Hyppää pääsisältöön

Katso, millaisen muutoksen siivoamalla saa aikaan!

cribs
cribs Kuva: Yle/Thomas Hagström marja hintikka live

Suuriin muutoksiin ei aina tarvita rahaa ja sisustussuunnittelijaa. Marja Hintikka Liven supersiivoustiimi siivosi ja järjesti Palojärven perheen kodin Espoossa. Heille kaaos syntyi, kun perhe muutti isompaan asuntoon ja muuttolaatikot jäivät purkamatta.

Marja Hintikka, Jenny Lehtinen, Heikki Soini ja toimitus saivat vahvistuksekseen ammattijärjestäjä Ilana Aallon. Ilanan mukaan Palojärven tilanne ei ole mitenkään poikkeuksellinen.

– Täällä on vähän tämmönen muuton jälkeinen epärjärjestys, mutta sinänsä ihan tavallinen lapsiperheen kaaos. En näe mitenkään kauhean vakavana tätä tilannetta. Lapsen mukana tulee paljon tavaraa, nykyasunnot ovat pieniä ja kaikenlaista on jo ehtinyt kertyä, Ilana Aalto arvioi.

Lastenhuone

Lastenhuoneen sohvan päällinen oli rikki, ja siivoustiimi laittoi sen tilalle Sara Palojärven tekemiä tilkkupeittoja ja tekstiilejä. Tyhjälle seinälle MHL:n graafikko Hans Weckman teippasi Oiva Palojärvelle suunnittelemansa uniikin sisustustarran.

cribs
lastenhuone ennen cribs Kuva: Yle/Thomas Hagström marja hintikka live

cribs
lastenhuone jälkeen cribs Kuva: Yle/Thomas Hagström marja hintikka live

cribs
lastenhuone ennen cribs Kuva: Yle/Thomas Hagström marja hintikka live

cribs
lastenhuone jälkeen cribs Kuva: Yle/Thomas Hagström marja hintikka live

Keittiö

Entistä asuntoa pienempi keittiö aiheutti ongelmia: Sara Palojärvi sai kyllä keittiön kaapit millintarkkaan järjestykseen, mutta perheen kaikki astiat eivät mahtuneet kaappeihin. Suuri osa astioista jäi siis purkamattomiin muuttolaatikoihin. Koska keittiössä tila oli käytetetty huolellisesti, siivoustiimi keskittyi perussiivoukseen.

cribs
Keittiö ennen cribs Kuva: Yle/Thomas Hagström marja hintikka live

cribs
Keittiö jälkeen cribs Kuva: Yle/Thomas Hagström marja hintikka live

Olohuone

Olohuoneesta puuttui säilytyskalusteita ja kirjat ja lautapelit olivat pahvilaatikoissa. Muuttolaatikoiden uumenissa oli lisäksi pesemättömiä verhoja ja mattoja. Siivoustiimi Heikki Soinin johdolla kasasi kirjahyllyn, johon sijoitettiin perheen kauniit astiat ja kirjat. Verhot pestiin ja ripustettiin.

cribs
Olohuone ennen cribs Kuva: Yle/Thomas Hagström marja hintikka live

cribs
Olohuone jälkeen cribs Kuva: Yle/Thomas Hagström marja hintikka live

cribs
Olohuone jälkeen cribs Kuva: Yle/Thomas Hagström marja hintikka live

cribs
Olohuone jälkeen cribs Kuva: Yle/Thomas Hagström marja hintikka live

Makuuhuone

Makuuhuone on asunnon suurin huone, jonne Sara oli suunnitellut sisustavansa itselleen työhuoneen. Saran ammattiin ja opiskeluun liittyvät kankaat ja ompelutarvikkeet olivat myös muuttolaatikoissa ja kaipasivat kunnon läpikäyntiä. Ammattijärjestäjä Ilana Aalto järjesti kangasnäytteet rekkiin ja kangaspalat pahvilaatikoihin. Jenny Lehtinen askarteli laatikoihin nimikyltit. Marja Hintikka järjesti kirjahyllyn ja työpöydän uuteen uskoon.

cribs
Makuuhuone ennen cribs Kuva: Yle/Thomas Hagström marja hintikka live

cribs
Makuuhuone jälkeen cribs Kuva: Yle/Thomas Hagström marja hintikka live

cribs
Makuuhuone ennen cribs Kuva: Yle/Thomas Hagström marja hintikka live

cribs
Makuuhuone jälkeen cribs Kuva: Yle/Thomas Hagström marja hintikka live

cribs
Makuuhuone ennen cribs Kuva: Yle/Thomas Hagström marja hintikka live

cribs
Makuuhuone jälkeen cribs Kuva: Yle/Thomas Hagström marja hintikka live

cribs
Makuuhuone jälkeen cribs Kuva: Yle/Thomas Hagström marja hintikka live

Lisäksi asunnossa pestiin kylpyhuone, järjestettiin eteinen ja pestiin matot ja monta koneellista pyykkiä. Pahvit, pullot, käytetyt paristot ja muu ylimääräinen vietiin kierrätykseen.

– Joulu tulee kyllä siivoamattakin, mutta jos joulun pyhinä on yhtään ylimääräistä aikaa, suosittelen kiertämään asunnon jätesäkki kädessä. Kelvollinen kierrätykseen ja muu pois, vinkkaa ammattijärjestäjä Ilana Aalto Marja Hintikka Liven katsojille.

