Hyppää pääsisältöön

Koomikko Sami Hedberg teki historiaa – pääsi Guinnessin ennätystenkirjaan

Sami Hedberg teki vuoden aikana Suomessa yhteensä 365 keikkaa.

Sami Hedberg jää ansaitulle talvitauolle loppuvuoden ajaksi. // Kuva: Propromotion

Suomalaiskoomikoilla on menossa menestysbuumi. Ismo Leikola valittiin vuonna 2014 maailman hauskimmaksi henkilöksi. Nyt Sami Hedberg teki komiikkahistoriaa ja pääsi Guinnessin ennätystenkirjaan.

Hedberg aloitti 11. helmikuuta 365-kiertueen, joka käsitti 365 keikkaa. Nimestään huolimatta kiertue ei kestänyt 365 päivää – viimeisen esityksen Hedberg veti Helsingin Hartwall Arenalla perjantaina 11. joulukuuta. Parhaimmillaan Hedbergin keikkatahti kiihtyi kolmeen esitykseen per päivä.

Kiertueen 365 keikasta 309 lasketaan ennätyksen osaksi. Kriteereihin kuului, että keikan tuli kestää vähintään tunnin, ja yleisössä tuli olla vähintään sata henkilöä.

Hartwall Arenalla Guinness World Recordsin virallinen valvoja Jamie Clarke antoi Hedbergille diplomin Guinnessin ennätyksen rikkomisesta.

- Tämä on hienointa, mitä olen saanut tehdä ja kiitän siitä koko Suomea; paikkakuntia, kyliä, kaupunkeja ja ennen kaikkea kaikkia tuhansia nauravia ihmisiä yleisössä, Hedberg kertoo tiedotteessa.

Koomikkouransa lisäksi Hedberg esiintyi helmikuussa ensi-iltansa saaneessa Luokkakokous-elokuvassa. Leffa on vuoden katsotuin elokuva Suomessa: sen on nähnyt jo yli 500 000 henkilöä.

Hedberg valittiin tänä vuonna vuoden positiivisimmaksi helsinkiläiseksi.

Lue myös:

Luokkakokous-tähdet kohua herättäneestä kohtauksesta: Siinä ei ole mitään pahaa

Nenäpäivä-koomikko Sami Hedberg: Vaikeistakin asioista voi vitsailla

Maailman hauskimmaksi valittu Ismo Leikola muuttaa Yhdysvaltoihin