Hyppää pääsisältöön

Volga 30 päivässä alkaa loppiaisena

Ville Haapasalo ja pietarilaisia performanssitaiteilijoita sarjassa Volga 30 päivässä
Ville Haapasalo ja pietarilaisia performanssitaiteilijoita Ville Haapasalo ja pietarilaisia performanssitaiteilijoita sarjassa Volga 30 päivässä volga 30 päivässä

Ville Haapasalon 30 päivässä -sarja jatkuu matkalla pitkin Euroopan pisintä jokea, Volgaa.

Seikkailu alkaa Villen entisestä kotikaupungista Pietarista ja jatkuu läpi Venäjän sydänmaiden aina Kaspianmerelle saakka reittiä, joka tunnetaan myös viikinkien muinaisena idän kauppatienä.

Aiempien tuotantokausien tapaan ohjelmassa näyttäytyy Venäjän uskomaton monimuotoisuus. Eikä yllätyksiä ja vaaratilanteita puutu matkan varrelta tälläkään kertaa. Reitille mahtuu pakanauskontoja ja buddhalaisuutta, underground-kulttuuria, nomadileirejä ja kamelin-kasvattajia, vesimelonifestivaalit ja vaikka mitä muuta!

Pietarin yöelämä tarjoilee erikoisuuksiaan useammassa muodossa, ja Ville imaistaan mukaan mitä kummallisimpiin tilanteisiin. Venäläiset tiet ja huonot autot osoittautuvat erittäin huonoksi yhdistelmäksi jo matkanteon alussa. Pontikan maistelukaan ei lopulta ollut paras idea ja yöllinen kalastusretki on päättyä hyvin ikävästi. Mutta kaikki lopulta järjestyy, kuten Venäjällä on tapana.

Myös maailmanpoliittinen tilanne näkyy reitillä selvästi, kansallismielisyys on nousussa ja vienti takkuaa. llmastonmuutos on tuonut omat haasteensa perinteisten elinkeinojen harjoittajille ja leipä on monella tiukassa. Silti venäläisten lämpö ja vieraanvaraisuus on vertaansa vailla.

Pipopäinen Ville toivotetaan tervetulleeksi tupaan kuin tupaan. Hän on rakastettu hahmo, jonka mukana katsojat pääsevät jälleen kohtaamaan paikallisia ihmisiä, sekä todellisen silottelemattoman Venäjän.

Kommentit

Yle Teema

Teema Twitterissä ja Facebookissa