Hyppää pääsisältöön

Uutta ja yllättävää

Kolmannessa jaksossa kandit ovat päässeet jo kiinni hammashoitolan rutiiniin. Tarkastuksia, lohkeamia ja niiden paikkauksia on ollut jo jokaisella. Uutta ja yllättävää on kuitenkin tulossa juuri silloin kun päivä näyttää aamulla helpolta

Rovaniemellä Elinalle tulee pikkutyttö maitohampaan poistoon.
- Lasten kanssa on kiva tehdä töitä. Ne on pieniä reippaita potilaita, mutta ei kuitenkaan aikuisia ja niillä on oma jännä ajatusmaailma, Elina pohtii ennen toimenpidettä.
Poisto ei olekaan niin yksinkertainen kuin mitä maitohampaan poiston pitäisi olla. Elina joutuukin käyttämään hyväksi kaikki lasten käsittelytaitonsa, jotta pääsee toivomaansa maaliin.

Iisalmessa Jonnan vastaanotolle tulee mies, jolla on huonot hampaat. Kolme hammasta pitäisi poistaa, yksi kerrallaan. Ongelmallista on, että näistä hampaista on jäljellä enää vain juuren tyngät. Puudutuskaan ei tunnu tehoavan. Apu on lähellä silloin kun tarve on suurin. Alvaro, Espanjasta Iisalmeen töihin tullut nuori hammaslääkäri, tulee lopulta Jonnan avuksi.
- Tässä oli kuitenkin tunnin aika niin ei tullu paniikkia ku mä tiesin että voi kysyä joltakin, Jonna toteaa.

Tässä oli kuitenkin tunnin aika niin ei tullu paniikkia ku mä tiesin että voi kysyä joltakin― Jonna

Henna pääsee mukaan terveyskeskuksen vuodeosastolle. Siellä on potilas jonka hammas todennäköisesti aiheuttaa kuumeilua. Potilaan yleiskunto on heikko, joten rikkinäinen hammas on syytä ottaa pois aiheuttamasta lisäoireita. Nuorelle kandille hampaanpoisto poikkeuksellisissa olosuhteissa ei ole helppo tehtävä. Valokin kun on taskulampun varassa.

Heikillä jatkuu virvoitusjuomilla hampaansa pilanneen nuoren miehen hoito. Tarjolla on kallista ja halpaa remonttia.
- Nää on hankalia tapauksia. Jos ei se kotihoito toimi, niin siitä tulee sellainen kierre, että joutuu käymään tosi paljon, Heikki harmittelee potilaansa puolesta.

Takana on jälleen yksi opettavainen päivä. Henna summaakin alkukesän tunnelmat:
- Musta on mukava. Mää toivon, että tää kesä kestää mahdollisimman pitkään.

Kandit

  • Testaa, onko sinusta eläinlääkäriksi!

    Tee leikkimielinen testi, millainen eläinlääkäri olisit!

    Oletko aina rakastanut eläimiä ja hoivannut niitä mielelläsi? Tee leikkimielinen testi ja selvitä, piileekö sisälläsi salainen eläinlääkäri, joka vain odottaa vapauttamista!