Hyppää pääsisältöön

EM-kisoissa edustaneesta Jessicasta tuli pararatsastaja viisi vuotta sitten

Jessica Kerttunen aloitti ratsastuksen pikkulapsena, mutta vasta hänen ollessaan 13-vuotias valmentaja ymmärsi hänen olevan vammaisratsastaja. Nyt 18-vuotias lahjakkuus tähtää Tokion Paralympialaisiin ja tietää että unelmat on tehty toteutettaviksi.

Jessica siirtyi kouluratsastuksen kautta pararatastukseen kuin vahingossa. Jessican esteponi kuoli äkillisesti minkä johdosta Jessica keskittyi kouluun. Mitä pidemmälle kouluratsastuksen tehtävissä edettiin, sitä selvemmin näkyivät Jessican motoriset ongelmat. Ohjat eivät pysyneet käsissä ja erityisesti vasempaan kierrokseen tehtävät eivät luonnistuneet helposti. Lopulta Jessican valmentaja ymmärsi hänen olevan pararatsastaja, ja Jessica vaihtoi nopeasti lajia. Motorisia ongelmia ja toispuoleisuutta helpottamaan tuotiin nappulaohjat joista Jessican on helpompi pitää kiinni.

Upealiikkeinen Sulo on kolmen lajin SM-mitalisti

Jessican tämänhetkinen kisaratsu Ladykiller II eli Sulo on poni parhaasta päästä. Vuonna 1999 syntyneen ruunan tilillä on jo SM-kulta kentästä ja pararatsastuksesta sekä SM-pronssi koulusta. Lisäksi poni on osallistunut pararatsastuksen EM-kilpailuihin ja voittanut Hollannissa arvostetun Rabotalent-kilpailun kentässä. Sulo onkin parhaimmillaan huomion keskipisteenä kunniakierroksella. Poni osaa olla myös itsetietoinen, ja Jessican sanojen mukaan se kannattaa pitää hyvällä tuulella.

Pararatsastukseen Sulo soveltuu erinomaisen luonteensa vuoksi. Poni ei pelkää mitään, mikä on erityisen tärkeää pararatsastuksessa.

 • SUMMERIN PODCASTSARJASSA KYSYTÄÄN "ONKS KAIKKI OK?"

  17-vuotias Milla selvittää podcastsarjassa tunnetilojaan.

  “Kaikki ok?" -podcastsarjassa 17-vuotias Milla Solaranta pohtii elämänsä suuria tunnetiloja ja päästää kuulijan kurkistamaan tunne-elämänsä syövereihin.

 • Kesä ilman pomoa?!

  Miltä tuntuisi olla yrittäjä ja oma pomosi?

  Oletko unelmoinut oman rantakahvilan pitämisestä parhaan kaverin kanssa? Tai miettinyt, miten saada kaveriporukalla rahat kokoon yhteistä reissua varten?

 • Tume menee taas oikeisiin töihin

  Tume menee taas oikeisiin töihin

  Tume kävi viime kesänä todistetusti oikeissa töissä. Te halusitte nähdä lisää ja saamanne pitää. Toinen kausi Tumen oikeita töitä löytyy nyt Areenasta.

 • Ystäväni hevosen lukijoiden parhaita leirimuistoja

  Unelmien leirillä sattuu ja tapahtuu.

  Ratsastusleireillä aina sattuu ja tapahtuu. Kysyimme lukijoilta Instagramissa, millaisia muistoja heille on kertynyt leirikesien aikana. Mukaan mahtuu hullunkurisia kokemuksia sekä ihania tunnelmia tärkeiden hevosten kanssa. @aanniella Varmaa yks hauskimmista kommelluksista tapahtui vuonna 2016, kun hengailtiin asuinrakennuksessamme.