Hyppää pääsisältöön

YouTuben vuoden 2015 toiseksi trendaavin video on suomalaispelin mainos – katso koko lista

Mainoksessa kovakasvoinen näyttelijä Liam Neeson uhkailee verkkopelaajaa kostolla.

Liam Neeson diggailee Clash of Clansista. Ainakin mainoksella. // Kuva: YouTube.com / Clash of Clans

Suomi mainittu! Ainakin tavallaan.

YouTube on tehnyt Top10-listan vuoden 2015 aikana eniten trendanneista videoista. YouTuben määritelmän mukaan pelkät katseluluvut eivät riitä trendaavimpien videoiden joukkoon pääsemiseksi. Katselulukujen lisäksi on laskettu muun muassa videon saamat tykkäykset ja jaot, videon YouTube-hakujen määrä sekä esimerkiksi videosta tehtyjen parodiavideoiden määrä.

Ja niinhän siinä kävi, että piskuisesta Suomesta tulevan kansainvälisen hittipelin mainos on koko vuoden toiseksi trendaavin video YouTubessa. Hienoa!

Video on mainos peliyhtiö Supercellin supersuositusta Clash of Clans -mobiilipelista. Mainos näytettiin maailman katsotuimman urheilutapahtuman, Super Bowlin, väliajalla. Videolla esiintyy Taken-leffasaagan tähti Liam Neeson. Mainoksen tunnelma on yhtä uhkaava kuin Taken-elokuvissa. I will have my revenge!

Vuoden trendaavin video on kieltämättä huomattavasti suloisempi pätkä kuin Clash of Clansin Liam Neeson -tykitys. Listaykköseksi kapusi ihastuttavan 4-vuotiaan Heaven Kingin (kyllä, se on hänen oikea nimensä) ja hänen tanssiryhmänsä esitys. Ryhmä esitti tanssikoreografian Silenton Watch Me (Whip/Nae Nae) -kappaleeseen.

Sijat 3–10

3. Roman Atwood: muovipallojekku

Tubettaja Roman Atwood on tunnettu prank-videoistaan. Monet hänen videoistaan tasapainoilevat hauskuuden ja järjettömyyden rajapinnassa. Niin tekee myös Atwoodin muovipallojekkuvideo, joka on tredilistan sijalla kolme.

4. Ad Counsil: rakkaus ei tunne rajoja

Sijalla neljä on yhdysvaltalaisen mainostoimisto Ad Councilin video rakkauden rajattomuudesta. Kyynelvaroitus!

5. Lip Sync Battle: Will Ferrell, Kevin Hart & Jimmy Fallon

Jimmi Fallonin The Tonight Show Starring Jimmy Fallon -talk show -ohjelman yksi suosituimmista osioista on lip sync battle eli ns. huulisynkkaskabailu, jossa tunnetut vieraat kisailevat toisiaan vastaan siinä, kuka esittää parhaan huulisynkkavedon jostain kappaleesta. Vuoden trendaavin huulisynkkabattle nousi listan sijalle viisi. Videolla taitojaan esittelevät näyttelijä Will Ferrel, koomikko-näyttelijä Kevin Hart sekä juontaja Jimmy fallon.

6. Justin Bieber laulaa karaokea autossa

Kuudenneksi trendaavimmalla videolla Justin Bieber laulaa omia kappaleitaan autossa yhdessä talk show -isäntä James Cordenin kanssa.

Toimii.

7. Mies räjähtävän vesi-ilmapallon sisällä

Jep.

Video on hidastetuista videoista tunnetun The Slow Mo Guys -ryhmän tuotantoa. Tälläkin videolla nautiskellaan hidastuskuvien parissa.

8. Calum Scott

Hermostuneen oloinen Calum Scott asteli Britannian Talent-ohjelman lavalle ohjelman ensimmäisellä kierroksella. Sitten hän avasi suunsa ja tulkitsi Robynin Dancing on My Own -kappaleen. Kyynelvaroitus, jälleen.

Scott sijoittui kilpailussa lopulta kuudenneksi.

9. Taylor Swifin tahtiin jammaileva brittipoliisi

Englannin etelärannikolla sijaitsevan satamakaupunki Doverin poliisi ottaa Taylor Swftin Shake It Off -kappaleesta kaiken vaadittavan irti. Erityishuomio poliisin pään liikehdintään.

10. Barack Obama lukee ilkeitä twiittejä itsestään

Kaikki eivät pidä Yhdysvaltojen presidentti Barack Obamasta. Marraskuussa julkaistun raportin mukaan 54 prosenttia yhdysvaltalaisista ei hyväksy Obaman työsuorituksia.

Mutta valtaosa sekä Obaman kannattajista että vastustajista pitänee siitä, kun presidentti lukee ilkeitä twiittejä itsestään. Näin Obama teki Jimmy Kimmel Live -ohjelmassa.

Lue myös:

YouTube paljasti Suomen katsotuimmat videot: kärjessä Teflon Brothers, Antti Tuisku ja Robin

Suomalaiset tubetähdet ensi vuonna kiertueelle – livetapaamiset kasvava trendi

Netissä leviää video feikatusta tappokaappauksesta – viedäänkö huumori jo liian pitkälle?