Hyppää pääsisältöön

UPplus: Vilman ja Janin tarina

Vilma Haavisto ja Jani Hellemaa ovat monen fanin suosikkihahmot, joiden rakkaustarina herättää suuria tunteita. Nuorten välillä on kipinöinyt sarjan alusta saakka, mutta parin lemmenpolku on ollut välillä aivan poikki. Jakson 520 suudelma herätti jälleen Jalma-fanien toiveet – saako tarina jatkoa?

Lukion ekalla rehtorin tytär Vilma ja kurjan lapsuuden elänyt Jani ihastuivat. Tuhkimo-musikaalissa esitetty duetto Todella kaunis oli täynnä sellaista hehkua, että nuorten tunteet paljastuivat monelle muullekin virtauslaiselle.

Valtteri Lehtinen, Rosa Hautala
Valtteri Lehtinen, Rosa Hautala Kuva: Yle/Uusi päivä jani hellmaa

Tanssista innostunut tyttö ja musikaalinen poika näyttivät sopivan herttaisesti yhteen.

Rosa Hautala, Valtteri Lehtinen
Rosa Hautala, Valtteri Lehtinen Kuva: Yle/Anu Köyhäjoki-Järvinen vilma haavisto

Jani rakasti Vilmaa ja löysi Haavistosta sen kodin ja perheyhteisön, jota ilman oli lapsena jäänyt. Vilman kiltin kuoren alla piileskeli kuitenkin romanttinen villikko, joka kaipasi elämään vaihtelua ja jännitystä.

Valtteri Lehtinen, Eemu Korpela, Rosa Hautala
Valtteri Lehtinen, Eemu Korpela, Rosa Hautala Kuva: Yle/Uusi päivä vilma haavisto

Yllätysraskaus ja pienen Väinö-pojan syntymä saivat nuoret sitoutumaan, mutta perheen arki ei ollut helppoa. Jani halusi kovasti huolehtia Vilmasta ja vauvasta, ja lusikkansa suhdesoppaan upottivat myös Asko, Minna, Aino ja moni muu läheinen.

Valtteri Lehtinen, Rosa Hautala
Valtteri Lehtinen, Rosa Hautala Kuva: Yle/Uusi päivä väinö-vauva

Epäröivä Vilma vastasi unelmavävy Janin kosintaan lopulta myöntävästi. Hääjuhlasta tuli kuitenkin katastrofi, kun siihen saakka toisten odotusten mukaan toiminut nuori nainen päättikin kuunnella sydämensä ääntä. Vilman vaikea valinta oli monen virtauslaisen ja katsojan mielestä väärä.

Rosa Hautala, Valtteri Lehtinen
Rosa Hautala, Valtteri Lehtinen Kuva: Yle/Uusi päivä vilman vaikea valinta

Hetken näytti siltä, että aito rakkaus voitti. Huoltajuuskiistat, Väinön sairastuminen, Vilman syyllisyydentunto ja kasvukivut sekä Karrin paljastuminen Vilman haavekuvaksi sekoittivat pian koko kolmikon elämän. Jopa rauhallinen Jani joutui ajoittain täysin pois tolaltaan.

Valtteri Lehtinen, Eemu Korpela
Valtteri Lehtinen, Eemu Korpela Kuva: Yle/Uusi päivä eemu korpela

Väinön vuoksi Vilma ja Jani päättivät katsoa eteenpäin sovussa, mutta erillään. Kun Jani löysi elämäänsä tyttöystävän, Vilma joutui elämään tunteita, joita oli omilla teoillaan pakottanut Janin kokemaan. Pikkuhiljaa omaan napaansa tuijotellut nuorinainen tajusi Janin todellisen arvon.

Rosa Hautala, Valtteri Lehtinen
Rosa Hautala, Valtteri Lehtinen Kuva: Yle/Uusi päivä vilma haavisto

Parin soutamiseen ja huopaamiseen kyllästyneet läheiset ottivat reippaasti airot käsiinsä ja rantauttivat pariskunnan saareen setvimään välejään.

Rosa Hautala, Valtteri Lehtinen
Rosa Hautala, Valtteri Lehtinen Kuva: Yle/Uusi päivä uusi päivä -show

Näyttelijät esittivät romanttisen kohtauksen myös UP-show´ssa jo keväällä 2015.

Vihdoin Uusi päivä -jaksossa 520 nähtiin parin lopulta vaihtavan lämpimän suudelman: kuinka tarina jatkuu?

Lisää ohjelmasta

Kommentit
 • Testaa tietosi UP:n 1. tuotantokaudesta

  Uuden Päivän ensimmäinen kausi nähtiin vuosina 2010-2011.

  Uuden Päivän ensimmäinen kausi nähtiin vuosina 2010-2011. Testaa, kuinka hyvin muistat sen tapahtumat. Koko kausi katsottavissa nyt Yle Areenassa.

 • Koe Uusi Päivä uudelleen alusta

  Fanien toive toteutuu vihdoin!

  Uuden Päivän uskolliset fanit ovat jo pitkään toivoneet näkevänsä sarjan uudelleen alusta. Nyt heidän toiveensa toteutetaan! Uuden Päivän 1. ja 2. kausi julkaistaan Yle Areenassa 15.2.2019.

 • Näin Uuden Päivän käsikirjoitukset syntyivät

  Yle avaa sarjan arkistot kaikille luettavaksi.

  Uusi Päivä julkaisi kaikkien 802:n jakson käsikirjoitukset. Alusta alkaen ovat sarjan ystävät päässeet kurkistamaan kulissien taakse, miten UP:ta tehdään. Sarja tarjoaa nyt ainutlaatuisen tilaisuuden lukea mistä se tehtiin.