Hyppää pääsisältöön

Lemmikkivakuutus - parasta Sesselle

ranskanbulldoginartun vasenta korvaa tutkii eläinlääkäri Anne Siljamäki Eläinklinikka Hakametsässä Tampereella
Korvapotilas, jolla myös iho-ongelmia, saa hyvää hoitoa Anne Siljamäeltä. Hertta-nartun vakuutukset ovat kunnossa. ranskanbulldoginartun vasenta korvaa tutkii eläinlääkäri Anne Siljamäki Eläinklinikka Hakametsässä Tampereella Kuva: Eerik Ratia/YLE eläinlääkärin tutkimus

Ehto, rajoitus, poikkeus, omavastuu, hinta. Lemmikkivakuutuksien vertailu on hankalaa. Silti joka viides rotukoira on vakuutettu.

Suomalaiset satsaavat lemmikkeihinsä yhä enemmän. Se näkyy myös siinä, että vakuutusten kirjo lisääntyy.

Eri vakuutusyhtiöiden lemmikkivakuutusten vertailu on hankalaa, sillä pelkkä vuosimaksu kertoo kovin vähän siitä, mitä vakuutus korvaa ja mitä ei.

Vakuutus- ja rahoitusneuvonta FINE:n vertailu on paras - ja ilmeisesti ainoa - paperi, jossa lemmikkivakuutukset on pantu edes jonkinlaiseen järjestykseen.

Rotu ja kotipaikka vaikuttavat hintaan

Selvityksessä on esimerkkejä maksettavista korvauksista.

Omavastuiden laskentatavat vaihtelevat, mukana on usein kiinteän euromäärän lisäksi prosenttiosuuksia. Korvauksella on usein enimmäismäärä.

Monia sairauksia ja tapaturmia rajataan vakuutuksen ulkopuolelle.

Myös ikä vaikuttaa: monen yhtiön ehdoissa korvauksen määrä alkaa laskea, kun koira saavuttaa kuuden tai seitsemän vuoden iän.

Koiran rotu on oleellinen asia hintavertailussa. Isoimmat yhtiöt arvottavatkin koirat rodun sairastilastojen mukaan. Sairastelevan rodun vakuutusmaksu voi olla huomattavasti tervettä isompi.

Lemmikkivakuutuksen vuosimaksuun vaikuttaa myös lemmikin kotipaikka.

Vaivattomuus kilpailuvalttina

Tällä hetkellä edistyksellisin palvelu on LähiTapiolalla, jonka lemmikkivakuutuksen ottaneet maksavat eläinlääkärikäynnistä vain omavastuuosuutensa. Vakuutusyhtiö käsittelee korvaushakemuksen odottaessa ja rahaliikenteen suurin osa sujuu eläinklinikan ja vakuutusyhtiön välillä. Palvelu toimii noin sadan pieneläinklinikan kassatiskillä.

  • Suomessa on noin 650 000 koiraa, joista puhdasrotuisia on 80 prosenttia.
  • Kennelliitto arvioi, että joka viidennellä rotukoiralla on koiravakuutus.
  • Koirarotuja on Suomessa noin 330.
  • Vuosittain Kennelliitto rekisteröi noin 50 000 koiraa,
  • Osa vakuutusyhtiöistä ei myy erikseen koiravakuutusta, vaan lemmikkivakuutus on osa kotivakuutusta. Kotivakuutuksessa voi tosin saada alennusta keskittämisestä.
  • Erillisen lemmikkivakuutuksen voi hankkia Pohjolasta tai LähiTapiolasta.

Katso lemmikkivakuuttamisen lyhyt oppimäärä tästä:

Kommentit

Uusimmat sisällöt - Puoli Seitsemän