Hyppää pääsisältöön

Korealaista tyttöbändiä ei päästetty Yhdysvaltoihin – "Heitä luultiin vahingossa seksityöläisiksi"

Kahdeksanhenkinen Oh My Girl -bändi laskeutui Los Angelesin lentokentälle, mutta joutui palaamaan kotimaahansa.

Eteläkorealainen Oh My Girl on kahdeksanhenkinen 16–21-vuotiaista korealaisnaisista muodostuva pop-ryhmä, joka on saamassa jalansijaa kotimaansa lisäksi myös ulkomailta. Yhtyeen oli tarkoitus esiintyä yksityistilaisuudessa Yhdysvalloissa, mutta rajaviranomaiset eivät antaneet bändin jatkaa matkaa Los Angelesin lentokentältä. Syy on erikoinen: viranomaiset pitivät bändin jäseniä prostituoituina.

- He ovat nuoria naisia, joten heitä luultiin vahingossa seksityöläisiksi, joka on suuri ongelma Yhdysvalloissa, Los Angeles Timesin kääntämässä bändin koreankielisessä tiedotteessa kerrotaan.

Los Angelesin alueen koreankielisten lehtien mukaan rajavartijat pitävät silmällä eteläkorealaisia naisia, sillä epäilyjen mukaan eteläkorealaisia olisi saapunut maahan laittomasti. Lehtien mukaan monia korealaisnaisia työskentelee Los Angelesin Koreatownin yöelämässä.

Oh My Girlin jäseniä kuulusteltiin lentokentällä 15 tunnin ajan ennen kuin bändi antoi periksi, ja heidät käännytettiin takaisin kotimaahansa.

Viranomaisten mukaan bändillä ei ollut tarvittavia esiintymisviisumeita. Bändin tiedotteen mukaan hei eivät tarvinneet erillisiä viisumeita, sillä esiintyminen olisi tapahtunut yksityistilaisuudessa, johon ei vaadita erityisviisumia.

Los Angeles Timesin tavoittama rajaviranomainen ei kiellä eikä vahvista bändin selitystä käännytyksen syistä.

Tänä vuonna perustettu Oh My Girl on noteerattu mukavasti etenkin Aasiassa. Yhtye oli ehdolla Etelä-Koreassa järjestetyssä MelOn Music Awardsissa vuoden tulokkaaksi.

Lue myös:

Etelä-Koreassa häivytetään Tove Janssonin homoseksuaalisuus – paikalliset Muumi-fanit vihastuivat

Pähkinöistä suuttunutta korealaisjohtajaa vastaan nostettiin syytteet – edessä jopa vuosien vankilatuomio

Kawaii-metallia, k-poppia ja sensuuria – tällaisia ovat Aasian musatrendit