Hyppää pääsisältöön

Mezzosopraano Anne Sofie von Otter kantaesittää Sibeliusta

anne sofie von otter,
Toimittaja Eva Tigerstedt haastatteli mezzosopraano Anne Sofie von Otteria Helsingin Musiikkitalossa lauantai-iltana orkesteriharjoituksen jälkeen. anne sofie von otter, Kuva: Yle/Tiina-Maija Lehtonen anne sofie von otter

Maailmankuulu ruotsalainen mezzosopraano Anne Sofie von Otter esiintyy Hannu Linnun johtaman Radion sinfoniaorkesterin solistina sekä Itsenäisyyspäivän juhlakonsertissa sunnuntaina 6.12. että keskiviikkona 9. joulukuuta 2015. Laulajatar kantaesittää konserteissa Sibeliuksen lauluja, jotka Ylen tilauksesta on sovittanut orkesterille säveltäjä Aulis Sallinen.

Eva Tigerstedt tapasi Anne Sofie von Otterin ensimmäisen orkesteriharjoituksen jälkeen lauantai-iltana. Haastattelussa mezzosopraano kertoi erityisestä suhteestaan Sibeliukseen ja kiinnostavia ja haastavia työtehtäviä täynnä olevasta kalenteristaan.

Syksyllä 2017 von Otter esiintyy ensimmäisen kerran Suomen Kansallisoopperassa. Hänellä on silloin päärooli Sebastian Fagerlundin uudessa oopperassa Syyssonaatti. Tarina on sama, kuin Ingrid Bergmanin tähdittämässä Ingmar Bergmanin elokuvassa 1980-luvun alussa. Kansainväliselle pianotaiteilijan uralleen omistautunut äiti tulee tapaamaan aikuista tytärtään ja joutuu kasvokkain menneisyytensä kanssa. Anne Sofie von Otter kuvaa tulevaa rooliaan pianotaiteilijana itselleen jännittäväksi, mutta myös tuskalliseksi. Hänellä itsellään on kaksi aikuista lasta, joita hän on aikanaan kuljettanut mukana konserttimatkoilla, mutta jotka hän on myös joutunut jättämään kotiin Tukholmaan.

haastattelu Eva Tigerstaedt - video Sandra Saulo & Tiina-Maija Lehtonen

Katso Anne Sofie von Otterin esitykset Sibeliuksen lauluista Radion sinfoniaorkesterin Itsenäisyyspäivän juhlakonsertissa Musiikkitalossa 6.12.2015.

Kommentit
 • KPKO:n iskevä juhlajulkaisu osoittaa orkesterin vahvuudet

  KPKO:n iskevä juhlajulkaisu osoittaa orkesterin vahvuudet

  Äänitysprojektien toteuttaminen pandemiaolosuhteissa ei useimmiten ole ihan suoraviivainen prosessi. Tämän sai omakohtaisesti todeta myös 50-vuotisjuhlavuottaan viettävä Keski-Pohjanmaan kamariorkesteri. Lykkäyksistä huolimatta saatiin ensimmäinen julkaisu uuden taiteellisen johtajan viulisti Malin Bromanin kanssa tehtyä.

 • Eero Hämeenniemen improvisaatioissa on luonnetta ja syvyyttä

  Hämeenniemen improvisaatioissa on luonnetta ja syvyyttä

  Säveltäjä Eero Hämeenniemen (s. 1951) itsenäisen ajattelun tulokset ovat viime vuosikymmenten aikana löytäneet muotonsa niin soivassa ja kuin kirjallisessakin muodossa. Tällä kertaa puhuu muusikko Hämeenniemi, jonka pianoimprovisaatiot heijastelevat muun muassa jazz-, gospel-, barokki- ja karnaattista musiikkia.

 • Laulu-Miehet tulkitsevat Melartinia tulisesti

  Laulu-Miehet tulkitsevat Melartinia tulisesti

  Säveltäjä Erkki Melartinin (1875–1937) musiikkia ei äänitteillä tai konsertiohjelmistoissa liian usein vastaan tule. Tämä on tietysti harmillista, koska Melartinin herkkävireistä äänistöä kuulisi mielellään enemmänkin. Melartin hehkui etenkin orkesterisäveltäjänä, mutta muutakin kiinnostavaa hänen tuotannostaan löytyy.

 • Seitakuoro juhlii ensitaltoinneilla

  Seitakuoro juhlistaa neljällä uudella ensitaltoinnilla

  Rovaniemellä toimiva Seitakuoro on yksi pohjoisen tärkeistä kulttuuritoimijoista ja lappilaisen identiteetin ylläpitäjistä. Kadri Joametsin johtaman kokoonpanon uusin julkaisu huipentaa kymmenen vuotta sitten alkaneen Lappi-trilogian. Edeltävillä levyillä soi pääosin vuosien varrella kuoron konserteissa tutuksi tullut ohjelmisto.