Hyppää pääsisältöön

Satavuotiaat maailmantähdet

Edith Piaf
Edith Piaf (1915–1963) Edith Piaf Kuva: Mazillier-Berrot piaf intiimisti,Teemalauantai

Lahjapaketissa nähdään neljä elokuvaa, tähtinä 1915 syntyneet Ingrid Bergman, Frank Sinatra, Orson Welles ja Edith Piaf.

Lahjapaketti: Satavuotiaat maailmantähdet

sunnuntai 27.12.
10.00 Hätävalhe
11.36 Ilo irti
13.10 Nainen Shanghaista
14.35 Piaf, intiimisti

Sata vuotta sitten syntynyttä Ingrid Bergmania juhlittiin kesällä 2015 Teeman ja Yle Femin yhteisellä elokuvasarjalla. Tästä sarjasta nähdään lahjapaketissa romanttinen komedia Hätävalhe, jossa Ingrid Bergmanin esittämä näyttelijätär ihastuu amerikkalaiseen diplomaattiin. Mies kuitenkin yrittää torjua lähestymisyritystä valehtelemalla olevansa naimisissa vaikka on oikeasti poikamies.

Frank Sinatrasta Teemalla nähdään joulukuussa 2015 uusi neliosainen dokumentti sekä elokuvia Kino Klassikossa ja Teemalauantaissa. Lahjapaketissa Sinatra esiintyy yhdessä Gene Kellyn kanssa musikaalissa Ilo irti, jossa meripojat viettävät vuorokauden mittaista lomaa juhlien ja rakkautta etsien New Yorkissa.

Orson Welles ohjasi vuonna 1948 hienon noir-vaikutteisen jännärin Nainen Shanghaista. Rita Hayworth on naispääosassa varakkaan miehen kauniina vaimona, joka laatii murhajuonta ja vetää viehätysvoimansa avulla helposti siihen mukaan sivullisen miehen.

Paketin neljäntenä ohjelmana nähdään pikauusintana Teemalauantaista 19.12. dokumentti Piaf, intiimisti.

 • Hätävalhe (Indiscreet), Britannia 1958. O: Stanley Donen. N: Ingrid Bergman, Cary Grant.
 • Ilo irti (On the Town), USA 1949. O: Gene Kelly, Stanley Donen. N: Gene Kelly, Frank Sinatra, Betty Garrett, Ann Miller, Vera-Ellen.
 • Nainen Shanghaista (The Lady from Shanghai), USA 1948. O: Orson Welles. N: Rita Hayworth, Orson Welles.
 • Piaf, intiimisti (Piaf intime), Ranska 2013
 • Historia synnyttää musiikkia, musiikki tekee historiaa

  Sarja historiallisista tapahtumista musiikin kautta.

  Millaista musiikkia soi viime vuosikymmenten historiallisten tapahtumien taustalla? Millaisiin lauluihin kuulennot, sodat ja mullistukset ovat innoittaneet lauluntekijöitä? Kahdeksanosainen sarja tarkastelee lähihistorian merkkihetkiä musiikin kautta, Vietnamista Berliinin muurille, Apollo-lennoista New Yorkin homojen Stonewall-mielenosoituksiin.

 • U2, The Clash ja Sting – Ruisrockista on tullut monelle osa oman elämän soundtrackiä

  Ruisrock – 50 kesää meren rannalla -dokumentti Areenassa.

  Kesästä 1970 asti järjestetyllä Ruisrockilla on pitkä ja värikäs historia. Viiden vuosikymmenenkin jälkeen siitä on muodostunut tapahtuma, johon sekä yleisö että artistit palaavat mielellään aina uudelleen. Ruisrock - 50 kesää meren rannalla on uusi Ylen dokumentti, joka kertaa festivaalin historiaa ja antaa äänen myös viidelle artisti-kertojalle, jotka tuovat dokumenttiin omat Ruisrock-kokemuksensa.

 • Gustav Mahlerin sinfoniasarja soi Yle Teemalla läpi kesän

  RSO ja yhdeksän sinfoniaa + yksi keskeneräinen.

  Radion sinfoniaorkesteri on esittänyt kaikki Gustav Mahlerin kymmenen sinfoniaa juuri päättyvällä kaudella 2018–2019. Teema lähettää kaikki Mahler x 10 -sarjan konserttitallenteet sunnuntai-iltapäivisin 9.6.–11.8.2019. Jokaisen konsertin aluksi Hannu Lintu esittelee soitettavan teoksen.

Lahjapaketit

 • Teeman lahjapaketit 2017

  Paketteja joka päivä aatosta loppiaiseen klo 12

  Teeman perinteisiä lahjapaketteja avataan taas jouluaatosta loppiaiseen – sekä yksi bonuspaketti. Paketit televisiossa joka päivä kello 12.

Yle Teema