Hyppää pääsisältöön

J. K. Rowling: Lordi Voldemort ei ollut yhtään niin paha kuin Donald Trump

Britanniassa Trumpin kommenteista on syntynyt kohu, koska tämä on väittänyt osien Lontoosta olevan radikalisoituneita.

Harry Potter -elokuvien Voldemort sekä Donald Trump. // Kuva: Warner Bros. ja EPA / Tolga Bozoglu

Yhdysvalloissa republikaanipuolueen presidenttiehdokaaksi haluava Donald Trump on päästänyt ilmoille niin kohahduttavia ajatuksia, että joidenkin mielestä hän alkaa muistuttaa Harry Potter -kirjasarjan pääpahis lordi Voldemortia.

Trump vaati alkuviikosta, että Yhdysvaltojen pitää sulkea rajansa kaikilta muslimeilta. Trumpin mielestä muslimit muodostavat vaaran Yhdysvalloille ja heidän pääsynsä maahan täytyy estää toistaiseksi kokonaan, kirjoittaa Yle Uutiset.

Republikaanien ehdokasasettelua johtavan Trumpin ajatus on tyrmistyttänyt ihmisiä ympäri maailman ja synnyttänyt Voldemort-vertauksen. Harry Potter -kirjasarjan luoja J. K. Rowling kuitenkin totesi Twitterissä, että edes Voldemort ei ollut yhtään niin paha kuin Trump.

Katso tästä twiitti 

Britanniassa on muutenkin kohistu Trumpin ajatuksista. Hänen mukaansa "osa pääkaupunki Lontoota on niin radikalisoitunut, että poliisi pelkää niissä henkensä puolesta".

Lontoon poliisi ja Lontoon pormestari Boris Johnson pitivät Trumpin puheita täytenä hölynpölynä. Johnson myös kuittasi, että hän ei voi mennä osaan New Yorkia, koska voisi tavata siellä Donald Trumpin.

Lue myös:

Etusivu kysyy: Ovatko Donald Trumpin puheet vitsikkäitä vai vaarallisia?

Presidentiksi pyrkivä Donald Trump loukkaa jälleen toimittajia: "Painu takaisin" 

Oletko aina lausunut Voldemortin nimen väärin? Ei se mitään, niin ovat kaikki muutkin