Hyppää pääsisältöön

Sinatra: All or Nothing at All – neliosainen dokumenttielokuva populaarimusiikin suurmiehestä

Frank Sinatra levytysstudiossa 1950-luvulla. Kuva dokumenttielokuvasta Sinatra: All or Nothing at All.
Mies ja ääni: Frank Sinatra levytysstudiossa 1950-luvulla. Frank Sinatra levytysstudiossa 1950-luvulla. Kuva dokumenttielokuvasta Sinatra: All or Nothing at All. Frank Sinatra,dokumenttielokuvat,musiikki,populaarimusiikki,Sinatra: All or Nothing at All

Alex Gibneyn perusteellinen dokumenttielokuva laulaja, näyttelijä Frank Sinatrasta (1915–1998).

Teema lauantaisin 26.5.–16.6. klo 20. Jaksojen uusinnat keskiviikon myöhäisillassa, Areenassa 11 päivää.

Frank SInatra lukee kirjoituspöydän ääressä
Frank Sinatra kirjoituspöydän ääressä Frank SInatra lukee kirjoituspöydän ääressä sinatra: all or nothing at all

12. joulukuuta 1915 New Jerseyn Hobokenissa syntyi italialaiseen siirtolaisperheeseen poika, josta tuli big bandien laulajasuosikki 1930-luvulla, teinityttöjen suuri idoli 1940-luvulla, vakavasti otettava elokuvanäyttelijä 1950-luvulla ja iskelmämusiikin “grand old man” 1960-luvulla. Hänen nimensä oli Frank Sinatra.

Vuonna 2015 valmistuneen neliosaisen dokumenttielokuvan Sinatra: All or Nothing at All on ohjannut kaksinkertainen Oscar-voittaja, häkellyttävän tuottelias dokumentaristi Alex Gibney.

Gibney ei suotta ole antanut dokumentilleen nimeksi ”All or nothing at all”, ”Kaikki tai ei mitään”. Ohjaaja suhtautuu kohteeseensa kuin maailmanhistorialliseen suurmieheen ikään. Hän käyttää neljä tuntia Sinatran elämäntarinan kertomiseen ja lopettaa silti jo 1970-luvulla, jolloin Sinatralla oli vielä pari vuosikymmentä elämää jäljellä.

Dokumentin kehyksenä toimii Frank Sinatran ensimmäinen “jäähyväiskonsertti”, jonka tämä piti vuonna 1971. Konsertin kappalelista, jonka Sinatra valikoi edustavaksi otokseksi elämästään ja urastaan, rytmittää tarinaa.

Alex Gibney on toteuttanut henkilökuvan, oikeastaan virallisen elämäkerran, yhteistyössä Sinatran perikunnan kanssa. Mistään maineen kiillottamisesta ei kuitenkaan ole kysymys. Tekijällä on ollut käytössään valtavat arkistot myös osin ennennäkemättömiä valokuvia ja kotifilmejä sekä lukemattomia tunteja Sinatran eläessään antamia haastatteluja.

 • Sinatra: All Or Nothing at All, USA 2015. Neliosainen dokumenttielokuva. Ohjaus Alex Gibney. Tuotanto HBO.

Dokumenttisarjan ensiesitys oli Teemalla joulukuussa 2015, kun Frank Sinatran syntymästä oli kulunut sata vuotta. Esittelyyn on päivitetty uusintatiedot.

Frank Sinatran vanha keikkamainos. Kuva dokumenttielokuvasta Sinatra: All or Nothing at All.
"America's singing sensation." Frank Sinatran vanha keikkamainos. Kuva dokumenttielokuvasta Sinatra: All or Nothing at All. Frank Sinatra,Sinatra: All or Nothing at All,musiikki,populaarimusiikki
Kommentit
 • Kymmenen timanttista keikkaa, kymmenen artistia

  Kotimaiset huiput ainutlaatuisilla keikoilla G Livelabissa.

  Timanttinen keikka -musiikkiohjelmassa nähdään kotimaisia artisteja ainutlaatuisella klubikeikalla. Teema tiistaisin 23.10. alkaen klo 22, Areenassa pysyvästi Timanttinen keikka -sarja on kunnianosoitus suomalaiselle musiikkimaailmalle ja tarjoaa elämyksiä, joita ei muuten voi kokea. Artistit esiintyvät akustisesti tai puoliakustisesti ja yllättävilläkin kokoonpanoilla.

 • Suomalainen tutkimusmatkailija pääsi Japanin keisarinnan suosioon

  G. J. Ramstedt teki kaksi suurmiehen mittaista uraa.

  Tutkimusmatkailija ja diplomaatti, joka tunnetaan Mongoliassa paremmin kuin kotimaassaan Suomessa – Gustaf John Ramstedt teki kaksi suurmiehen mittaista uraa, kirjoittaa Janne Saarikivi. G. J. Ramstedtin maailma on Teeman kuukauden dokumentti sunnuntaina 21.10. klo 12.00. Areenassa 6 kuukautta. Suomalainen tutkimusmatkailija ja kielitieteilijä G.J.

 • Kurosawan samurait Kino Klassikossa

  Kuusi Akira Kurosawan klassikkoa Teemalla syksyllä 2018.

  Kuusi Akira Kurosawan mustavalkoista samuraiklassikkoa nähdään Teemalla syksyllä 2018. Kino Klassikko torstaisin 18.10. – 22.11. noin klo 21. Elokuvat myös Areenassa 14 päivää. 18.10. Rashomon – paholaisen temppeli (1950) Rashomon – paholaisen temppeli on yhä edelleen yksi kuuluisimpia japanilaisen elokuvan klassikkoja.

