfoniaorkesteri on esittänyt kaikki Gustav Mahlerin kymmenen sinfoniaa juuri päättyvällä kaudella 2018–2019. Teema lähettää kaikki Mahler x 10 -sarjan konserttitallenteet sunnuntai-iltapäivisin 9.6.–11.8.2019. Jokaisen konsertin aluksi Hannu Lintu esittelee soitettavan teoksen.

Yle Teema