Hyppää pääsisältöön

Foylen sota – jäähyväiset brittisarjan karismaattiselle hahmolle

foylen sota, yle tv1
Entinen rikosylikomisario Christopher Foyle joutuu keskelle kylmän sodan operaatioita. foylen sota, yle tv1 foylen sota

TV1 lauantaisin 14. - 28.7.2018 klo 15.10 - 16.40 (9. tuotantokausi uusintana)
Areenassa vain suorana

On vuosi 1946. Toinen maailmansota on ohi, mutta maailmasta rauha on kaukana. Entinen rikosylikomisario Christopher Foyle on tempaistu uusiin työtehtäviin, kylmän sodan operaatioihin.

Suosikkisarjasta Foylen sota (12) esitetään uusintana yhdeksäs tuotantokausi, joka jäi sarjan viimeiseksi. Sarjan pääroolin näyttelee karismaattinen Michael Kitchen.

Kylmän sodan asetelmat

Saksa on nujerrettu, avoimet vihollisuudet ehkä haudattu, mutta uusi uhka on todellinen. Kommunismin uhka koetaan niin suureksi, että Eurooppa on kääntynyt uuteen asentoon: on siirrytty kylmän sodan aikaan.

Foyle huomaa, että päättyneen sodan todelliset rintamalinjat ovat muuttuneet näkymättömiksi. Syvä epäluulo vierasta kulttuuria kohtaan ei ole kadonnut mihinkään.

Epäilyn ja vakoilun varjo

Foylen oma isänmaa Britannia käy taistelua vakoilun ja vastavakoilun viidakossa.

Keneenkään ei kannata enää luottaa, ei edes omiin läheisiinsä. Ainakin jos Britannian tiedustelupalvelu MI5:tä on uskominen. Mutta onko tiedustelupalveluunkaan luottamista?

Sarjan hahmoina nähdään myös muun muassa Samantha "Sam" Stewart (Honeysuckle Weeks).

Foyle's War. Käsikirjoitus: Anthony Horowitz. Tuotanto: Greenlit Productions, Britannia 2013 - 14. Jaksot on esitetty TV1:llä edellisen kerran 2016.

Lisää ohjelmasta

Kommentit
  • Hartausohjelmissa kysellään toivoa ja lohdutusta Ukrainan tilanteeseen

    Television ja radion hartausohjelmissa rukoillaan rauhaa.

    Hartausohjelmissa rukoillaan rauhan puolesta ja etsitään rohkaisua levottomuuden keskelle. Ukrainan tilanne näkyy ja kuuluu lähipäivinä sekä televisio- ja radiojumalanpalveluksissa, aamu- ja iltahartauksissa että Pisara-ohjelmassa. Sunnuntaina 13.3. klo 10 lähetetään myös suorana Yle TV1:llä ekumeeninen ja uskontojen välinen Rauhanrukous Ukrainan puolesta.

  • Alkuvuoden hartausohjelmissa uskon pohdintaa ja postikortteja maailmalta

    Radion ja tv:n hartausohjelmissa toivoa sävelin ja sanoin.

    Vuoden 2022 alkupäivinä on tarjolla runsas kattaus hartausohjelmia. Televisiossa nähdään arkistojen kätköistä nostalginen jumalanpalveluslähetys Lakeuden Rististä. Loppiaisena pohditaan lähetystyötä Nojatuolikirkossa. Radiossa kuullaan mm. moderni Verkoston jumalanpalvelus Munkkiniemestä sekä eri-ikäisten yhteisöllinen radiomessu suorana Haapajärven kirkosta. Radiohartauksissa saadaan postikortteja maailmalta. Musiikkina jumalanpalveluslähetyksissä kuullaan niin kanteleen helkyntää kuin urkuja ja bändimusiikkia.