Yle Teema

 • Peggy Guggenheimilla oli paha addiktio – taiteeseen

  Dokumenttielokuva tahtonaisesta ja museon perustajasta.

  Dokumenttielokuva miljonäärisuvun oudosta linnusta, boheemista oman tiensä kulkijasta ja 1900-luvun tärkeimpiin modernin taiteen kerääjiin kuuluneesta Peggy Guggenheimista on täynnä taidetta ja rakkautta.

 • Eurooppalaisen elokuvan mestari Agnès Varda kulkee yhä omia teitään

  Teemalauantaissa kaksi Vardaa: Kasvot, kylät ja Onnen hetket

  Elokuvaohjaaja Agnès Varda on oman tiensä kulkija ja edelläkävijä, jonka visiota ei ikä ole hämärtänyt. Uusi Kasvot, kylät -elokuva seuraa Vardan ja nuoren katutaiteilijan JR:n kiehtovaa yhteisötaiteellista valokuvaprojektia ympäri Ranskaa. Lisäksi Teemalauantaissa esitetään Ranskan uuden aallon merkkiteos Onnen hetket, jonka Varda ohjasi hehkuvissa väreissä vuonna 1965.

 • Marianne Faithfullilla on ääni, jollaista kukaan ei saa ilmaiseksi

  Uusi dokumenttielokuva kertoo laulajan elämästä ja urasta.

  Marianne Faithfull on kokenut paljon, ja se kuuluu hänen äänessään. Dokumenttielokuvan upean laulajan tapahtumarikkaasta elämästä ja hienosta musiikillisesta urasta on ohjannut näyttelijä Sandrine Bonnaire. Suomen-ensi-ilta Teemalla 29.9.

 • You're So Vain – Rockin klassikkolevyt: Carly Simon

  Laulaja-lauluntekijä kertoo levynteosta ja elämästään.

  No Secrets -albumin tarina, pääkertojana avomielinen Carly Simon itse. Albumi ja siltä lohkaistu single You're So Vain tekivät laulaja-lauluntekijä Carly Simonista maailmanlaajuisen tähden.

 • Musiikkia, elokuvaa, dokumentteja, kissoja: Teeman lauantai-illat syksyllä 2018

  Musiikkidokumenteissa on naisten vuoro.

  Teeman lauantai-illoissa tarjotaan syksyllä tuhti annos musiikkia. Musiikkidokumenteissa alkaa syyskuussa naisten vuoro: juhlimme omaperäisiä ääniä Marianne Faithfullista funkin kuningattareen Betty Davisiin ja grungepunkbändiin L7. Syksyn teemailtojen tähtiä ovat muun muassa Iggy Pop, Sting, Danny, Agnès Varda, Ryhmäteatterin väki, Peggy Guggenheim, Samuel Fuller ja Istanbulin kissat.

 • Teeman syksyn 2018 elokuvat ja Teemalauantait

  Ranskalaista elokuvaa, rikosta, kuulentoja, Kurosawaa...

  Teemalla vietetään ranskalaisen elokuvan syksyä, erityisesti Kino Klassikossa. Loppusyksystä nähdään myös Kurosawan samuraielokuvia. Kino Suomen teemana ovat Tallinna ja rikos. Ensi-illoissa muun muassa salaisuuksia kuulennoista ja uutta elokuvaa Ranskasta. Elokuvafestivaalia vietetään marras–joulukuun vaihteessa.

 • Ryhmäteatterin puoli vuosisataa ja kolme kautta

  Mika Kaurismäen dokumentin ensiesitys Teemalla 13.10.

  ”Se oli perhe, se oli bändi, se oli yhteisö. Koskaan ei keskusteltu rahasta.” Mika Kaurismäen dokumenttielokuva kertoo legendaarisen Ryhmiksen tarinan. Ensiesitys Teemalauantaissa 13.10.

 • Klassinen musiikki Teemalla ja Areenassa lokakuussa 2018

  Kohokohtina Pikaparantola, Tosca ja Paulon sellokilpailu.

  Lokakuun klassisen musiikin kohokohtia Teeman ja Areenan ohjelmissa ovat mm. Kansallisoopperan Pikaparantola ja Tosca suorina sekä kansainvälinen Paulon sellokilpailu. Ohjelmassa myös mm. RSO:n ja HKO:n konsertteja, Brahmsia ja Bernsteiniä... Suorat Areena-lähetykset katsottavina Teeman Areena-kanavalla tiistai 2.10.

 • Koko maailman taiteen historia BBC:n uudessa suursarjassa

  Luovuuden katkeamaton ketju ulottuu vuosituhansien taakse

  Kulttuurien juurilla on BBC:n uusi yhdeksänosainen suursarja koko maailman kuvataiteen historiasta varhaisimmista luolamaalauksista nykypäivään – ja tulevaisuuteenkin. Teema tiistaisin 21.8. – 19.10.

 • Tilaa itsellesi Teeman Areena-poiminnat

  Näin tilaat itsellesi Teeman kirjeen ja muuta Areena-infoa

  Teeman kirje tuo sähköpostiisi säännöllisesti parhaita poimintoja Teeman tarjonnasta Areenassa, myös vain Areenassa katsottavia ohjelmia. Sen voit tilata helposti Yle Tunnuksen avulla. Tässä ohjeet!