Hyppää pääsisältöön

Katso Linnan juhlien huippuhetket ennakkoon – tämä kaikki tulee tapahtumaan

Maailma on kehittynyt siihen pisteeseen, ettei meidän ei tarvitse odottaa joulukuun kuudenteen päivään saakka tietääksemme, mitä linnan juhlissa tapahtuu.

Jussi-Pekka Rantanen ja Piia Pasanen juontavat vuoden 2015 Linnan juhlat. // Kuva: Yle / Jyrki Valkama

Suomi pysähtyy sunnuntaina 6. joulukuuta kello 18:55 lähtien. Silloin käynnistyy vuoden katsotuin tv-ohjelma: Linnan juhlat. Viime vuonna ohjelmaa katsoi parhaimmillaan 2,4 miljoonaa henkeä eli lähes puolet suomalaisista.

Linnan juhlista nousee vuosittain kutakuinkin samat huomiot ja puheenaiheet: kenellä oli tyylikkäin puku, kuka oli merkittävin paikalle saapunut vieras, kenen persoona nousi parhaiten esille. Viime vuonna linnan juhlien puhutuin vieras oli 101-vuotias, hiljattain poisnukkunut sotaveteraani Hannes Hynönen, joka hurmasi kansakuntamme positiivisuudellaan ja elämänilollaan.

Mutta mitkä tulevat olemaan tämän vuoden puheenaiheet?

No, ainakin nämä.

Booli on aivan liian väkevää

Linnan boolin resepti on salainen ja maku petollinen. Toistaiseksi tuntemattomasta syystä boolin prosentit nousevat hälyttävän korkeiksi. Petollinen juoma kellistää useamman vieraan jo ennen presidenttiparin tanssia.

Katso tästä itsenäisyyspäivägif 1
http://giphy.com/gifs/fail-fun-wtf-s3XzZtV5d0wPS via GIPHY Katso tästä itsenäisyyspäivägif 1

Kättely on kiusallisempi kuin koskaan

Joka vuosi joku kättelee presidenttiparia aivan liian pitkään. Myös tänä vuonna kättelymaratoonarit venyttävät omaa vuoroaan, mutta myös muita eriskummallisia kättelykohtauksia nähdään.

Katso tästä itsenäisyyspäivägif 2
http://giphy.com/gifs/cbc-yes-high-five-woot-26tOYERSgxVzIvjHy via GIPHY Katso tästä itsenäisyyspäivägif 2

Miesten vuoro kohahduttaa pukeutumisella

Miehet pukeutuvat Linnan juhlia varten perinteisesti mustaan pukuun tai frakkiin. Aina löytyy kuitenkin ne Veltto Virtasen pinssit tai Palefacen tennarit, jotka aiheuttavat keskustelua. Näin myös tänä vuonna.

Katso tästä itsenäisyyspäivägif 3
http://giphy.com/gifs/nbaontnt-embarrassed-inside-the-nba-3oEdv3GP1H7DnY4IdG via GIPHY Katso tästä itsenäisyyspäivägif 3

Selostajien kardinaalimunaus

Selostajia kritisoidaan joka vuosi siitä, että he sanovat jonkun vieraan nimen väärin tai eivät muistä vieraan nimeä ollenkaan. Unohduksen tai mokan tapahtuminen on ymmärrettävää: onhan vieraita lähes 2 000.

Virheitä sattuu tänäkin vuonna. Tällä kertaa juontotiimi huomaa osan virheistään, mutta eivät viitsi korjata niitä jälkikäteen.

Katso tästä itsenäisyyspäivägif 4
http://giphy.com/gifs/excited-gif-gator-day-olmyX3Ns0nk4M via GIPHY Katso tästä itsenäisyyspäivägif 4

Haloo Helsinki! -yhtyeen Elli säkenöi

Vuoden 2015 Linnan juhlien Hannes Hynönen eli säkenöivin persoona on tauolla olevan Haloo Helsinki! -yhtyeen keulakuva Elli Haloo.

Haloo on taivaallisen upea – joidenkin mielestä ehkä jopa liiankin. Kaikki eivät pysty käsittelemään laulajattaren glamouria. Eivät millään.

Katso tästä itsenäisyyspäivägif 5
http://giphy.com/gifs/supernatural-confused-wait-what-kyfoAK7gkVRRu via GIPHY Katso tästä itsenäisyyspäivägif 5

Ilmastointi ei toimi – lämpötila nousee trooppiseksi

Linnan juhlien haastatteluissa kuullaan joka vuosi jargonia siitä, että kylläpä on kuuma. Lämpimän alkutalven vuoksi tanssisalin lämpötila kolkuttelee hellelukemia. Vieraat joutuvat turvautumaan äärimmäisiin konsteihin pitääkseen itsensä suihkunraikkaina.

Katso tästä itsenäisyyspäivägif 6
http://giphy.com/gifs/80s-madonna-awkward-1BnOWVuEeDYGY via GIPHY Katso tästä itsenäisyyspäivägif 6

Lue myös:

Seuraa tätä urheilijaa Linnan juhlissa – huikea tarina rokkarista maailmanmestariksi

Muotiasiantuntija Jarkko Valtee Linnan juhlista: Toivoisin, että ministerit ottaisivat huonoon taloustilanteeseen kantaa iltapuvuillaan