Lisää ohjelmasta

puutarhakäsineet
puutarhakäsineet Kuva: freeimages.com/PascalTHAUVIN marja hintikka live
Marjan totuus: Kaiken voi saada
Marjan totuus: Kaiken voi saada Kuva: Yle/Hans Weckman marja hintikka live
Marja Hintikka riemuitsee Kultainen Venla -palkinnosta
Marja Hintikka riemuitsee Kultainen Venla -palkinnosta Kuva: Maria Ainamo kultainen venla
Vapaus johtaa kansaa, kuvamanipulaatio
Vapaus johtaa kansaa, kuvamanipulaatio Kuva: (c) Photograph by Erich Lessing Marja Hintikka Live
Joulukuusi ja koristeineen.
Joulukuusi ja koristeineen. Kuva: Pixabay joulu

Uusimmat sisällöt - Marja Hintikka Live

 • Eineksiä, uhkailua, liikaa töitä – unohda turha syyllisyys vanhempana! MHL:n vieraat näyttävät esimerkkiä

  Syksyn vieraat avautuvat mistä eivät enää ota paineita.

  Vapaus, vanhemmuus, tasa-arvo. Marja Hintikka Live on puolentoista vuoden ajan ravistellut suomalaista perhekeskustelua, romuttanut turhia kulisseja ja nostanut pöydälle vaikeitakin keskustelunaiheita. Kaiken takana on tavoite vapauttaa vanhemmat turhista paineista ja jatkuvasta syyllisyydestä. Kiukuttelevia lapsia? Liikaa töitä? Unettomia öitä? Parisuhde rakoilee? Et ole yksin. Meillä on ihan samanlaista.

 • Lapset repivät parrasta ja nestehukka on lähellä - tällaista on joulupukkien karu todellisuus

  Joulupukit kertovat ammattinsa pahimmat puolet.

  Kuvittele itsesi joulupukiksi tai -muoriksi. Mielessäsi pyörii kuva piparintuoksuisista kodeista, joissa pukki istutetaan pehmeälle nojatuolille glögi kädessä ja suloiset punaposkiset pikku lapsoset laulavat heleällä äänellä sopivan lyhyen kappaleen. Kukaan ei itke, kukaan ei pelkää ja koko hommaan menee noin 10 minuuttia. Ulko-ovella sinulle annetaan sovittu summa rahaa ja poistut tyytyväisenä seuraavaan kohteeseen. No, se ei todellakaan mene ihan niin.

 • Pyjama on paras jouluasu, vinkkaavat MHL-vanhemmat

  Ei kiireelle, kyllä rennolle romantiikalle!

  Idyllisten puitteiden viilaaminen tekee erityisesti perheenäideistä helposti huumorintajuttomia piiskureita. Tonttulakki alkaa kiristää liikaa ja joulunalusviikoista tulee yhtä pitkää to-do -listaa.

 • Kestävyysliikunta lihottaa?!

  Timo Haikarainen ja kestävyysliikuntamyytti.

  Kuinka on - suosiako kovatehoista vai matalatehoista treeniä - ja miten kortisoli liittyy tähän? Personal trainerimme Timo Haikarainen vääntää myytin rautalangasta!

 • Heikki Soini: Kärsitään joulu ja jatketaan elämää!

  Ei joululla ole väliä, yhteinen aika on tärkeintä.

  Joulusuklaat ilmestyivät lähikauppaani lokakuussa. Se käynnisti kahden kuukauden kuumotuksen ja stressin, joka purkautuu monessa perheessä itkuun jo jouluaaton aamuna. Lapset juoksevat hysteerisinä pitkin seiniä ja vanhempien selkäranka katkeaa viimeistään silloin, kun kinkku kuivuu valvomisesta huolimatta. Kuulostaako tutulta, kysyy MHL:n Heikki Soini.

 • Vanessa Kurri: Olen tappavan tylsä joulunviettäjä

  Neljän lapsen äiti tekee joulun perinteiden mukaan.

  Kotiäiti ja juontaja Vanessa Kurri on jouluihminen, mutta valmistelut jäävät häneltäkin usein viime tippaan. Neljän lapsen koulu- ja harrastuskuljetusten välillä Kurri sompailee sitten ympäriinsä hakemassa jouluherkut juuri niistä oikeista ja perinteisestä paikoista. Kurrille on tärkeää tehdä joulu täsmälleen samojen askelmerkkien mukaan kuin hänen äitinsä aikanaan teki. Vanessa Kurri on MHL:n vieraana TV2:ssa maanantaina 19.12. klo 21, kun aiheena on Unelmien joulu.

 • Bloggari Anna-Kaisa Huurinainen: Tänä vuonna otamme joulun rennosti

  Liika suorittaminen on aiemmin pilannut Huurinaisen joulun.

  Viime jouluna 47 palasta -blogin Anna-Kaisa Huurinainen suunnitteli joulun tarkasti: laati menun ennakkoon ja kestitsi koko lähisuvun. Odotukset ja stressi olivat kuitenkin liian kovat, ja joulu meni mönkään. Kokemuksesta viisastuneena Huurinainen aikoo ottaa tämän joulun mahdollisimman rennosti.

 • Muusikko Stig: Henkinen valmistautuminen jouluun kannattaa aloittaa hyvissä ajoin

  Kahden lapsen isä nauttii valmiista joulupöydistä.

  Muusikko Stig tunnetaan hiteistään, mutta arkielämässä Pasi Siitonen ei puumia metsästä. Sen sijaan hän on kahden pienen pojan isä, joka odottaa joulua yhtä paljon kuin lapset. Erityisen tärkeää on nimenomaan jouluun virittäytyminen: jos sitä ei aloita ajoissa, joulu saattaa livahtaa huomaamatta ohi. Stigin jouluvalmisteluihin ei kuitenkaan kuulu stressi tai touhottaminen, vaan tärkeintä on rauhoittuminen.