Hyppää pääsisältöön

Mittareita on monia: kuka voi kutsua itseään Suomen isoimmaksi artistiksi?

Artistin tai bändin suosiota voi mitata monella tavalla, kuten levymyynnillä tai some-seuraajien määrällä. Listasimme eri kategorioiden ykköset pop-maailmasta Robinista Cheekiin.

Robin, Cheek ja Haloo Helsinki! ovat kukin ykkösiä omassa kategoriassaan.

Tällä viikolla uutisoitiin, että Mikael Gabrielin ja Cheekin välillä on ollut kukkoilua. Se sai YleX:n pohtimaan, kuka voi kutsua itseään Suomen suurimmaksi artistiksi ja millä meriiteillä.

Nykyään ei voida tuijottaa pelkästään levymyyntilukuja tai laskea keikkalippujen määrää, sillä suosion mittareita on monia. YleX selvitti, ketä voidaan kutsua Suomen suurimmaksi popartistiksi tai bändiksi. Listauksesta huomaa, kuinka monta mahtavaa artistia maastamme löytyy.

Keikkakuningas

Cheek on Suomen ainoa artisti, joka on myynyt Olympiastadionin pariin otteeseen loppuun ja tekee ensi vuonna lähes koko Suomen kattavan jäähallikiertueen. Räppäri lähtee massiiviselle kiertueelle 8. tammikuuta Helsingistä. Alpha Omega -rundi nähdään 14 kaupungissa, ja yhteensä luvassa on 15 jäähallikeikkaa.

Näillä meriiteillä Cheekiä voidaan kutsua keikkakunkuksi.

Skip Instagram post

Striimatuin

JVG:n syyskuussa julkaistu 247365-albumi on Suomen striimatuin levy Spotify-musiikkipalvelussa tänä vuonna: sitä on kuunneltu yli 22 miljoonaa kertaa. Albumi on ylittänyt platinarajan ja myös yhtyeen singlet Mauton jasso, Tuulisii ja Tarkenee ovat myyneet platinaa.

JVG on siis suoratoistoissa Suomen ykkönen.

Nuorin supertähti

Robin on kaikkien aikojen nuorin yli 100 000 albumia myynyt artisti Suomessa. Hänen albumejaan myytiin vuoden 2012 aikana yli 200 000 kappaletta. Syksyllä julkaistu Yhdessä-duettolevy on myynyt jo nyt tuplaplatinaa eli yli 40 000 kappaletta. Kokonaisuudessaan Robinin levyjä on myyty noin 530 000 kappaletta.

Suosion suuruudesta kertoo myös se, että Robin on ollut viimeiset kolme vuotta Suomen googlatuin henkilö. Frontside Ollie on kaikkien aikojen katsotuin suomenkielinen musiikkivideo. Sitä on katsottu yli 13 360 000 kertaa. Yhteensä kaikkia Robinin virallisia videoita on katsottu YouTubessa yli 80 000 000 kertaa.

Nuori tähti päihittää monessa kategoriassa jo nyt kokeneemmat starat.

Menestynein suomirockyhtye

Tämän hetken suosituin suomirockyhtye Haloo Helsinki! päätti Kiitos ei ole kirosana -kiertueensa Helsingin Hartwall Arenalle 16. ja 17. lokakuuta. Yhtye jäi loppuunmyytyjen keikkojen myötä vuoden pituiselle tauolle. Lokakuussa 2014 julkaistu albumi Kiitos ei ole kirosana on myynyt yli nelinkertaista platinaa, eli yli 80 000 kappaletta.

Maailmalla esimerkiksi rockyhtye Santa Cruz on kovassa nousussa, mutta suomenkielisessä rockissa Haloo Helsinki! on ykkönen.

Skip Instagram post

Instagram-stara

Kansainvälisestikin menestynyt poppari Isac Elliot on Instagramin suosituin suomalaistähti. Hänellä on yhteensä 427 000 seuraajaa. Elliot postailee todella usein selfieitä ja yhteiskuvia muiden julkkisten kanssa.

Skip Instagram post

Eniten listaykkösiä

Suomirockin mammutilla Apulannalla on pitkän ja menestyksekkään uran lisäksi myös eniten listaykkösiä. Yhtyeen singleistä peräti 21 kappaletta on saavuttanut listaherruuden. Bändin uusin sinkku Valot pimeyksien reunoilla ei ole yltänyt vielä ykköseksi.

Kansainvälisin

Kansainvälisen menestyksen mittaaminen on monimutkaisempi asia. Suomesta on noussut esiin useita maailmankuuluja yhtyeitä ja artisteja, kuten Children of Bodom, The Rasmus, HIM ja Darude.

Tällä hetkellä Suomen kansainvälisin yhtye vaikuttaisi kuitenkin olevan Nightwish, jonka parhaillaan käynnissä olevalle Euroopan kiertueelle on myyty jo peräti 150 000 lippua. Yhtyeen levyjä on managerin mukaan myyty maailmanlaajuisesti kahdeksan miljoonaa kappaletta. Bändi esiintyy muun muassa legendaarisella Wembleyn Areenalla Lontoossa 19. joulukuuta ensimmäisenä suomalaisena yhtyeenä.

Yhtyeen Amaranth-musiikkivideota on katsottu YouTubessa yli 80 miljoonaa kertaa. Nightwishin yhdellä videolla on siis enemmän katselukertoja kuin esimerkiksi Robinin koko virallisella YouTube-tuotannolla yhteensä.

Lue myös:

Cheek YleX:lle: Miklu voisi jatkossa tarkistaa asiat ennen kuin kertoo niitä televisiossa

YouTube paljasti Suomen katsotuimmat videot: kärjessä Teflon Brothers, Antti Tuisku ja Robin

Nightwishllä kaksi Suomen-keikkaa ensi vuonna