Hyppää pääsisältöön

U2 Pariisissa

U2 Pariisissa 7.12.2015
U2 Pariisissa 7.12.2015 u2

Teema esittää kaksituntisen konsertin Pariisista. Mukana myös Eagles of Death Metal.

Irlantilaisbändi U2:n mammuttimainen Innocence + Experience -kiertueshow oli jo valmiina Pariisissa, kun terroristit iskivät kaupungissa perjantaina 13. marraskuuta 2015. Seuraavalle päivälle ajoitettu esitys jouduttiin peruuttamaan, kuten useimmat muutkin konsertit Pariisissa tuolloin.

Joulukuussa 2015 U2 palasi Pariisiin Bercy-areenalle osoittaakseen kaiken tukensa terrorismia vastaan ja kunnioittaakseen terrorin uhreja. Bonon sanoin:

”Yhtenä iltana tappajat veivät ihmishenkiä, veivät musiikin, veivät mielenrauhan – mutta he eivät pystyneet viemään Pariisin henkeä. Bändimme tuntee sen hengen hyvin, ja yritämme tuoda sen mukanamme palatessamme kaupunkiin. Aiomme antaa kaikkemme Pariisille.”

Teema esittää 7.12.2015 taltioidun konsertin, jonka koskettavimpia hetkiä on amerikkalaisen Eagles of Death Metal -bändin kutsuminen mukaan lavalle esittämään Patti Smithin People Have the Power -biisin. Juuri saman bändin konserttiin terroristit iskivät Bataclan-klubilla surmaten 89 ihmistä.

Konsertissa kuullaan musiikkia U2:n pitkän uran ajalta, vuoden 1980 debyyttialbumista Boy aina Songs of Innocence -albumiin. Bändin viidenneksi jäseneksi on jo nimetty massiivinen, interaktiivinen LED-näyttö, joka tuottaa ennennäkemättömiä efektejä.

Konsertti on esitetty Teemalla ensimmäisen kerran joulukuussa 2015.

Yle Teema

Teema Twitterissä ja Facebookissa