Hyppää pääsisältöön

SuomiLOVE jakso 4: Hulvatonta iloa, hädässä auttavat ystävät ja ikävä isoisää

Uudessa jaksossa mukana muun muassa Kasmir, Suvi Teräsniska, Egotrippi, Ruudolf ja Dave Lindholm.

Ensimmäinen suudelma ja musiikkimaku voivat olla asioita, jotka antavat suunnan koko loppuelämälle. Nämä kaksi asiaa vaikuttivat varsin oleellisesti siihen, että Jussi ja Päivi ovat yhdessä – ja olleet jo 36 vuotta!

- Jussi oli ensimmäinen poika, jonka kanssa pussaaminen tuntui hyvältä, eikä yhtään limaiselta, Päivi nauraa SuomiLOVEn 4. jaksossa. Hän halusi ohjelmassa omistaa rakkaalleen yhden tärkeän kappaleen ja jallitti Jussinsa kuvauksiin.

- Hän kysyi minulta kun olimme nuoria, mitä mieltä olen kyseisestä artistista. Vastasin varmaankin oikein, koska olemme edelleen tässä tilanteessa, Päivi jatkaa. Heihin teki nuorena vaikutuksen Dave Lindholm, ja kaikesta päätellen legendalla on sama vaikutus yhä edelleen!

Dave Lindholm SuomiLOVEn studiossa.
Dave Lindholm SuomiLOVEn studiossa. Kuva: Ari Ojanperä dave lindholm

Vähän nuorempaa, mutta aivan yhtä kaunista rakkautta edustavat Eppu ja Suvi, jonka välinen kipinä syttyi vuonna 2008. Tämän parin yllätyksestä vastaa Suvi, joka halusi muistuttaa poikaystäväänsä rakkaudestaan.

Heidän rakkautensa soundtrackina toimii Kasmirin Iholla-kappale, joka nostattaa tunnelman pilviin sekä Linnanmäellä että LOVEstudiossa.

Romanttisen rakkauden pyörteissä ollaan myös Olavi Uusivirran ja Anna Järvisen upean Nuori ja kaunis –dueton parissa. Myös Egotripin sävelten siivittämänä päästään kuulemaan sydäntäriipaisevan kaunis rakkaustarina.

Hevostalleilta LOVEstudioon

Osmo Ikonen (edessä) ja Ako Kiiski SuomiLOVEn kuvauksissa
Osmo Ikonen (edessä) ja Ako Kiiski SuomiLOVEn kuvauksissa Kuva: Ari Ojanperä ako kiiski,Ako Kiiski
SuomiLOVEn klassikkobiisi-osiossa sukelletaan Tampereella ja vuoteen 1974. Tuona vuonna syntyi Kasevan Tyhjää-hitti. Sen esittää LOVEband – joka muuten pääsee nelosjaksossa seikkailemaan vähän studiota oudompaankin miljööseen. Bändi nimittäin esiintyy hevostalleilla. Miksi? Se selviää perjantain jaksossa!

Cover-osiossa on vuorossa Suvi Teräsniskan versio Yksinäisestä saarnipuusta.

- Laulu vie 17 vuoden taa. Minulle hyvin rakas isoisä kuoli silloin, Suvi muistelee jaksossa. Isoisän tavaroita tutkiessaan Suvi törmäsi äänitteeseen, josta tuli hänelle todella tärkeä.

- Löysin C-kasetin, jolla oli tämä kappale. Kuuntelin sitä ja ehkä vähän itkeskelinkin.

Tamperetta tarjolla toiseltakin kantilta

Syvän ystävyyden saloihin pääsemme kahden tarinan myötä. Ensin helsinkiläinen naisporukka piristää yhtä jäsentään, joka on viime vuosina joutunut kokemaan kovia. Kaverijengi pyysi hätiin Ruudolfin ja Aksimin, jotka ottivat tehtävän ilomielin vastaan. Kaksikko nappasi koko studion hyppysiinsä ja sai yllätetyn Piian miltei sanattomaksi!

Aksim (edessä), Ruudolf ja Ilkka Villi SuomiLOVEn studiossa.
Aksim (edessä), Ruudolf ja Ilkka Villi SuomiLOVEn studiossa. Kuva: Ari Ojanperä aksim

Toinen tarina ystävyydestä kertoo tamperelaisista Emmistä ja Juhosta. Se tarina ei ole pelkästään hulvatonta huumoria, vaan pitää sisällään myös suuren hädän. Ja ennen kaikkea siitä selviämisen. Emmin ja Juhon tarinan esittelemme syvemmin perjantaina julkaistavassa artikkelissa.

Perjantaina julkaisemme myös haastattelun, jollaista ei ole aiemmin nähty. Siinä Ruudolf kertoo syvällisesti siitä, mitä ystävyys hänelle merkitsee. Räiskyvänä läppäkuninkaana tunnettu räppäri rauhoittuu intiimissä haastattelussamme ja avaa tunteidensa taustoja.