Hyppää pääsisältöön

Mezzosopraano Anne Sofie von Otter kantaesittää Sibeliusta

anne sofie von otter,
Toimittaja Eva Tigerstedt haastatteli mezzosopraano Anne Sofie von Otteria Helsingin Musiikkitalossa lauantai-iltana orkesteriharjoituksen jälkeen. anne sofie von otter, Kuva: Yle/Tiina-Maija Lehtonen anne sofie von otter

Maailmankuulu ruotsalainen mezzosopraano Anne Sofie von Otter esiintyy Hannu Linnun johtaman Radion sinfoniaorkesterin solistina sekä Itsenäisyyspäivän juhlakonsertissa sunnuntaina 6.12. että keskiviikkona 9. joulukuuta 2015. Laulajatar kantaesittää konserteissa Sibeliuksen lauluja, jotka Ylen tilauksesta on sovittanut orkesterille säveltäjä Aulis Sallinen.

Eva Tigerstedt tapasi Anne Sofie von Otterin ensimmäisen orkesteriharjoituksen jälkeen lauantai-iltana. Haastattelussa mezzosopraano kertoi erityisestä suhteestaan Sibeliukseen ja kiinnostavia ja haastavia työtehtäviä täynnä olevasta kalenteristaan.

Syksyllä 2017 von Otter esiintyy ensimmäisen kerran Suomen Kansallisoopperassa. Hänellä on silloin päärooli Sebastian Fagerlundin uudessa oopperassa Syyssonaatti. Tarina on sama, kuin Ingrid Bergmanin tähdittämässä Ingmar Bergmanin elokuvassa 1980-luvun alussa. Kansainväliselle pianotaiteilijan uralleen omistautunut äiti tulee tapaamaan aikuista tytärtään ja joutuu kasvokkain menneisyytensä kanssa. Anne Sofie von Otter kuvaa tulevaa rooliaan pianotaiteilijana itselleen jännittäväksi, mutta myös tuskalliseksi. Hänellä itsellään on kaksi aikuista lasta, joita hän on aikanaan kuljettanut mukana konserttimatkoilla, mutta jotka hän on myös joutunut jättämään kotiin Tukholmaan.

haastattelu Eva Tigerstaedt - video Sandra Saulo & Tiina-Maija Lehtonen

Katso Anne Sofie von Otterin esitykset Sibeliuksen lauluista Radion sinfoniaorkesterin Itsenäisyyspäivän juhlakonsertissa Musiikkitalossa 6.12.2015.

Kommentit
 • John Luther Adamsin äänimaisema pitää otteessaan

  John Luther Adamsin äänimaisema pitää otteessaan

  Yhdysvaltalainen John Luther Adams (s. 1953) tunnetaan vahvoja mielikuvia ja tilavaikutelmia tuovista äänimaisemistaan. Nyt päätöksensä saa 2010-luvulla valmistunut orkesteriteosten trilogia. Ensin oli Become River, sitten menestysteos Become Ocean, ja viimeisimpänä nyt ensilevytyksensä saanut Become Desert.

 • Mälkin ja HKO:n pirteää Bartókia

  Mälkin ja HKO:n pirteää Bartókia

  Maltillista levytystahtia ylläpitävä Helsingin kaupunginorkesteri on ylikapellimestarinsa Susanna Mälkin johdolla taltioinut Béla Bartókin varhaista näyttämömusiikkia.

 • Heinisen tuttuja uutuuksia

  Heinisen tuttuja uutuuksia

  Viime vuonna 80 vuotta täyttänyt Paavo Heininen tunnetaan sävellystuotantonsa lisäksi ennen kaikkea opetustyöstään. Heininen on arvostettu pedagogi, joka Sibelius-Akatemian sävellysprofessorin virassa toimiessaan oli taidemusiikin alueella merkittävä esteettisten suuntaviivojen määrittäjä Suomessa.