Hyppää pääsisältöön

Foylen sota – jäähyväiset brittisarjan karismaattiselle hahmolle

foylen sota, yle tv1
Entinen rikosylikomisario Christopher Foyle joutuu keskelle kylmän sodan operaatioita. foylen sota, yle tv1 foylen sota

TV1 lauantaisin 14. - 28.7.2018 klo 15.10 - 16.40 (9. tuotantokausi uusintana)
Areenassa vain suorana

On vuosi 1946. Toinen maailmansota on ohi, mutta maailmasta rauha on kaukana. Entinen rikosylikomisario Christopher Foyle on tempaistu uusiin työtehtäviin, kylmän sodan operaatioihin.

Suosikkisarjasta Foylen sota (12) esitetään uusintana yhdeksäs tuotantokausi, joka jäi sarjan viimeiseksi. Sarjan pääroolin näyttelee karismaattinen Michael Kitchen.

Kylmän sodan asetelmat

Saksa on nujerrettu, avoimet vihollisuudet ehkä haudattu, mutta uusi uhka on todellinen. Kommunismin uhka koetaan niin suureksi, että Eurooppa on kääntynyt uuteen asentoon: on siirrytty kylmän sodan aikaan.

Foyle huomaa, että päättyneen sodan todelliset rintamalinjat ovat muuttuneet näkymättömiksi. Syvä epäluulo vierasta kulttuuria kohtaan ei ole kadonnut mihinkään.

Epäilyn ja vakoilun varjo

Foylen oma isänmaa Britannia käy taistelua vakoilun ja vastavakoilun viidakossa.

Keneenkään ei kannata enää luottaa, ei edes omiin läheisiinsä. Ainakin jos Britannian tiedustelupalvelu MI5:tä on uskominen. Mutta onko tiedustelupalveluunkaan luottamista?

Sarjan hahmoina nähdään myös muun muassa Samantha "Sam" Stewart (Honeysuckle Weeks).

Foyle's War. Käsikirjoitus: Anthony Horowitz. Tuotanto: Greenlit Productions, Britannia 2013 - 14. Jaksot on esitetty TV1:llä edellisen kerran 2016.

Lisää ohjelmasta

Kommentit