Hyppää pääsisältöön

Sinatra: All or Nothing at All – neliosainen dokumenttielokuva populaarimusiikin suurmiehestä

Frank Sinatra levytysstudiossa 1950-luvulla. Kuva dokumenttielokuvasta Sinatra: All or Nothing at All.
Mies ja ääni: Frank Sinatra levytysstudiossa 1950-luvulla. Frank Sinatra levytysstudiossa 1950-luvulla. Kuva dokumenttielokuvasta Sinatra: All or Nothing at All. Frank Sinatra,dokumenttielokuvat,musiikki,populaarimusiikki,Sinatra: All or Nothing at All

Alex Gibneyn perusteellinen dokumenttielokuva laulaja, näyttelijä Frank Sinatrasta (1915–1998).

Teema lauantaisin 26.5.–16.6. klo 20. Jaksojen uusinnat keskiviikon myöhäisillassa, Areenassa 11 päivää.

Frank SInatra lukee kirjoituspöydän ääressä
Frank Sinatra kirjoituspöydän ääressä Frank SInatra lukee kirjoituspöydän ääressä sinatra: all or nothing at all

12. joulukuuta 1915 New Jerseyn Hobokenissa syntyi italialaiseen siirtolaisperheeseen poika, josta tuli big bandien laulajasuosikki 1930-luvulla, teinityttöjen suuri idoli 1940-luvulla, vakavasti otettava elokuvanäyttelijä 1950-luvulla ja iskelmämusiikin “grand old man” 1960-luvulla. Hänen nimensä oli Frank Sinatra.

Vuonna 2015 valmistuneen neliosaisen dokumenttielokuvan Sinatra: All or Nothing at All on ohjannut kaksinkertainen Oscar-voittaja, häkellyttävän tuottelias dokumentaristi Alex Gibney.

Gibney ei suotta ole antanut dokumentilleen nimeksi ”All or nothing at all”, ”Kaikki tai ei mitään”. Ohjaaja suhtautuu kohteeseensa kuin maailmanhistorialliseen suurmieheen ikään. Hän käyttää neljä tuntia Sinatran elämäntarinan kertomiseen ja lopettaa silti jo 1970-luvulla, jolloin Sinatralla oli vielä pari vuosikymmentä elämää jäljellä.

Dokumentin kehyksenä toimii Frank Sinatran ensimmäinen “jäähyväiskonsertti”, jonka tämä piti vuonna 1971. Konsertin kappalelista, jonka Sinatra valikoi edustavaksi otokseksi elämästään ja urastaan, rytmittää tarinaa.

Alex Gibney on toteuttanut henkilökuvan, oikeastaan virallisen elämäkerran, yhteistyössä Sinatran perikunnan kanssa. Mistään maineen kiillottamisesta ei kuitenkaan ole kysymys. Tekijällä on ollut käytössään valtavat arkistot myös osin ennennäkemättömiä valokuvia ja kotifilmejä sekä lukemattomia tunteja Sinatran eläessään antamia haastatteluja.

 • Sinatra: All Or Nothing at All, USA 2015. Neliosainen dokumenttielokuva. Ohjaus Alex Gibney. Tuotanto HBO.

Dokumenttisarjan ensiesitys oli Teemalla joulukuussa 2015, kun Frank Sinatran syntymästä oli kulunut sata vuotta. Esittelyyn on päivitetty uusintatiedot.

Frank Sinatran vanha keikkamainos. Kuva dokumenttielokuvasta Sinatra: All or Nothing at All.
"America's singing sensation." Frank Sinatran vanha keikkamainos. Kuva dokumenttielokuvasta Sinatra: All or Nothing at All. Frank Sinatra,Sinatra: All or Nothing at All,musiikki,populaarimusiikki
Kommentit
 • Koko maailman taiteen historia BBC:n uudessa suursarjassa

  Luovuuden katkeamaton ketju ulottuu vuosituhansien taakse

  Kulttuurien juurilla on BBC:n uusi yhdeksänosainen suursarja koko maailman kuvataiteen historiasta varhaisimmista luolamaalauksista nykypäivään – ja tulevaisuuteenkin. Teema tiistaisin 21.8. – 19.10.

 • Isä Matteon tutkimukset jatkuvat taas

  Teemalla nähdään sarjan uusi 11. tuotantokausi

  Karismaattinen ja sydämellinen kirkonmies isä Matteo ratkoo rikoksia ja sydänsuruja suositun italialaissarjan uusissa jaksoissa. Sarjan 11. tuotantokausi nähdään Teemalla syksyn 2018 aikana. Teemalla arkisin 22.8.2018 alkaen keskiviikosta perjantaihin klo 20. Jaksot Areenassa 90 päivää. Uuden kauden aluksi Spoleton karabinieeriasemalla odotetaan jännittyneinä uuden kapteenin tapaamista.

 • Esa-Pekka Salonen 60 vuotta Teemalla

  Juhlakonsertti suorana, arkisto-ohjelmia nuoresta maestrosta

  Kesällä 60 vuotta täyttänyttä maestro Esa-Pekka Salosta juhlitaan suorassa konserttilähetyksessä perjantaina 17.8. Lisäksi Teemalla nähdään arkisto-ohjelmia nuoremmasta Salosesta.

Yle Teema