Hyppää pääsisältöön

Juurihoitoa, muotteja, implantteja ja vauhdin hurmaa

Kandien kesä on puolessa välissä. Vaikeitakin tapauksia on jo ehtinyt tulla vastaan. Kesän mittaan kandien luonteiden erilaisuudet ovat jo tulleet tutuiksi myös ohjaaville lääkäreille ja hoitajille.

Heikki pääsee mukaan hammasimplanttileikkaukseen suu- ja leukakirurgin avustajaksi.
- Mennään leikkaamaan. Jarkko tekee implantteja siellä ja mää pääsen takapiruksi – mää vissin ojentelen tavaraa ihmiselle joka ojentelee tavaraa Jarkolle, Heikki kertoo ennen saliin menoa.

Juurihoito on yksi hammaslääkärin vaativimpia toimenpiteitä. Usein kyseessä on valitettavasti vain väliaikainen apu, ja sillä saadaan ainoastaan hetki lisäaikaa ennen hampaan poistoa. Iisalmen hammashoitolassa on käytössä koneellinen juurihoitotekniikka, johon tutor perehdyttää Hennaa ja Jonnaa.
- Monesti potilaan on vaikea hahmottaa miten vaativaa hoitoa me joudutaan hänelle tekemään juurihoidossa, hammaslääkäri Johanna Paavilainen toteaa.

Juurihoidossa koetukselle joutuvat kandin käsityötaidot ja tarkkuus. Rovaniemellä Elina on päässyt jo loppusuoralle oman juurihoitopotilaansa kanssa. Joko juuret saavat täytteen ja hammas lopullisen paikan?

Iisalmessa Henna pääsee tekemään purentakiskon muotteja. Jos kaikki menee hyvin, saa potilas uudet kiskot jo viikon sisällä ja leukasärky helpottaa.
- Tule hyvä kakku älä tule paha kakku, hammashoitaja Heli taikoo.

Tule hyvä kakku älä tule paha kakku― hammashoitaja Heli

Jonnan ja Hennan asumisjärjestelyihin on tullut muutoksia. Henna on muuttanut kihlattunsa Erkan luokse Kuopioon. Jonnan illat kuluvat lasten kanssa touhutessa.

Heikki puolestaan koettaa ylittää itsensä. Kiihtyykö pyörä lähes kolmeensataan ja voiko sellaisesta vauhdista selvitä ehjin nahoin?

Kandit

  • Testaa, onko sinusta eläinlääkäriksi!

    Tee leikkimielinen testi, millainen eläinlääkäri olisit!

    Oletko aina rakastanut eläimiä ja hoivannut niitä mielelläsi? Tee leikkimielinen testi ja selvitä, piileekö sisälläsi salainen eläinlääkäri, joka vain odottaa vapauttamista!