Hyppää pääsisältöön

YleX Ensinäyttö: Erconomics sukeltaa 80-luvun klubimaisemiin Ronyan kanssa

Erconomicsin musiikkivideon efektit on tehnyt U2-yhtyeen maailmankiertueen visuaalista vastannut Jani Isoranta.

Erconomics on Uusi Fantasia -yhtyeestä tutun Veikka Erkolan tuore sooloprojekti. Uuden Fantasian lisäksi Erkola on tuttu muun muassa muun muassa miksannut ja tuottanut mm. Mustan Barbaarin, Karri Koiran, JVG:n, Fintelligensin, ja Sini Sabotagen levyjä.

Omaa musiikkia Erkola kertoo tekevänsä vapaa-ajallaan. Erconomics-projektin ensimmäinen julkaisu on Youth-niminen kappale, jonka lauluosuudet esittää Ronya.

- Teimme Koobran kanssa Ronyan viimeisimmän GTFO-biisin. Sen jälkeen tuli mieleen, että Ronya voisi sopia tähänkin kappaleeseen, Erkola kertoo.

Videolla on Erkolan mukaan haettu kasari- ja klubivivahteita yhdistelevää tyylikikkailua. Videon efekteistä ja visuaaleista vastaa raudanluja ammattilainen, Jani Isoranta. Isoranta on aiemmin vastannut muun muassa U2-yhtyeen maailmankiertueen esitysten visuaalisesta ilmeestä.

- Videolla olevat efektit on toki tehty juuri tätä videota varten. Tekniikka on kuitenkin sama, kuin U2:n kiertueen visuaalissa.

Tulevaisuudessa Erkola aikoo panostaa entistä enemmän soolotuotantoonsa. Heti ensi vuoden alussa on tarkoitus julkaista seuraava kappale.

- Jatkossa biiseilläni tulee olemaan muitakin laulajia kuin Ronya, Erkola paljastaa.

Lue myös:

Poplaulaja Ronya vastustaa avoimesti parisuhdeväkivaltaa – ja kertoo siksi rajun tarinansa