Hyppää pääsisältöön

14 vuotta vanha salaisuus paljastuu: Anssi Kela kertoo, mitä Puiston Petelle ja Lauralle tapahtui

Anssi Kela tiisaa Facebook-videolla todennäköisesti uutta kappalettaan, joka on luultavasti jatkoa vuoden 2001 Puistossa-hitille.

Maailmassa on monia mysteereitä. Kuka murhasi Olof Palmen? Onko Anneli Auer syyllinen? Ja toki: mitä Anssi Kelan vuonna 2001 julkaiseman Puistossa-kappaleen Petri Ruususelle eli Petelle ja Lauralle tapahtui?

Musikillisuutensa lisäksi sosiaalisen median pioneerina ja suunnannäyttäjänä tunnettu Kela julkaisi Facebook-seinällään videon, jolla hän kertoo paljastavansa, mitä vuoden 2001 julkaistun Puistossa-megahitin kaksikolle kävi. Salaisuus paljastuu videon mukaan 17. joulukuuta.

Aiemmin tällä viikolla Kela kertoi snapchatissa julkaisevansa uuden kappaleen pikapuolin – eli tästä Kelan tiisausvideossa lienee kyse.

Puistossa-kappaleen viimeinen säkeistö päättyi näin:

He luulivat jo selvinneensä / Kun Laura näkee peileistänsä / Kuinka valot siniset välähtää / Vaatien pysähtymään / Laura kääntää kahvaa huutaen: ”Pidä kiinni, Petri Ruusunen!” / Aamulla lööpit hehkuttaa / Ja hetken he ovat / Legendaa

Menehtyivätkö Laura ja Pete? Jäivätkö he kiinni? Pääsivätkö he karkuun? KERRO ANSSI KERRO.

Syksyn Vain elämää -ohjelmassa Kela mainitsi, ettei ole kovin ylpeä Puistossa-kappaleesta. Myöhemmin artisti tarkensi Facebookissa lausuntoaan ja kirjoitti, että kappaleen sanoituksiin olisi voitu panostaa hieman enemmän.

Toisaalta: kappaleen verrattain simppelit lyriikat ja traaginen tarina voivat olla syy siihen, että Puistossa-kappale on monille 20–30-vuotiaille suomalaisille sukupolvikokemus. Hyvä esimerkki tästä on 28-vuotias VilleGalle, joka kertoi Vain elämä -ohjelmassa ääni vapisten, kuinka paljon kappale on hänelle merkinnyt. 

Lue myös:

Anssi Kela on 43-vuotias rokkari, joka hanskaa somen paremmin kuin kukaan – jopa JVG ottaa mallia

Anssi Kela myöntää olevansa ”vähän nettiriippuvainen”

Snapchat-kansa teki tehtävänsä: Anssi Kela pukeutuu kirjaviin vaatteisiin

Hakkerit pilasivat Anssi Kelan Martin-haasteen – tänään voittaja vihdoin selviää