Hyppää pääsisältöön

Ville Haapasalon uusi sarja: Volga 30 päivässä

Ville Haapasalo
Ville ja Pietarilaiset performanssitaiteilijat (kuva: Yle Kuvapalvelu) Ville Haapasalo volga 30 päivässä

Volga 30 päivässä

Yle Teemalla keskiviikkoisin klo 21 alkaen 6.1.2016

Näyttelijä Ville Haapasalon 30 päivässä -sarja jatkuu matkalla pitkin Euroopan pisintä jokea, Volgaa. Seikkailu alkaa Villen entisestä kotikaupungista Pietarista, ja jatkuu läpi Venäjän sydänmaiden aina Kaspianmerelle saakka samaa reittiä, mikä tunnetaan myös viikinkien muinaisena idän kauppatienä.

Aiempien tuotantokausien tapaan ohjelmassa näyttäytyy Venäjän uskomaton monimuotoisuus, jonka parissa Ville seikkailee. Eikä yllätyksiä ja vaaratilanteita puutu matkan varrelta tälläkään kertaa. Reitille mahtuu pakanauskontoja ja buddhalaisuutta, underground-kulttuuria, nomadileirejä ja kamelin-kasvattajia, vesimelonifestivaalit ja vaikka mitä muuta!

Pietarin yöelämä tarjoilee erikoisuuksiaan useammassa muodossa, ja Ville imaistaan mukaan mitä kummallisimpiin tilanteisiin. Venäläiset tiet ja huonot autot osoittautuvat erittäin huonoksi yhdistelmäksi jo matkanteon alussa. Pontikan maistelukaan ei lopulta ollut paras idea ja yöllinen kalastusretki on päättyä hyvin ikävästi. Mutta kaikki lopulta järjestyy, kuten Venäjällä on tapana.

Myös maailmanpoliittinen tilanne näkyy reitillä selvästi, kansallismielisyys on nousussa ja vienti takkuaa. llmastonmuutos on tuonut omat haasteensa perinteisten elinkeinojen harjoittajille ja leipä on monella tiukassa. Silti venäläisten lämpö ja vieraanvaraisuus on vertaansa vailla.

Pipopäinen Ville toivotetaan tervetulleeksi tupaan kuin tupaan. Hän on rakastettu hahmo, jonka mukana katsojat pääsevät jälleen kohtaamaan paikallisia ihmisiä, sekä todellisen silottelemattoman Venäjän.

Katso sarjan traileri täältä

Kaikki 10 jaksoa tulevat katalogina Yle Areenaan 6.1. ja ovat katsottavissa toistaiseksi.
Sarja on Ylen ja Aito Media Oy:n yhteistuotantoa.

Lue myös - yle.fi:stä poimittua