Hyppää pääsisältöön

Lasse Virén pehmitetään

Nelinkertainen olympiavoittaja on Elmer Ukkolan hierottavana vuonna 1978. Hieronnan ohessa rupatellaan.

Valmentaja Rolf Haikkolan lisäksi myös hieroja Elmer "Ema" Ukkolalla oli suuri rooli Lasse Virénin kilpailumenestyksissä. Ukkola oli kolmannen polven kotkalainen ja ohjelman valmistumisvuonna jo 63-vuotias. Hän oli nuoruudessaan ollut aktiivinen hyppylajien harrastaja.

Ukkola toimi Virénin hierojana muun muassa Münchenin ja Montrealin olympialaisissa. Virén voitti molemmissa kisoissa sensaatiomaisesti kultaa 10 000 ja 5000 metrin juoksuissa. Münchenissa Ukkola toimi myös 1500 metrin juoksun voittaneen Pekka Vasalan hierojana.

Hieronnan aikana Virén muistelee aiemmin käytyä New Yorkin maratonia, josta juoksija oli joutunut palaamaan kotimaahan kipeytyneen jalan takia. Suurkaupungista kun ei ollut kelvollista hierojaa löytynyt.

Hieroja Elmer Ukkola 1978.
Elmer Ukkola pehmittää kovimmankin juoksijan. Hieroja Elmer Ukkola 1978. Kuva: Yle kuvanauha hieroja