Hyppää pääsisältöön

Huipputuottaja Heikki L palaa musiikin pariin – oliko ikävä?

Promoottorinakin työskentelevä Heikki L tietää, miten onnistunut klubitapahtuma järjestetään.

Heikki L sijoittui kärikolmikkoon jo YleX:ää edeltäneen Radiomafian vuonna 1998 järjestämässä dancepop-kilpailussa. // Kuva: Julius Konttinen

Heikki "Bostik" Liimatainen eli Heikki L on yksi Suomen dance-musiikin pioneereista. Artisti muodostaa yhdessä alan toisen pioneerin, Jaakko Salovaaran eli JS16:n kanssa koko Eurooppaa 2000-luvun alkuvuosina tanssittaneen Dallas Superstars -yhtyeen.

Heikki L on pitänyt muutaman vuoden tauon aktiivisesta musanteosta, mutta suunnittelee nyt paluuta. Tästä kertoo muun muassa se, että Dallas Superstars esiintyy ensi kesänä Raumanmeren Juhannuksessa.

Musantekotauollaan Heikki L on toiminut eri tapahtumien ja klubien tuottajana ja promoottorina. Artistin mukaan perinteiset EDM-klubit eivät enää riitä yleisölle. Pelkkä levyjä soittava DJ ei Heikki L:n mukaan ole tarpeeksi hyvän illan takaamiseksi.

- Ihmiset haluavat elämyksiä myös klubikeikoilla. Iso biisi ja se, että biisit vaihtuvat puolentoista minuutin välein, on jo nähty ja kuultu, Heikki L sanoo DJ Orionin ohjelmassa.

Heikki L:n mukaan toimiva klubi tai tapahtuma vaatii sen, että sen perinteisen konseptin päälle tuodaan mielenkiintoisia elementtejä. Esimerkki mielenkiintoisesta elementistä nähdään Heikki L:n järjestämässä Waterland-tapahtumassa Espoon Vesipuisto Serenassa 18.–19. maaliskuuta.

- Tapahtuman teema tulee olemaan earth, wind & fire. Koetamme tuoda vähän tulta Serenaan, Heikki L kertoo.

Kuuntele Heikki L:n haastattelu ja XmiX alta. Haastattelu alkaa noin kohdasta 01:00:30.

Lue myös:

DJ Heikki L Waterland-bileistä: Ei siellä ole pakko olla speedot jalassa